PDA

View Full Version : Jeftini Symbian smartfoni do kraja godine


STRANAC
21-02-2010, 15:59
Do kraja 2010. godine na tržištu će se pojaviti pametni mobilni telefoni (smartfoni) pod operativnim sistemom Symbian po ceni od samo 140 dolara.


Najjeftinije smartfone pod operativnim sistemom Symbian za sada proizvodi Nokia, a cena im se kreće između 165 i 180 dolara.

Predsednik kompanije Symbian Foundation Li Vilijams je na sajmu Mobile World Congress (MWC) izjavio kako očekuje da nekoliko proizvođača ponudi jeftine smartfone, s tim što će se ti mobilni telefoni nuditi u slobodnoj prodaji.

Pad cena smartfona je moguć pre svega zahvaljujući nižim troškovima proizvođača čipova. Kompanije koje prave komponente, kao što su Infineon i Qualcomm, mogu da iskoriste prednosti masovnih porudžbina svojih proizvoda i tehnoloških inovacija da bi snizili vlastite cene, ističu stručnjaci.

Novi pametni mobilni telefoni će funkcionisati pod operativnim sistemom Symbian treće generacije.

STRANAC
21-02-2010, 16:01
Aplle je napravio konfuziju na svetskom trzistu...
konacno je prodro i u evropu,za koju dugo nije mogao da dobije potrebne dozvole o plasmanu svojih proizvoda,medjutim kvalitet se brzo primetio i sada je prava jurnjava za ovim proizvodima...
otuda i ovakvi stavovi kompanija koje su u evropi bili gospodari trzista...

iSelektor
22-02-2010, 00:57
Samo dobro za nas korisnike... jedino mi se ne svidja... sto apple telefoni drze cijenu i skupi su...
Ali moze im se dok su jedini na trzistu sa takvim uredjajima!

STRANAC
22-02-2010, 06:43
Gledam MacBook,hocu da promenim komp pa pratim da vidim sta bih i nema nista ispod 1.500€ a u sustini nista ne dobijas sa njik sto ne dobijas sa windows laptopom...za te pare moze da uzmes 2 laptopa extra karakteristika,tako da si u pravu sto se cena tice...