PDA

View Full Version : Kandidati za Eurosong su...


STRANAC
20-02-2010, 12:16
Konačno je poznato 10 kandidata koji su bili na "saslušanju" kod Brege, od kojih će se troje 13. marta boriti za naklonost publike i kartu za Pesmu Evrovizije.

http://img186.imageshack.us/img186/9503/v161293p0.jpg

Kandidati za srpskog predstavnika na Eurosongu su: Minja Samardžić, Marija Lazić, Emina Jahović, Željko Vasić, Nenad Ćeranić, Milan Stanković, Marko Vulinović, Oliver Katić, Adil Maksutović i Jelena Marković.

"Zvao sam one glasove koji malo 'svetle' jer su pesme vesele. Dakle, zvao sam samo pevače koji mogu da nose veselo pevanje. Nisam mislio da se takmiči ko bolje peva, jer su svi dobro pevali, nego kome će bolje pesme da 'legnu', ko će ih bolje osećati dok peva. One koje sam zvao čak i ne poznajem, tražio sam na 'You Tube' i pozvao one koji su mi se dopali", izjavio je kompozitor Goran Bregović.

Pevači imali svega nekoliko sati da se pripreme za pesme za koje je Bregović pisao muziku, a Marina Tucaković stihove.

"Dolazili su ujutru, a dva korepetitora i urednik su ih spremali da otpevaju tačno za prvi demo snimak. Pravili smo jedan demo ujutru, pa smo se ponovo vraćali oko pet-šest posle podne da napravimo demo koji bi bio merilo i koji ću slušati sa ljudima iz RTS-a", rekao je Bregović.

Bregović kaže da je pesme namenio za dva pevača i jednu pevačicu, a instrumentalni deo će izvoditi njegov "Orkestar za svadbe i sahrane".

"Naravno da idem na Eurosong, biću tamo do finala ali neću biti za finalno veče jer imam dogovoren koncert u Španiji. Ako uđemo u finale... Sve tri pesme će imati elemente naših trubača, a sviraće moji trubači jer sam navikao na njih i brže čitaju. Verovatno ću koristiti i muzičare iz nekog orkestra RTS, videćemo".

U direktnom prenosu 13. marta gledaoci će SMS glasovima odlučivati ko će od preostala tri pevača predstavljati Srbiju na 55. Eurosongu u maju u Norveškoj.

iSelektor
20-02-2010, 14:30
i ako ga nesto posebno ne volim, ali od ovih ovde nabrojanih, najadekvatniji po meni je Milan Stankovic...

Pozzz