PDA

View Full Version : Rus jaci od medveda


STRANAC
18-02-2010, 14:18
Rus poznat pod imenom Fedor je u emisiji Fox Sports demonstrirao je umetnost izvodjenja poluge, a rezultati su pokazali da najbolji ultimate fight borac današnjice ima stisak jednak onome aljaškog smeđeg medveda.
Rus je u emisiji Nauka o sportu izveo polugu na lutki koja je za ovu priliku u vratu imala postavljene senzore za merenje pritiska, a kompijuterski obrađeni podaci su pokazali da je Fedorov zagrljaj od 226 kilograma jednak onome aljaškog smeđeg medvjeda, ili na primer, 12 puta jači od pitona.
Kako bi utisak bio jači, domaćin emisije John Brenkus se ponudio kao model Emelianenku te je rado odglumio žrtvu kako bi na svojoj koži osetio moć snažnog Rusa.

Pre nego što je Fedor izveo polugu jačine 20 kilograma, dakle desetak puta manje od maksimuma, voditelju se puls povećao na 136, dvostruko veći broj od normalnog, dok je koju sekundu kasnije iznosio 180 i u tom je trenutku izgubio svest.

Rezultati merenja su pokazali da se količina kiseonika u Johnovom mozgu smanjila za 15 posto, a dodatnih 20 posto bi prouzrokovalo komu i verojatnu smrt.

http://www.youtube.com/watch?v=85GxcPvtYBE&feature=player_embedded