PDA

View Full Version : Vecernje novosti: Novi Pazar: Posao za prijatelje


iSelektor
10-02-2010, 07:51
http://www.novosti.rs/upload/images/2010/02feb/0902p/eko-pazar.jpgAmbasador Grčke Stoidis i gradonačelnik Mahmutović

VISOKA političko-privredna delegacija Grčke, koju je predvodio ambasador ove zemlje u Beogradu Dimostenis Stoidis, a u kojoj je još bilo nekoliko vodećih grčkih bankara, privrednika i ekonomista, posetila je u utorak Novi Pazar, gde se - u razgovoru sa gradonačelnikom dr Mehom Mahmutovićem, predsednicima opština Raška, Sjenica i Tutin i privrednicima ovoga kraja - upoznala sa mogućnostima privredne i druge saradnje Grčke
i ovog dela Srbije.
- Grčki privrednici, grčke banke i grčki investicioni fondovi do sada su u Srbiju uložili dve i po milijarde evra, a vrlo su zainteresovani da i u narednom periodu ulažu u Srbiju i u ovaj kraj, kao i za robu koja se ovde proizvodi. Zato smo danas ovde u Novom Pazaru, da se upoznamo sa ovdašnjim potencijalima i mogućnostima za saradnju - rekao je ambasador Grčke u Beogradu Dimostenis Stoidis.
- Naišli smo na razumevanje i dobili punu podršku naših prijatelja iz Grčke kojima smo predstavili naše potencijale u oblasti poljoprivrede, proizvodnje zdrave hrane, posebno na Goliji i Pešteru, banja, turizma, tekstila, nameštaja, obuće... Ponudili smo im i učešće u privatizaciji TK “Raška”, HK “Vojin Popović” i pogona “Prve petoletke”. Zajednički smo konstatovali da postoji mnogo šansi za obostrano korisnu saradnju i da je velika prednost i činjenica da u Novom Pazaru već rade četiri grčke banke koje su dobra osnova za grčka ulaganja u ovaj kraj, ali i za plasman naših proizvoda u Grčku - ističe dr Meho Mahmutović, gradonačelnik Novog Pazara.

BRATIMLJENJE
Na sastanku u utorak pokrenuta je inicijativa za bratimljenje Novog Pazara i grčke opštine Kavala. Čin bratimljenja najverovatnije će se realizovati tokom ove godine. Postoje dobri izgledi da u Novi Pazar dođe i poznati grčki trgovački lanac “Vero”.

STRANAC
10-02-2010, 13:05
Posedeli,pojeli i popili i svi zaboravili da su ista pricali i dogovorili...
Eh,ne lipsi magare do zelene trave je je**na igra ali prolazi kod naroda...

cucak
15-02-2010, 21:15
PUKLA I GRCKA...