PDA

View Full Version : POCETAK NOVE TRADICIJE


Tahirovce
28-03-2007, 18:05
Stomatološka služba Doma zdravlja u Sjenici, uz podršku lokalne uprave, organizovala je Prve Stomatološke susrete. Cilj Susreta je druženje i edukacija, odnosno praćenje savremenih trendova u stomatologiji.

Ovaj naučni skup, prvi ovakvog tipa u Sjenici, okupio je četrdesetak doktora stomatologije iz Sjenice i susednih opština: Novog Pazara, Prijepolja, Priboja, Tutina, Arilja. A predavači su bili eminentni stručnjaci sa Stomatološkog fakulteta u Beogradu.

Između ostalih, prvo predavanje o temi «Protokol za zbrinjavanje povreda», održao je univerzitetski profesor iz Beograda Marko Vulović. On je izrazio zadovoljstvo što je u Sjenici sa svojim prijateljima, kolegama i đacima. «U ovakvim sredinama nažalost, ljudi su bukvalno bez zuba, i treba učiniti sve kako bi se unapredila njihova zdravstvena zaštita a naročito zdravstvena zaštita dece», rekao je profesor Vulović. On je kazao da bi, zbog druženja, unapređenja uslova i širenja stručne misli, ovakve Susrete trebalo nastaviti i da će se on, i ubuduće rado odazvati pozivu i dati svoj doprinos.

Organizatori iz stomatološke službe Doma zdravlja se takođe nadaju i nastojaće, da Stomatološki susreti u Sjenici postanu tradicionalni i da se organizuju barem jedanput godišnje. Oni su zahvalni za podršku lokalne uprave, koja je u ovom slučaju neizostavna, s'obzirom da su oba predsednika, i predsednik opštine Sjenica Esad Zornić i predsednik SO-e Fahrudin Fijuljanin, po profesiji stomatolozi, i da su oboica bili prisutni u dvostrukim ulogama. Iz uloge domaćina, oni su pozdravili prisutne i poželeli dobrodošlicu, a potom su, ravnopravno sa ostalim kolegama stomatolozima, učestvovali u prvim, ali ne i poslednjim, Stomatološkim susretima u Sjenici.

STRANAC
29-03-2007, 00:13
eto,bar nesto zajednicko....

SEJO31-de
29-03-2007, 01:14
E fala Bogu,kad se i tu ne umijesa politika pa se organizova nesto da nestoji iza U ORGANIZACIJI ovoga i onoga.........

36310
29-03-2007, 14:27
Sudeci po kvalitetu zuba nasih gradjana ne bismo mogli rec da zubari korektno obavljaju svoj posao.A i kako ce kad su svi otisli u politicare.

Opet kad pogledamo stanje u politici,kako su se zubari prihvatili politike nikad nam gore nije bilo...Mislim da su diplome nasih stomatologa veoma upitne...

adnan
29-03-2007, 17:16
Hahahahaha