PDA

View Full Version : Lančani sudari u Dobanovcima


cobanica
29-01-2010, 22:26
Kod Dobanovačke petlje jutros se dogodilo 26 sudara, u kojima je učestvovalo 86 vozila.

YouTube - Lan?ani sudari kod Dobanovaca (http://www.youtube.com/watch?v=3cbpvSYuTEg)


Zbog guste magle, od sedam do 12 časova kod Dobanovačke petlje dogodilo se čak 26 saobraćajnih udesa, u kojima je jedna osoba teže povređena, a osam lakše, rečeno je u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

U rasponu od pet kilometara, u nekoliko odvojenih lančanih sudara učestvovalo je 86 vozila.

Portparolka Hitne pomoći Nada Macura je navela da je nekoliko osoba zadržano na posmatranju u zdravstvenoj ustanovi, a da su ostali pušteni na kućno lečenje i da su svi lakše povređeni.

U udesu koji se dogodio jutros oko sedam sati učestvovalo je oko 50 vozila, kazala je Macura i navela da su ekipe Hitne pomoći na lice mesta išle u više navrata.

Te ekipe prevezle su devet osoba, a najverovatnije je privatnim automobilama prevezeno još troje, rekla je portparolka. Udes se dogodilo na autoputu ka Zagrebu između aerodroma "Nikola Tesla" i Dobanovaca.

YouTube - Lancani sudar-Dobanovci.3GP (http://www.youtube.com/watch?v=2xtjggHEpS8)

YouTube - Lancani sudar-dobanovacka petlja.3GP (http://www.youtube.com/watch?v=biXq0bBnyo4)

Tahirovce
30-01-2010, 08:17
Zeznuta je on petlja :) ....

iSelektor
30-01-2010, 12:39
Meni stvarno ne ulazi u glavu da je na tolikoj duzini mogao da se desi ovaj udes... samo dokaz o postovanju brzine kao i svesnoj voznji pri magli i snijegu... ali nasi imaju svi X-Ray oci, pa mogu da voze koliko hoce...

cobanica
30-01-2010, 13:04
a svi tvrde da su vozili ispod 50km/h....zamalo....

iSelektor
30-01-2010, 13:14
Da i to cuh na tv, te silne izjave...
a ja jos nevidoh u beograd da neko vozi toliko u gradu a kamoli na autoputu...
Da mogu prejahali bi te u BG... mamu im njihovu... sad niko nije kriv... na gazeli kad je najveca guzva oni se guraju i jasu...

Volim sto je gazela usporena nego sve eto!

cobanica
30-01-2010, 14:33
bicje josh dugo usporena....sammo shto se ne srushi...kao ,fora,pukao je shraf koji drzi neshto na nosecjem stubu,pa je zatvorena za saobracjaj za teretna vozila...zbog toga je ispala tolika guzva na nadvoznjaku prema Dobanovcima,jer vodi na zaobilaznicu...sve je to ,kao ,zbog jednog jedinog shrafa koji drzi most u stanju raspadanja....:confused: