PDA

View Full Version : SPORTSKO ZABAVNO VECE


Tahirovce
21-03-2007, 15:37
U Sjenici je ovih dana održano Sportsko-zabavno veče u restoranu hotela «Bor». Tradicija održavanja ovakvih zabavno-sportskih manifestacija počela je 1981. godine, kada je za najuspešnijeg sportistu proglašen sadašnji vršilac dužnosti direktora Ustanove za sport i rekreaciju u Sjenici Mirsad Hodžić.

Ove godine uručeno je više priznanja nego inače. Nagrađeni su najuspešniji sportisti u svim disciplinama, a proglašeni su i najuspešniji sportski radnici u protekloj godini. Za sportistkinju godine, po drugi put, proglašena je karatistkinja Edina Mujagić. Edina je mastor karatea i nosilac crnog pojasa I dan. Reprezentativka je Centralne Srbije u senijorskoj konkurenciji. Na prvenstvu Centralne Srbije osvoila je prvo mesto. Zbog brojnih uspeha i na drugim takmičenjima, Edini je ovom prilikom uručeno i priznanje za najuspešniju karatistkinju 2006. Titulu sportiste godine poneo je atletičar (bacač kugle) Asmir Kolašinac. U 2006.-oj Asmir je osvoio brojne nagrade. Na državnom prvenstvu BiH osvoio je prvo mesto i oborio državni rekord u dizanju tegova. Oborio je rekord i Sandžačkih igara u Goraždu osvoivši prvo mesto. Na međunarodnim mitinzima u Budimpešti i Splitu zauzeo je druga mesta a u Baru treće, kao i brojna drga priznanja. Njegov brat Almir Kolašinac, koji se uglavnom takmiči u disciplini bacanja koplja, prglašen je za najboljeg atletičara 2006. On je takođe ostvario značajne rezultate u toku protekle godine.

Za sportsku nadu, u ženskoj konkurenciji, proglašena je osmogodišnja Zerina Rahić, koja je svoju prvu medalju osvoila od pet goina, takmičeći se na državnom prvenstvu u alpskom smučanju na Kopaoniku. U muškj konkurenciji, sportska nada 2006-te je Kenan Mahmutović, majstor karatea, nosilac crnog pojasa I dan. Kenan je zvanični reprezentativac Srbije i učesnik na brojnim kupovima, balkanskim, mediteranskim i evropskim takmčenjima. Osvoio je dvadeset medalja.

Ostali nagrađeni sportisti su: Suad Skalonić za ribolov, Memsudin Prelić za triatlon (plivanje, trčanje i biciklizam), Enver Kalender za planinarstvo. Najuspešniji u streljaštvu su Mera Šećović i Kemal Pučić, a u plivanju Anisa Memić i Enes Balićevac. Najblji biciklista je Emir Hrkalović, odbojkaš Amor Baltić, karatista Aldin Elezović, stonoteniseri Milica Jelić i Amer Bulić, najbolji šahista Dalan Pašić, a rukometaš Seid Tandir. U disciplinama nordijskog skijanja najuspešniji su Belma Šmrković i Damir Rastić dok su Amina Stupljanin i Nedim Mahmutović najuspešniji u alpskim disciplinama.

Za najuspešniji klub, sa najviše osvojenih medalja, proglašen je karate klub «Sjenica». Trener godine je Ismet Crnovršanin, a piznanje je dobio i mladi trener Nermin Mahmutović. Za legendu sjeničkog fudbala proglašen je Iso Stupljanin. Prizanje za doprinos razvoju košarke uručeno je profesoru Boru Jeliću, a za najboljeg sportskog radnika u 2006-oj proglašen je predsednik FK «Sloga» Fiko Hamidović, koji je u ime kluba, primio i zlatnu plaketu Fudbalskog saveza raškog okruga. Zlatne plakete ovog saveza uručene su i Kasu Mujoviću, kao nekadašnjem fudbaleru i dugogodišnjem sportskom radniku i Acu Partaljeviću, bivšem saveznom sudiji. Ispred Fudbalskog saveza Novog Pazara, mr Fahrudin Mavrić, uručio je posebno priznanje, za uspešnu saradnju i doprinos u razvoju sporta, vd direktoru Ustanove za sport u Sjenici Mirsadu Hodžiću.