PDA

View Full Version : Srpske mame Dalton


STRANAC
24-01-2010, 12:21
Neke majke srpskih gangstera pomagale su sinovima u kriminalnim poslovima. Druge samo kažu da su ponosne jer su im deca hrabri momci i heroji.

http://img196.imageshack.us/img196/1158/v158899p0.jpg

Kada se u martu 2003. u svim medijima pojavila fotografija 62-godišnje Ibojke Suvajdžić, njene komšije u Novom Sadu bile su, u najmanju ruku, šokirane. Do tog 20. marta Ibojka je bila samo siromašna starica iz Gagarinove ulice u "srpskoj Atini", koja je skromnu penziju dopunjavala prodajom jaja sa svog imanja.

Svi iz komšiluka su joj pomagali, besplatno, iz sažaljenja - održavali joj salaš, nabavljali lekove za bolesno srce jer nije mogla da ih priušti.A onda je, odjednom, na istom tom salašu pronađeno oko 15 kilograma heroina, arsenal oružja dovoljan da se bar skromno naoruža jedna vojna četa, pa čak i omanji privatni zatvor.

Ubrzo se saznalo i da je obavljala veoma značajne operativne poslove za "zemunski klan" - iznajmljivala je stanove, krila je pripadnike tog klana u vreme „Sablje"

Upravo je slučaj Ibojke Suvajdžić, majke Đure Mutavog, predstavljao novu ulogu žene u srpskom kriminalu.

To više nisu bile ljubavnice, supruge, sestre, već požrtvovane majke kriminalaca, piše "Press"

To su srpske mame Dalton koje su za sinove obavljale mnogo ozbiljnije poslove nego što je unošenje turpije u zatvorsku ćeliju u gradu Taličnog Toma.

Pre tačno nedelju dana u istoj ulozi u medijima je osvanulo ime Milanke Golubović (60), majke Aleksandra Kristijana Golubovića, koja je zajedno sa njim privedena i zadržana u pritvoru. Sumnjiči se da je sa sinom i još nekoliko članova grupe učestvovala u dilovanju droge, što je ona negirala pred istražnim sudijom.

Milanka, uprkos sinovljevom podebelom dosijeu, do sada nikada nije hapšena i privođena, a kako upućeni tvrde, sve što joj se događa teško joj je palo jer joj je sin, po izlasku iz zatvora prošle godine, čvrsto obećao da se više nikada neće naći iza rešetaka i da će se baviti poštenim poslom.

Ovoga puta u Milankinom stanu pronađeni su droga i vaga za razmeravanje.

Da majčinsku ljubav prema sinu nijedna sudska presuda ne može da poljulja možda najbolje govori slučaj Natalije Ulemek, majke Milorada Ulemaka Legije. Ona je, nakon izricanja presude za atentat na premijera Đinđića, izjavila:

"Moj sin je nepravedno osuđen, ali vreme će pokazati ko stoji iza atentata. On je žrtveno jagnje i neka se vesele njegovi neprijatelji, neka im to bude najveća radost u životu. Da je nekog ubio, ne bi se predavao. Nigde u svetu ne bi mogao da živi s tim da njegovi ratni drugovi trunu u zatvoru, a on da bude slobodan.

"Niko ne reče šta je radio na Kosovu dok je branio srpski narod, Pećku patrijaršiju i manastir Dečane. Mnogi sveštenici se mole sada za njega, a moga sina čuvaju sveci i Gospod Bog. Jedan takav čovek koji je branio svoj narod ne može biti zločinac. Iskoristili su ga oni koje je doveo na vlast 5. oktobra. Žao mi je što sam ga tako vaspitala, trebalo je da ga odgajam kao što su to radili roditelji ovih što su sada na vlasti. Moj sin je heroj. Mnogi mi na ulici prilaze i čestitaju, govoreći mi da sam majka velikog srpskog heroja", izjavila je Natalija Ulemek.

Ipak, među najpoznatijim srpskim mamama je Milena Božović, majka pokojnog Đorđa Božovića Giške. Za sinovljevu smrt javno je govorila kako je reč o političkom ubistvu naručenom iz Beograda, a često je s ponosom pričala o Giškinim "poduhvatima" koji su počeli još u njegovom detinjstvu, piše list.

"Sa 13 godina ilegalno je prešao u Italiju i vratio se kući, jer je dokazao da može da pobegne kada hoće i gde hoće. Kasnije je, u svojoj 17. godini, opet išao u Italiju, pa u Belgiju, Austriju i Nemačku. Bio je u zatvoru "Pianosa" na Sardiniji, odakle je pobegao. Ležao je u "Trevisu". Tu se sukobio sa mafijašem Toninom, kog su zbog njegove divovske snage zvali Nosorog. Giška ga je pretukao i pesnicama izborio status gospodara robije. Mafija mu se posle toga klanjala", ispričala je Milena.

Otkrila je i da nije videla čoveka koji je toliko poštovao svoju majku kao što je njen sin nju. Inače, Milena Božović je učestvovala u Drugom svetskom ratu kao vojnik u trećoj albanskoj brigadi u Albaniji.

"Moj sin je rođen za smrt i smrt ga je uzela. Otišao je da pogine tamo gde je bilo najdalje i najopasnije. Pao je u jurišu. Vojska ga je ostavila bez zaštite. Gađali su ga sa svih strana i nije mu bilo spasa", ispričala je Giškina majka na godišnjicu njegove smrti.

superbaka
25-01-2010, 02:00
YouTube - Shorty - Jedina Mama (Serbian Rap) (http://www.youtube.com/watch?v=8YHzoxKEXwU)