PDA

View Full Version : HUMANOST


Skorpija
14-01-2010, 20:16
Koncert "Zajedno za život": Velikani bh. pop-rock muzike uskoro na sceni

http://img3.imageshack.us/img3/515/zajednozazivot360977577.jpg Koncert za pamćenje pod nazivom "Zajedno za život" na kojem će nastupiti Dino Merlin, Plavi orkestar, Bombaj Štampa i Letu štuke održat će se u Zetri 6. februara.

Publika će uživati u rijetkoj prilici da muziku članova četiri vrhunske BH grupe može slušati i u njoj uživati u okviru jednog programa.Već to je dovoljno za tvrdnju da će ovo biti koncert za pamćenje.

"Kolege koje će nastupiti na koncertu "Zajedno za život" rijetko se mogu čuti i vidjeti zajedno na sceni. U zadnjih 15-tak godina nismo nastupali u istoj dvorani. Odluka da to uradimo govori o veličini i značaju koncerta. To je naš način da stanemo uz našeg kolegu i druga. Edu i Adija Mulahalilovića poznajem od svoje 15. godine i zajedno smo krenuli u ovu avanturu zvanu rock 'n' roll. Očekujem da će ljudi kupovati karte a mi garantujemo da će to biti veoma dobar koncert", istakao je Samir Ćeremida, član grupe Plavi orkestar.

Pored članova četiri grupe, svoj dolazak u Zetru su najavili brojni muzičari i pjevači, koji svojim prisustvom i nastupima žele doprinijeti što boljoj atmosferi.

"Naše kolege Dražen Žerić, Mladen Vojčić Tifa i Hari Varešanović će nastupiti bez svojih grupa kao solo izvođači. Oni su još jedna karika u ovom lancu prijateljstva koja garantuje da će koncert "Zajedno za život" zaista biti spektakularan i nezaboravan muzički događaj", istakao je Adi Mulahalilović.

Pored velikog broja muzičara koji su se sa zadovoljstvom odazvali pozivu za koncert i kompanije iz BiH se uključuju kupovinom karata. Mercator je kupio preko 300 karata koje će dijeliti svojim kupcima i dodatno će u svojim prostorima otvoriti prodajno mjesto.

Organizatori koncerta zahvaljuju svim medijima u BiH koji su već svojski podržali promociju koncerta i nadamo se da će podrška biti jednaka sve do dana održavanja, 6. februara 2010.

Karte po cijeni od 15 KM će biti u prodaji od 15. januara kod uličnih prodavača.