PDA

View Full Version : Anketa otkriva: Srbi žele da im Bajaga ili Joksimović napiše pjesmu za Eurosong


Skorpija
14-01-2010, 18:43
Anketa otkriva: Srbi žele da im Bajaga ili Joksimović napiše pjesmu za Eurosong

http://img707.imageshack.us/img707/9457/zeljkojoksimovic3624751.jpg

24SI - Još je svega desetak dana preostalo do trenutka kada će RTS obavjestiti javnost o tome ko će komponovati pjesmu za srpskog predstavnika na ovogodišnjem Eurosongu u Norveškoj.

Prema anketi koju je proveo Blic, Srbi bi željeli ove godine na izbor poslati pjesmu koju je napisao ili Momčilo Bajagić Bajaga (20 posto) ili Željko Joksimović (19 posto). Treće mjesto u anketi je dobio Kornelije Kovač (16 posto), a iza njega su se sa po devet posto našli Goran Bregović i Kiki Lesendrić.

Podsjetimo, prema odluci RTS-a iz decembra prošle godine, Beovizija je ukinuta, a RTS bira kompozitora koji će za različite izvođače, koje će sam odabrati, napisati tri do pet pjesama. Pobjedničku pjesmu će Srbi birati SMS glasanjem.

Jelena Tomašević, koja je Srbiju predstavljala na Eurosongu 2008. godine održanom u Beogradu, navodi kako se ispostavilo da su Joksimovićeve pjesme uspješne na tom izboru, ali i kako bi Kornelije Kovač bio odličan izbor. Rekla je i kako podržava ovakav odabir srpskog predstavnika te kako je tako nešto i prije trebalo učiniti.