PDA

View Full Version : REDOVNA I VANREDNA SEDNICA SO SJENICA


Tahirovce
07-03-2007, 20:04
Najveći problem sa kojim se ovih dana susreće lokalna uprava u Sjenici, je problem deponovanja smeća, pa je to bila glavna tema o kojoj se diskutovalo na redovnom zasedanju SO Sjenica.

Put prema divljoj deponiji u blizini Uvca je već nekoliko dana blokiran. Predstavnici obližnjih naselja koji su organizovali blokadu puta, bili su prisutni na sednici i tom prilikom su potvrdili istrajnost u nameri da spreče nastavak skladištenja smeća na potpuno neadekvatnoj lokaciji, zahtevajući hitnu sanaciju divlje deponije po odgovarajućim standardima i iznalaženje nove lokacije za tu namenu. Predsednik SO Sjenica Fahrudin Fijuljanin je rekao da je procedura za rešenje tog višedecenijskog problema Sjenice vrlo komplikovana i podsetio da opština nema adekvatno zemljište za izgradnju prihvatne stanice za deponiju. U cilju prevazilaženja tog problema, skupštinska većina je usvojila niz zaključaka koji se odnose na zakazivanje prijema u nadležnim institucijama na republičkom nivou sa ciljem ostvarivanja pomoći kao i Odluku da se obaveže predsednik opštine Esad Zornić da obezbedi realizaciju već postojećeg projekta za izgradnju deponije na Goveđaku. Šta sa smećem u međuvremenu? Pitanje je koje i nakon skupštinske Odluke ostaje bez odgovora. Jer, sudeći po reakciji građana koji ostaju pri zahtevima za hitnim rešenjem, blokada puta će još potrajati.

Odmah nakon redovne, održana je, u istom sazivu, i vanredna sednica Skupštine. Jedina tačka dnevnog reda bila je Razmatranje aktuelne situacije u Autotransportnom preduzeću. Radnici bez statusa, koji su nakon prodaje nepokretne imovine preduzeća, ostali na ulici, tražili su pomoć u procesu rešavanja njihovih problema. Skupština je pokazala razumevanje i donela Odluku da se radnici podrže u svim zahtevima koji se odnose na sve vrste kontrola i ispitivanja postupaka prilikom prodaje imovine preduzeća, a sve u cilju ostvarivanja radničkog statusa.

Ni jedna sednica, ni redovna ni vanredna, nisu održane u punom sastavu. U radu su učestvovali odbornici vladajuće koalicije koju čine Lista za Sandžak, DSS i NS, kojih je bilo prisutno 19, kao i 2 odbornika SRS. Odbornici koalicije Zajedno za Sjenicu SDP,DS i G17 plus, nisu se odazvali pozivu, a odbornici NPS su, glasavši protiv predloženog dnevnog reda napustili sednicu. Od 39 odbornika bilo je prisutno 21.

Još uvek je neizvesno, u uslovima nepostojanja dijaloga i saradnje zakonodavne i izvršne vlasti, da li će i kako, brojni problemi biti rešeni.

adnan
08-03-2007, 06:54
Pominje li neko kanalizaciju? Koliko ja znam kanalizacija ide u najblizu rijeku. U Grabovicu najvise a i u druge rijeke ide direktno ili indirektno. Ljudske fekalije nisu problem jer su bioloske i raspadaju se u prirodi ali deterdzenti za ves, sudove i ostala sredstva za ciscenje su veoma stetna. Neznam jeli neko vrsio analizu ali mislim da ribe koje zavrse na nasim stolovima sadrze dosta stetnih hemikalija.

riki
11-03-2007, 15:58
najgluplja sednica koja ej mogla biti sve iz supljeg u prazno

Daki
11-03-2007, 20:39
Mlate praznu slamu...

Tahirovce
11-03-2007, 20:45
Riki tvoj komentar je mnogo gluplji.........

riki
20-03-2007, 16:01
upravu si resko previse bi se reklo da sam blago kazao svoj komentar

pre svega sednica se vise svodla na neko politicko prepucavanje kako jos vise da krsite zakon i postavljate zamenika nacelnika opstinske uprave iako dobro znate da ga opstina postavlja na predlog predsednika opstine

na sednici nije bilo na dnevnom redu resavanje deponije smeca a o varednoj sednici niko nije pomenuo u datom dnevnom redu za sjednicu

dostavicu ti dnevni red objavi ga i nek se ljudi uvere ko ovde pise gluposti

hahahha

dosta toga vise

Tahirovce
20-03-2007, 16:08
uporedi sam tvoja zadnja dva posta u ovoj temi i bice ti jasno sta sam hteo da kazem........

riki
20-03-2007, 16:14
ti ces da mi kazes hahahhaha

Daki
21-03-2007, 22:51
nek mi neke pokaze kako da postavim slike, nesto sam prikupio. Prevod tih sednica...

Crni Gruja
21-03-2007, 23:22
Prvo, Daki, na dnu teme klikni "odgovori". Onda imas ispod polja u kojem se pise polje "dodaj fajl". Tu klikni na "browse", nadji i uploaduj sliku. Javi ako ti je i dalje nejasno da vidimo sta cemo :)

Daki
22-03-2007, 21:54
Evo kako ja vidim te sednice...

Daki
22-03-2007, 22:01
Ako treba jos slika, javite mi...