PDA

View Full Version : Podvampirili se “Sejdo i Rahman”


36310
07-01-2010, 20:53
http://sandzakpress.net/wp-content/uploads/2010/01/ljajic-ugljanin-v1.jpg

Već neki dan se u srpskim medijima, a i na ovim našim lokalnim, govori o regioanlizaciji, sa posebnim osvrtom na Sandžak koji je Vladinom Uredbom podijeljen na dva dijela unutar Srbije.

Zanimljivo je da su za Vladinu Uredbu glasali oba bošnjačka ministra, Sulejman Ugljanin i Rasim Ljajić. Oni sami to nisu priznali, ali ih je „ofirao“ (kao da mi to nismo znali i očekivali) ministar Dinkić, koji kroz šalu na račun dva poslušna bošnjačka ministra reče: „ Možda nisu dobro pročitali dokument ispred sebe.“ Zvanični sajt RTS-a prenosi sledeću izjavu: „Miladin Kovačević tvrdi da su ministri na sednici Vlade, kada se glasalo o Uredbi, imali mapu Srbije sa regionima na kojoj se lepo vidi koja opština pripada kom regionu,“ u daljem komentaru se dodaje: „Poslanici bošnjačkih partija, međutim, nisu dali konkretno objašnjenje kako se onda dogodilo da njihovi ministri glasaju za takvu uredbu.“

Mi znamo kako se dogodilo da po ko zna koji put bošnjački ministri izdaju povjerenje svojih birača i lažu na račun naroda koji im je omogućio da zastupaju njegove interese. Kako ih zastupaju zna napaćeni narod koji se čudom čudi šta Rahman i Sejdo rade po Beogradu. U jednoj novopazarskoj kahvi kažu da su se Rahman i Sejdo podvampirili i ponovo pojavili u liku Sulja i Rasima te potpuno opčinili ova dva insana koji su izgubili kompas i nemaju pojma šta u dokumentima piše i šta im Vladini sekretari poturaju pod nos. U ovoj kahvi se čude, za Rasima posebno, i kažu: „ Randa je bio pismen, lijepo čita, priča, dotjeran, ne mucka ko ovaj drugi, šta to bi sa njim ? Jedan veli, iz ćoška kahvečajnice: „Možda ga obsihiriše ovi Ademovi sihirbazi pa ne zna šta radi, a drugi će, jok, nije to, no se opet udružio sa onim bahsuzom Šojićem pa mu nepismenost prešla od njega, to ti je ko ovaj Svinjski grip, čim se sa kaljavim udružiš ono pređe i na tebe, eto, to ti je tako.“

„Kahva“ prepreda na njoj svojstven način, tjerajući cirkus sa bošnjačkim ministrima, koji, vala, za cirkus i jesu. Čas ovako, čas onako, te hoće da ruše Vladu, te neće da je ruše. Ponižavaju mentalni sklop svojih sunarodnika govoreći da je u pitanju „tehnička greška“ koju će Vlada da ispravi. Aman ja rabi, veselika. Pa nije Vladin aparat na nivou košarkaške utakmice da se tako lako prave tehničke greške. Oni misle da je Bošnjak nepismen i nezreo, pa ne vide šta rade i kako obmanjuju svoje birače. Neće to moći tako, ne više. Ima neko ko pamti i piše, gleda i računa, analizira i sabira pa sve javnosti predočava. Bošnjak je postao pismen i jak!,

Sramota je i bruka šta bošnjački ministri i njhovi poslanici po Beogradu rade. Kako izdaju i Sandžak omalovažavaju. Sramota ovoga i onoga svijeta. Glasali za Vladinu Uredbu a onda pred narod izlaze tražeći da Vlada Uredbu povuče. Kako je to jadno i bijedno, ogavno da ogavnije ne može biti.To je gore od licimjerstva. Naš narod veli: „Onaj što hoće da slaže on hoće i da ukrade i da radi mnogo gora nedjela od toga.“ Kako je narod pametno rekao, to baš važi za bošnjačke ministre i njhove poslanike.

Ono što mnistri zakuhaju, moraju da „ližu“ njhovi „sateliti“, Poturak i Džudžević, Jusufović i Baćićanin. Poslušno i bestidno dezavujišu sandžački narod, lažu i obmanjuju sve sa nadom da je narod ovca i da ne shvaća. Jednom, u predizbornoj kampanji Šojić, tj. Suljo je rekao na posetku pred svojim poslušnicima: „ Ja da napišem na ovcu Suljo, narod će za nju da glasa.“

Gospodo lažovi, davno je prošlo vrijeme kad je Bošnjak bio ovca. Tražite ovce među vašim poslušnicima u političkom smislu, a narod poodavno nije za „šišanje“. Bošnjaci nisu ovce!

Autor: Hamza Kolašinac

iSelektor
07-01-2010, 21:55
hehehehe rahman i sejdo...

homar
07-01-2010, 22:57
Aferim Hamza, vrijeme je da se istina kaže i da demokratija ide iz naroda a ne da se nameće od nekih korumpiranih kao bojagi ministara. Ja neznam u historiji Bošnjaka da li postoji veći stepen poniženja naroda od "sopstvenih glavešina". A mediji u Sandžaku, toliko su ogrezli u poltronstvo i cinizam, da se o ovome skoro šuti. Zato građani Sandžaka nedajte ovoj povampirenoj hulji (Rasimu i Sulji) da vas gura u ponor.

Tahirovce
07-01-2010, 23:36
a hoceli mi ko rec ko je ovaj hamza kolasinac ?

Undercover 007
08-01-2010, 00:43
Jaki su to politicari majko mila.A vi ste stvarno mislili da ce se desiti ono sto su govorili predhodnih mjeseci "sandzak jedan region" to je moglo samo u snu da se desi pored ovakvih mozgova koji obrukase sve sto se obrukati moze.
Da makar se nisu onoliko zagrizli i duvali sa tim izjavama nebi im niko zamerio ali oni se jos sad usudjuju da nam prodaju jaja za bubrege kako je to neka tehnicka greska u sta ce samo budala poverovati.
Sram nek ih bude,, dabogda ih rodjena djeca proklela za ono sto su uradili i rade ovom narodu.

Elvis-Eko
08-01-2010, 01:53
Sram nek ih bude,, dabogda ih rodjena djeca proklela za ono sto su uradili i rade ovom narodu.


Samo da napomenem ono sto sam vec nekoliko puta do sada rekao. Svi oni koji i dalje brane ovu dvojicu svjesno ili ne , ucestvuju u razbijanju jedinstva Bosnjaka i Sndzaka kao cjeline. Upravo takvi treba vise da se stide svojih postupaka

36310
08-01-2010, 08:55
Zaista mi je drago da cujem ovakve reakcije :)

Aferim na komentarima momci :bravo:

Rarica
08-01-2010, 13:48
:appl[1]::appl[1]:Sejdo i Rahman :icon_cheesygrin:,svaka cas na clanku-podrska i od zenskog dijela foruma :icon_cheesygrin:

Skorpija
08-01-2010, 17:58
:appl[1]::appl[1]:Sejdo i Rahman :icon_cheesygrin:,svaka cas na clanku-podrska i od zenskog dijela foruma :icon_cheesygrin:

E vala baš....:bravo::D

iSelektor
08-01-2010, 19:52
Zaista mi je drago da cujem ovakve reakcije :)

Aferim na komentarima momci :bravo:

Ja bi i vise komentarisao, ali ne zelim da se mijesam u tu politiku, nikakvu...
Jos bi dodao u isti kos zilkica i zukorlica... oni su mi gori nego ova dvojica, sto se mijesaju u politiku... a ko su oni? "HASO I HUSO"?

Tahirovce
08-01-2010, 19:59
jos mi niko ne rece, jel zna neko ko je ovaj Hamza kolasinac ? yasto imam osecaj da je neki bivsi julovac ?
sacekacemo rasplet cele zbrke i videcemo ko je ovca a ko magarac :zvizdi: ...

homar
08-01-2010, 21:07
Lako je general biti poslije bitke. Čovjek mora imati svoje stavove i ne čekati da mu ih neko ponudi. Valjda svaki odrastao građanin treba da zna koja su njegova osnovna ljudska prava i slobode i prema tome se određivati prema zvaničnoj vlasti i politici. U konkretnom slučaju, radi se o Sulji i Rasimu i njihovom nezalaganju za očuvanje ljudskih prava i sloboda građana Sandžaka. Oni ne da su zastupali interese i ljudska prava građana Sandžaka, nego su svojim dizanjem ruke za Uredbu Vlade Srbije, i lično prekršili ta prava i druge Evropske konvencije koje govore o lokalnoj samoupravi i manjinskim pravima. I šta ja trebam sada čekati da mi Rasim i Suljo kažu da je to "tehnička greška" ili "da nije pročitao sadržaj a glasao", pa to mogu pričati samo još svojim poltrončićima u stranci i onima koje su doveli u svoje kabinete i na drugi način uhljebili. Treba se držati one devize "dragi su mi Rasim i Suljo, ali mi je istina draža", zato im treba jednostavno reći "Dosta je vašeg marifetluka, povucite se blagoš u svoj brlog, prepustite politiku mlađim i poštenijim Sandžaklijama".

Tahirovce
08-01-2010, 23:37
Da vidimo sta ce izboriti, tacno je i da je lako biti general posle bitke a i to da pas koji puno laje ne ujeda ..

Undercover 007
09-01-2010, 23:04
Slazem se sa tobom Tahirovicu i ja mislim da su ovi dvojica sa ahmedijama mnogo gori i puno vecu stetu nanijeli nasem narodu od ovih dvojice sto "neznaju citati".