PDA

View Full Version : Tadic na misi u Vojvodini


STRANAC
25-12-2009, 13:18
Predsednik Srbije Boris Tadić proveo je Badnje veče i dočekao Božić sa Slovacima, Mađarima, Hrvatima i predstavnicima drugih nacionalnosti u Vojvodini, koji ovaj veliki hrišćanski praznik slave po Gregorijanskom kalendaru.

http://img130.imageshack.us/img130/2927/v156483p0.jpg

Tadić je u selu Lalić prisustvovao misi na Badnje veče u Slovačkoj evangelističkoj crkvi, a potom je dočekao Božić na misi sa Mađarima u crkvi Svetog Lasla u Bogojevu.

Svim vernicima koji Božić slave po Gregorijanskom kalendaru Tadič je čestitao ovaj veliki hrišćanski praznik i poslao poruku mira.

Nastupaju božićni praznici, dani mira i to je uvek božićna poslanica, rekao je Tadić u izjavi novinarima ispred katoličke crkve Svetog Lasla u Bogojevu.

Meni je, zbilja, veliko zadovoljstvo da sam večeras bio u Laliću, sa našim Slovacima i u Bogojevu, sa našim Mađarima, rekao je Tadić.

Nakon toga, idem u Sontu da proslavim sa našim Hrvatima i da pošaljem uvek poruku mira i dobrih, pravih odnosa, ovde u Srbiji i u našoj Vojvodini, naglasio je Tadić i čestitao Božić na mađarskom jeziku.

U jedan sat posle ponoći, Tadić je prisustvovao i misi u crkvi Svetog Lovra u Sonti sa predstavnicima hrvatske nacionalne manjine.

Sa Tadićem su na misama u sva tri mesta bili i predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić i ministar za zaštitu životne sredine i prostorno planiranje Oliver Dulić.