PDA

View Full Version : NOVA LJUBAVNA VEZA I PRAZNICI


Skorpija
22-12-2009, 20:29
Nova ljubavna veza i praznici

http://img63.imageshack.us/img63/4209/novaljubavnavezaarticle.jpg


4 saveta za preživljavanje



Da li imate tendenciju da zaboravljate na partnera/partnerku pri odlascima na praznične događaje i tako ugrozite svoju vezu? Vreme je da postanete svesni toga da su se pravila malo promenila… U svakom slučaju, ne brinite – dajemo Vam nekoliko jednostavnih saveta uz koje ćete lako preživeti prazničnu groznicu i sasvim uspešno proći praznike ne rizikujući svoju vezu.

1. Da li ga/je pozvati na zvanične proslave?

Ukoliko Vaša firma organizuje žurku na koju su pozvani i partneri, slobodno pozovite svoju novu devojku/momka. Njoj/njemu će se sigurno dopasti upoznavanje sa Vašim kolegama sa posla i neće mu/joj smetati da provede vreme sa njima.

Pozovite ga/je i na slična dešavanje - recimo ako Vas prijatelji pozovu na večeru. To nije samo dobar način da ih upoznate sa osobom sa kojom ste u vezi, nego i prilika u kojoj ćete videti da li se ta osoba slaže sa ljudima sa kojima se družite.

Kada pozovete partnera/partnerku, upoznajte ga/je sa sledećim:

Ko će biti na žurci
Na taj način on/ona će znati da li da očekuje žurku sa puno ozbiljnih direktora ili opušteno veče sa Vašim prijateljima.

Kakva hrana će biti poslužena
Na taj način on/ona će znati da li da sačuva malo mesta u stomaku za kasnije ili ne.

Kako da se obuče
Veoma je važno da na proslavama svi isprate kodeks oblačenja. Verujte, ukoliko Vaš partner, a posebno partnerka dođe obučen neprikladno za događaj, veče će sigurno proći loše.

2. Susret sa roditeljima

Tokom praznika provodimo više vremena sa porodicom i familijom. Ukoliko se prvi put upoznajete sa roditeljima partnera ili partnerke, morate znati da ostavljate prvi utisak čak i pre nego se pojavite na ulaznim vratima.

Raspitajte se
Pitajte partnera/partnerku o rodbini koju ćete upoznati. Tako umesto ispraznih razgovora o vremenu, sa njenim/njegovim bratom možete započeti priču o kolima koje je nedavno kupio. Što više pitanja postavite, delovaćete zaineteresovanije, a samim interesovanjem ćete sigurno delovati bolji i pažljiviji u očima svog momka ili devojke.

Hvalite svoju devojku/momka pred drugima
Da, naravno da je prvo što ste primetili na njoj/njemu bila sjajna figura ili zavodljiv osmeh – ali njena/njegova familija ipak želi da čuje nešto drugačije na temu toga koliko ga/je cenite i zbog čega. Zbog toga nađite prikladan način da pohvalite njenu/njegovu ličnost i inteligenciju. Čak i ukoliko niste baš sigurni da će ta veza trajati zauvek, njenima/njegovima će sigurno prijati da čuju kako ste Vi otkrili sasvim nove kvalitete i pozitivne osobine kod dečka/devojke koju oni toliko dobro poznaju.

Ponesite poklon
To ne mora biti ništa naročito veliko ili vredno. Dovoljno je da njenima/njegovima ponesete neki mali znak pažnje. To neće ostaviti pozitivan utisak samo na Vašeg partnera, već i na njihegovu porodicu i prijatelje.

3. Praznični outfit

Kada želite da ostavite dobar utisak na partnera/partnerku – pobrinite se za svoj izgled, čak i ako spadate u one koji najradije nose farmerice i jednostavne majice ili džempere. Kako biste delovali elegantno, savetujemo Vam da se ipak odlučite za elegantniju košulju ili neki lepši i svečaniji džemper ili majicu.

Naravno, utisak koji ostavlja Vaša pojava, mnogo je više od odela – razmislite i o ispravljanju nekih navika u vladanju i o higijeni. Istuširajte se, operate kosu, ako ste muškarac obrijte se i napravite urednu frizuru.

4. Šta pokloniti?

Praznici su vreme darovanja. To znači da se možete naći u situaciji da se osećate loše ukoliko zaboravite na poklon, makar i mali. Najbolje je možda da sebi učinite uslugu tako što ćete kupiti neke jeftine sitnice koje su prikladne za svakoga – za prijatelja, člana porodice, rođaka ili kolegu. Na taj način uvek ćete imati nešto pri ruci, bez obzira koliko kasno dobijete poziv za neku proslavu.

PRAZNIČNI ZAVODNIK/ZAVODNICA

Kada je u pitanju relativno nova ljubavna veza, tokom praznika se lako može desiti da se osetimo nesigurno. Uz ovih nekoliko jednostavnih pravila, međutim, lako ćete se snaći i impresionirati kako partnera/partnerku, tako i okolinu. Obucite najbolju odeću, pripremite najbolje manire – a zatim posvetite punu pažnju svom partneru/parnerki, njegovoj/njenoj familiji i prijateljima i lepim proslavama koje Vas očekuju. Srećno!