PDA

View Full Version : Navijacu "Rada" 30 godina zatvora


STRANAC
11-12-2009, 11:53
Navijaču "Rada" 30 godina zatvora
10. decembar 2009. | 14:43 -> 15:52 | Izvor: B92, Beta
Beograd -- Navijač FK "Rad" Bojan Hrvatin osuđen je pred Okružnim sudom u Beogradu na 30 godina zatvora zbog ubistva navijača "Voždovca" Bojana Majića.


Sudija Branislav Blažić osudio je za krivično delo učestvovanje u grupi koja vrši nasilje navijače "Rada" Aleksandra Kovačevića na tri godine, Gorana Pantelića na dve i po godine a Aleksandra Pavlovića na godinu dana zatvora. Hrvatin je osuđen za teško ubistvo, a sudija Blažić je rekao da je kazna od 30 godina zatvora primerena "težini krivičnog dela i ličnosti optuženog".

Blažić je podsetio da je za učestvovanje u tuči zaprećena kazna do tri godine zatvora.

Četvorica navijača "Rada" su proglašeni krivim jer su 4. avgusta 2005. godine na železničkoj stanici u beogradskom naselju Rakovica naoružani noževima, šipkama i kamenicama ušli u voz, znajući da su u vozu navijači "Voždovca".

Sud je utvrdio da je Hrvatin usmrtio Majića sa tri uboda nožem, a sudija je u obraloženju presude naveo da je napad na navijače "Voždovca" bio pripremljen.

Otac ubijenog Bojana Majića, Dragomir, zadovoljan je kaznom koju je sud odredio ubici njegovog sina.

“Što je zaslužio – to je i dobio”, kaže Dragomir Majić.

“Meni teško pada što sam izgubio dete ni krivo ni dužno. A ovaj koji je dobio 30 godina robije i treba da dobije. Tog ne treba ni puštati iz zatvora pošto ima dosta tih krivičnih dela, pa se nije opametio ne treba ga pustiti da sad ponovo ubija. Treba ga gurnuti u zatvor”, naveo je on.

“Za Kovačevića šta da kažem. On već izdržava kaznu, šest i po godina koliko je dobio, ne znam ni ja. Izdržava kaznu u Sremskoj Mitrovici za prethodna krivična dela, još ima jedno-dva, pa onda i ovo učešće u ubistvu. Tu je možda mogla i da bude veća kazna, ali ja tu ne mogu ništa da odlučujem”, rekao je Majić.

Nasilje u sportu i huligantsvo biće oštro kažnjavano pošto je Vlada usvojila predloge izmena Zakona o sprečavanju nasilja na sportskim terenima, Zakona o prekšajima i Krivičnog zakonika, koji predviđaju pooštravanje kaznene politike i ubrzanje sudskih postupaka.

Huligane koji ubuduće budu izazivali nasilje i nerede na sportskim utakmicama čekaju i zatvorska i novčana kazna koja je za pojedine prekršaje povećana do deset puta. Opširnije možete čitati u posebnoj vesti.

STRANAC
11-12-2009, 11:55
cini mi se da srbija poprima doze pravne drzave...
ne moze se sve preko noci,ali pomaci se vide,
a vidi ih i EU sto je pokazala potonjim ustupcima...

iSelektor
11-12-2009, 15:38
Jeste dobro, ali ja bi isao jos jedan stepen ili dva iznad... te kriminalce trazio.... ovo je u sustini "sitna" roba... grubo receno: mazanje ociju