PDA

View Full Version : SMS prevare kruze Srbijom


Elvis-Eko
09-12-2009, 17:57
U poslednje vreme kruže SMS poruke koje predstavljaju pokušaj prevare, izjavila je ministarka telekomunikacija Jasna Matić koja upozorava građane da ne reaguju na takve poruke.
Ministarka za telekomunikacije i informatičko društvo Jasna Matić izjavila je da u poslednje vreme u Srbiji kruže SMS poruke koje predstavljaju pokušaj prevare, i upozorila je građane da ne reaguju bez razmišljanja i u panici.
"Tata ovo je moj novi broj, pošalji poštom, post-netom, 20.000 dinara, ne na moje ime, već na ime Milan Dimitrijević - on kod sebe ima ličnu kartu, a ja moju ne mogu da nađem i pošalji mi porukom broj uplate", glasi sadržaj sporne poruke.

"Te poruke su, uglavnom, pokušaj prevare starijih generacija", izjavila je Matićeva agenciji Tanjug i dodala da građani ne treba da paniče, a ukoliko dobiju takvu poruku, neka provere da li je to zaista poruka njihovog deteta i šta se, ustvari, dešava.
Ministarka je dodala da "već neko vreme postoje pokušaji prevara elektronskom poštom na koje građani, uglavnom, ne nasedaju u velikom procentu, ali su se sada pojavile i SMS poruke sa istim ciljem".
Mobilni telefon je sredstvo moderne komunikacije koje omogućava efikasne prevare i zato građani moraju dobro da vode računa da ne postanu predmet prevare, upozorila je Matićeva.

RTS :: SMS prevare kru?e Srbijom (http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/125/Dru%C5%A1tvo/355511/SMS+prevare+kru%C5%BEe+Srbijom.html)

http://www.sjenica.com/img/_spacer.gif

STRANAC
09-12-2009, 18:27
nije ovo opasno...
onaj ko nije u stanju da zna da li je to poruka njegovog deteta,brata ili oca,i ako nema neki adekvatan nacin da proveri,on i treba da plati ovakvu glupost...
zasto...????
pa zato sto se svaka skol au zivotu placa,
niko nije trljo dupe o skolske klupe da bi neki majmun na ova nacin nasukao...
a ako vec tako nije uradio,onda neka plati jednom i nece vise jer ce tako nauciti skolu...

mersija
09-12-2009, 22:32
niko nije trljo dupe o skolske klupe da bi neki majmun na ova nacin nasukao...
a ako vec tako nije uradio,onda neka plati jednom i nece vise jer ce tako nauciti skolu...

Bas tako Stranac,ne mogu da zamislim da neko moze da nasjedne na ovako nesto,alii ,sreca pa nismo svi isti.....