PDA

View Full Version : RETROVIZOR


carsija
09-12-2009, 02:43
Šampanjski proces

06. 12. 2009.
„Želeli ste – slušajte, naknadne reklamacije ne primamo...“ - zaustili su državni revizori, ministri su im očinski upali u reč: „Hvala vam za ovaj vaš početnički uradak, ali dajte da ga još jednom uporedimo sa našim knjigovodstvom, da ih sravnimo, ne sa zemljom, nego da ih dovedemo u sklad koji će nam svima služiti na čast!“, tako sam ja razumeo puš-pauzu datu čim je revizorski izveštaj izbio na videlo, pa opet, spoznaja da je trošeno više no što se moralo i u svrhe koje nisu sve baš za podičiti se ozlovoljila je inače uvek optimistički nastrojenog predsednika Demokratske stranke i cele Srbije koji je ministrima dao rok do februara da se poprave.

Retrovizor - Epizoda 3
Retrovizor II - Šampanjski proces - Epizoda 03



Vlada Republike Srbije finansijski itekako pomaže građanina Karađorđević Aleksandra, zaista je okrenuta budućnosti: bude li stanovništvo sutra glasalo da Srbija opet postane monarhija, monarh biće potpuno spreman, načitan, okružen štampanom rečju, negovanim zelenilom i prevožen voznim parkom za čije smo održavanje i mi republikanci, i monarhisti, i ljubitelji vojne hunte saborno dali blizu pola miliona dinara.


Pristaše dinastije podsećaju da kraljevska porodica poklanja dragocene medicinske aparate, zaista, ako Karađorđevići iz svog džepa kupuju tu opremu da bi ju delili po Srbiji, a mi njima poklanjamo novine, filter za ulje i kosačice za englesku travu, onda mi kraljevsku porodicu varamo, eksploatišemo je. Možda zahvaljujući porodičnom ugledu i besmrtnim vezama unutar plemstva dobijaju te aparate na popust, ili džabe, a blagodarna Srbija puna si ljubavi samo pokriva režiju princu ne bi li se ovaj još više posvetio dobročinjenju, bumo videli (možda i ne).
Bombaški proces koji je krasio svaku čitanku biće zamenjen dijalogom predsednika Tadića i sudijke za prekršajke a povodom pijenja šampanjca u hramu sporta. Titovo „priznajem samo sud svoje partije" nadmašeno je Tadićevim „priznajem i običnog sudiju za prekršaje"; odlučna da šefa države tretira kao bilo koga drugog, predstavnica zakona namerno je iz memorije izbrisala sve što je o prekršiocu zakona znala:
- Dobar dan, molim vas predstavite se.
- Boris Tadić.
- Vaše zanimanje?
- Psiholog.
- Gde ste zaposleni?
- Radim na Andrićevom vencu broj 1.
- Da li je to psihološka ustanova?
- To je institucija predsednika Republike.
Prijatelj Srbije Milorad Dodik mogao bi zbog velelepnog dočeka Biljane Plavšić da izleti iz Socijalističke internacionale, baš ga briga, sa Kusturicom je utanačio da se za potrebe filma „Na Drini ćuprija" o trošku Republike Srpske sazida Kamengrad koji će i kad film bude zaboravljen stajati kao spomen na jedno divno prijateljstvo, a ne mora Kamengrad sa Drvengradom ni da se pobratimi, kao što su se bratimili gradovi u Jugoslaviji (Novi Sad čak sa Modenom), nego će ta dva grada od različitog ama prirodnog materijala biti braća po ocu.
Petre Škundrić jamči da ćemo sve do 2015. biti bezbedni od ruske navade da nam sagrade jednu bratsku nuklearku, ministar policije bi svoju stranku rado osvežio i ojačao mladim ljudima kojima je na srcu socijalna pravda, prilično sam mladolik, ali policija ima moj matični broj iz koga se vidi da potičem iz sredine prošlog veka, Bramerc je izuzetno zadovoljan zasad doista jalovim naporima Srbije da stane za vrat dvojici odmetnika, Tadić, Rasim, i tužilac Vukčević zadovoljni su Bramercom i njegovim izveštajem!
Nasuprot Mladiću koga nema pa nema, čuvar zatvora u Sremskoj Mitrovici bio je po prirodi posla dostupan pravdi: izgleda da je od jednoga kažnjenika primio dve hiljade evra ne bi li mu poboljšao uslove stanovanja tj. tamnovanja. Jeste time doveo ostale osuđenike u neravnopravan položaj, ali ako mu je ugradio topli pod ili saunicu, to ja vidim kao ulaganje u društvenu svojinu: kad investitor odsluži svoje ta ćelija ostaje budućim prestupničkim naraštajima.
Ljubomir Živkov (http://www.istinomer.rs/sr/akteri/osoblje/profile/58/Ljubomir+%C5%BDivkov.html) | 06. 12. 2009.

Istinomer :: Retrovizor II - Ljubomir ?ivkov :: ?ampanjski proces (http://www.istinomer.rs/sr/bonus/Retrovizor/story/132/%C5%A0ampanjski+proces.html)

carsija
09-12-2009, 02:52
Domovina se brani lepotom

20. 11. 2009.
Kult smrti i kult sporta oličenog najvećma u rekordima spojili su se u jedinstvenu svetkovinu povodom smrti patrijarha Pavla

Retrovizor
Retrovizor 2 - Domovina se brani lepotom - Epizoda 1



Kult smrti i kult sporta oličenog najvećma u rekordima spojili su se u jedinstvenu svetkovinu povodom smrti patrijarha Pavla: država se nametnula kao glavnoožalošćena nadmašivši sveštenstvo i stanovništvo: proglasila je trodnevnu žalost, to joj je bilo malo pa je preduzećima i školama toplo preporučila da zaposlenima koji budu želeli da isprate pokojnika daju dnevnice; da li će država finansijski učestvovati u pogrebu, pitala je novinarka državnog sekretara koji reče da nije u toku, beše zadužen da Srbe na Kosovu odgovori od glasanja na tamošnjim izborima, ali ako Svetoj materi nešto zafali država sigurno neće škrtariti. Iako su tri dana i tri noći zakonski maksimum kad je opštenarodno žaljenje u pitanju, gradonačelnik Beograda častio je stanovnike Beograda još jednim danom žalosti, da se Srbadija iznurena sedamdesetdvočasovnim tugovanjem ne bi iste večeri počela veseliti na neprebrojnim splavovima.

Na svim televizijama od nedelje uveče nije bilo ničeg osim žitija pokojnikovog i svedočanstava onih koji su ga poznavali, tako je jedan novinar koji slovi za poznavaoca patrijarha gostovao na sedam televizija i dao dvadeset dva intervjua - naučnik čijih je pet minuta došlo! Uredništva su voditeljkama skrojile crninu, trideset kompleta, a tuđinske televizije koje nisu prešle na grobljanski mod nego su terale po svome sve su pravoslavno bile utrnute: na jednom kanalu sneg, na drugom mrkla noć. Hteli ne hteli tri dana i tri noći gledali smo nepreglednu kolonu pred Sabornom crkvom od čega su se austrijskoj ambasadi koja je preko puta pojavile zazubice: nikad redovi za vizu nisu bili tako dugački i neprekidni.
Dolazeći iz cele zemlje i celivajući jednu istu tačku, bio to krst ili ruka pokojnikova, Srbi su pokazali da na epidemiju gripa ne daju ni pet para, upokojenje patrijarhovo u Gospodu bacilo je u zasenak posetu predsednika Tadića Italiji gde ga je domaćin Silvio oslovio sa „mister Kluni", što je predsedniku veliko priznanje i veliki podstrek da istraje u projektu „Domovina se brani lepotom", klunirani se vinuo i do Svetog oca koga ne sme na svoju ruku da dovede u Srbiju jer Sveti sinod sa kojim je isto tako dobar (tj. predsednik) ne bi izgleda ni u ovom milenijumu da ugosti papu, devedeset šest sati propisane žalosti zaboravismo na odluku Evropske unije da nam u pretprazničko decembarsko veče ukine vize, tako da ćemo prvi put nakon dvadeset godina mi otići u Evropu kod nekoga na Svetog Nikolu, pedeset pravednika ići će pod blagoslovenim voćstvom Božidara Đelića u Evropu, država časti, znam samo da kandidati moraju u biografiji imati određen broj sati dobrotvornog rada - možda bi ovo što pišem moglo i mene da ubaci u uži krug?
Još četrdeset dva dana dele nas od ostavke Rasima Ljajića na počasnu funkciju saradnika sa haškim tribunalom: ministar za socijalni rad, zapošljavanje i manjine (gde svakako spada i Ratko Mladić: nema posao i nema pod sobom više armiju, ergo, manjina je!) zavetovao se da će dati ostavku ako do nove godine, ove međunarodne, Mladić ne bude iza dušmanskih rešetaka u Ševeningenu. U poslednje vreme sve češće čujem kako „Mladić nije u dometu Srbije", kakvom dometu, hoćete da ga snajperista uspava municijom dobijenom od Vuka Bojovića, ili ga zivkate telefonom a on nedostupan pa nedostupan?

Ljubomir Živkov (http://istinomer.rs/sr/akteri/osoblje/profile/58/Ljubomir+%C5%BDivkov.html) | 20. 11. 2009.

Istinomer :: Retrovizor II - Ljubomir ?ivkov :: Domovina se brani lepotom (http://istinomer.rs/sr/bonus/Retrovizor/story/107/Domovina+se+brani+lepotom.html)

halilce
09-12-2009, 02:59
Čaršija,oba posta sam ti izmenio!
Prvo kopiraj tekst,pa nalepi i link na kraju!

carsija
09-12-2009, 02:59
01. 12. 2009.
Nakon odlaska Medvedeva i pogreba Njegove svetosti život se vratio u prijatnu kolotečinu. Jer, dok smo čekali i dvorili ruskog predsednika bili smo prebačeni u antifašistički mod, potera za Dražinim grobom bila je obustavljena, zamrla, domaćini su kao navijeni ponavljali kako im je 20. oktobar uvek bio na partizanskom srcu. Tijekom četiri dana i četiri noći žalosti bili smo lišeni vesti o našima na „Farmi“ i u „Velikom bratu“, da bi život, koji zaista više nije mogao da čeka, minule sedmice ponovo zasijao punim svojim sjajem: radikalna gospa Gordana Pop Lazić bacila se cipelama na Gordanu Čomić, iako potonja nije kazala: „Ko misli da je bezgrešan, neka se prvi baci obućom na mene“.

Retrovizor - Epizoda 2
Retrovizor II - Nikad izvini - Epizoda 02



Visoka državna komisija za nalaz Dražinog groba nadoknađuje izgubljene dane, tužilac Radovanović smatra da partizanski saveznici, Britanci, Amerikanci i Rusi imaju u arhivama sve o Čiči, lično mislim da ih treba pritisnuti: kao što Britnacima bivše kolonije dodijavaju tražeći natrag opljačkano blago, tako i mi treba da tražimo našu narodnu baštinu, da, tužilac je razočaran što Dražina kćer i unuk nisu bili radi da daju DNK, pa zašto im ne uzmete na silu?! Ono što je nacionalni interes ne sme da zavisi od kaprica ili nehaja pukih krvnih srodnika!

&
Nepali borci četničkog pokreta imaju svoje udruženje, država im je pre par godina dala sva prava i privilegije koje su šest decenija uživali partizani, e, pripadnici crnih trojki sada bi da idu u pozorište, a kao učesnici NOP-a imaju pravo na jeftinije, boračke karte.
According to „Danas" predsednik Tadić je ministrima naložio da ne lanu više ništa što bi Holandiju moglo razdražiti, bogato iskustvo školskog psihologa stavio je na raspolaganje državi: pažljivo traži datum kad će konkurisati za članstvo u Evropskoj uniji, proučava dakle i podsvest evropskih moćnika, i ne bi da naši kočoperci nečim novim iznerviraju dosadne Holandeze.
&
U utorak će bože zdravlja naš predsednik kod sudije za prekršaje zbog šampanjca gucnutog u svečanoj loži koja je neodvojivi deo stadiona kao što je Kosovo neodvojivi deo Srbije, zaprećena kazna je 30 do 50 hiljada dinara, čemu se počinilac i nada, to je sam toplo preporučio sudiji za prekršaje, ali šta ćemo ako predsednik bude morao malko i u zatvor?! U Americi ako predsednik primi totalnu anesteziju potrpredsednik automatski stupa na snagu, kao što kad nestane plina u kolima, motor odmah prelazi na benzin!
&
Kao što je Vatikan sa priličnim zakašnjenjem dao za pravo Galileju i izvinio mu se, tako su Rasim Ljajić i tužilac Vukčević dali za pravo meni koji sam od prvog uhapšenog Mladićevog jataka tvrdio da se to ne sme: predsednik Saveta za kolaboraciju sa tuđinskim tribunalom i državni tužilac priznaju da je hapšenje talaca bilo greška, da su ih organi gonjenja podmuklo pratili možda bi ušli u trag Mladiću, ja sam jatacima držao stranu i sa stanovišta ljudskih prava: pre pravosnažne presude nije njima ni prijatno lako da zalupe vrata progonjenom prijatelju, ili da ga liše provijanta, konaka i šećera za pčele. Za razliku od Svete stolice meni se funkcioneri nisu izvinili, ali im ja to ovim putem praštam!
Ljubomir Živkov (http://istinomer.rs/sr/akteri/osoblje/profile/58/Ljubomir+%C5%BDivkov.html) | 01. 12. 2009

Istinomer :: Retrovizor II - Ljubomir ?ivkov :: Nikad izvini (http://istinomer.rs/sr/bonus/Retrovizor/story/114/Nikad+izvini.html)

carsija
09-12-2009, 03:01
Čaršija,oba posta sam ti izmenio!
Prvo kopiraj tekst,pa nalepi i link na kraju!

ok...

slozices se da ovo vredi poslusati