PDA

View Full Version : Svajcarska zabranjuje minarete


iSelektor
30-11-2009, 10:53
Švajcarska zabranjuje minarete

Ženeva -- Švajcarski građani glasali su danas za zabranu dalje izgradnje minareta na tlu te zemlje, za šta su se zalagale desničarske stranke.
Prema konačnim rezultatima, u referendumu održanom danas, za zabranu izgradnje minareta glasalo je 57, 5 odsto Švajcaraca, prenela je švajcarska državna televizija TSR i ocenila da je reč o iznenađenju. Incijativa je pokrenuta od strane Švajcarske narodne partije, a rezultati referenduma suprotni su prethodnom istraživanju javnog mnjenja.

U Švajcarskoj živi oko 350.000 muslimana, što je manje od pet odsto ukupnog stanovništva i oni su uglavnom sa Balkana, 60 odsto i Turske, 20 odsto, prenela je TSR.

Trenutno u Švajcarskoj postoji četiri minareta.

Kao razlozi za zabranu izgradnje minareta navode se da su oni simbol dominacije islama, da je potrebno dati signal za ograničenje širenja muslimanske religije , kao I da džamijama nisu potrebni minareti.

Protivnici te inicijative smatraju da će zabrana pomračiti odnose Švajcarske sa muslimanskim zemljama.

Izvor: B92

hurmasica
30-11-2009, 15:21
Protivnici te inicijative smatraju da će zabrana pomračiti odnose Švajcarske sa muslimanskim zemljama.


Nece zasigurno jer u tim dubokim Svicarskim bankarskm trezorima upravo i lezi veliki kapital Islamskih zemalja koje su finansijski jake ali politicki vec odavno oboljele od karcinoma zvanog "zapadnacki stil i luksuz bitisanja":icon_cheesygrin:
U islamskim naftaskim porodicama vec su odavno za majke"infiltrirane"hanume iz utjecajnih bogatih kuca sa zapada ,drugih religija.
Jer dje ces bolan na materu udarit.
Najbolje da nas sve potrpaju u BIH -Geto i da nam svaki dan pomalo ubacuju gas,jer mi kakvi smo bolje i ne zasluzujemo.Na zalost!
Zivi bili vidjeli!

Elvis-Eko
02-12-2009, 22:20
Nece zasigurno jer u tim dubokim Svicarskim bankarskm trezorima upravo i lezi veliki kapital Islamskih zemalja !


Tacno je to Hurmasice a gledaj sad kad taj kapital pocne da se povlaci iz Svajcarskih banaka :D

hurmasica
02-12-2009, 23:19
Tacno je to Hurmasice a gledaj sad kad taj kapital pocne da se povlaci iz Svajcarskih banaka :D

U biti ja nisam skeptik vec veliki ne izlijecivi optimista.
Ne bi me nista ucinilo sretnijom nego da budes u pravu!
Vrijeme je najbolji lakmus!

halilce
03-12-2009, 03:13
Tacno je to Hurmasice a gledaj sad kad taj kapital pocne da se povlaci iz Svajcarskih banaka :D

B92 (http://www.b92.net/indexs.phtml) http://static.b92.net/images/news/item-new-black.gif Info (http://www.b92.net/info/index.php) http://static.b92.net/images/news/item-new-black.gif Vesti (http://www.b92.net/info/vesti/index.php?order=priority) http://static.b92.net/images/news/item-new-black.gif Svet http://static.b92.net/images/trans.gifTurska: Bojkot švajcarskih banaka

2. decembar 2009. | 11:54 | Izvor: Beta Ankara -- Turski ministar za evropska pitanja Egemen Bagis pozvao je muslimane da povuku svoj novac iz švajcarskih banaka, zbog zabrana izgradnje minareta u toj zemlji.

"Uveren sam da će ta odluka (švajcarskih građana) uticati na našu braću muslimane da ponovo razmisle da li da drže svoj novac u švajcarskim bankama", rekao je Bagis. Ministar je pozvao one koji imaju novac u bankama da ga prebace u turske banke koje su, kako je rekao, manje pogođene svetskom finansijskom krizom.
B92 - Vesti - Turska: Bojkot švajcarskih banaka - Internet, Radio i TV stanica; najnovije vesti iz Srbije (http://www.b92.net/info/vesti/index.php?nav_id=395873&dd=02&mm=12&yyyy=2009)

iSelektor
03-12-2009, 15:26
Sto kazu, nekom rat nekom brat... odmah koristi u svoju korist...
nije to tako lako novac prebaciti sjednog racuna na drugi racun... a i da povuku novac, sta su dobili time?
pa nisu samo njihove pare u svajcarskoj...

Tahirovce
03-12-2009, 18:35
Nece ih ni povuci, mozda jedan malo deo. Ti ljudi sto imaju velike pare ne sikiraju se puno za minarete, a i pravi vernici ne daju pare na kamatu ...