PDA

View Full Version : Mozda ce biti kraj Beovizije


STRANAC
29-11-2009, 14:40
Srbija bi od sledeće godine mogla da ima unapred odabranog predstavnika na Eurosongu, a publika bi glasala samo za pesmu koju bi izvodio.

Muzičko takmičenje na kojem se bira izvođač pesme koja će nas predstavljati na muzičkoj sceni Evrope možda se više neće održavati.

Radio-televizija Srbije sve je bliža odluci da ugasi festival prvi put održan 2003. godine, piše "Alo".

"Nismo još uvek definitivno odlučili kako ćemo birati predstavnika Srbije na Eurosongu. Postoje razni predlozi, a odluka će biti donesena narednih dana", rekla je šef PR službe RTS Duška Vučinić-Lučić.

Među mogućim rešenjima pominje se i varijanta po kojoj bi RTS odabrao predstavnika koji bi izvodio tri numere, a publika bi SMS glasovima odabrala jednu od njih.

Eurosong 2010. godine biće održan 25, 27. i 29. maja u Oslu. Iz finansijskih razloga, ili zbog slabe gledanosti, nekoliko zemalja već je otkazalo učešće.

STRANAC
22-01-2010, 16:56
UMESTO na dosadašnjoj „Beoviziji“, srpski predstavnik za „Pesmu Evrovizije“ 2010. godine biće izabran na potpuno drugačiji način. Na osnovu usvojenog pravilnika, RTS će angažovati jednog kompozitora koji će za različite izvođače napisati nekoliko pesama. Izabrani kompozitor mora da bude značajno autorsko ime u oblasti popularne muzike, da svojim umetničkim delovanjem ostvaruje zapažene rezultate i garantuje najviše profesionalne standarde. Interpretatore koji će izvesti kompozicije bira kompozitor uz saglasnost RTS-a, a pobednička pesma biće odabrana SMS-om gledalaca u okviru direktnog programa koji će realizovati RTS. Odluka o izboru kompozitora biće saopštena u januaru.
- Zbog posledica opšte finansijske krize nekoliko zemalja već je odustalo od učešća na takmičenju u Oslu. Da bismo našim gledaocima omogućili da i dalje prate rezultate srpskog predstavnika na „Evroviziji“ prinuđeni smo da bitno smanjimo troškove nacionalnog izbora - kaže se u saopštenju RTS.