PDA

View Full Version : Poziv za pet loukost kompanija


STRANAC
18-11-2009, 14:47
Poziv za pet loukost kompanija

18. novembar 2009. Izvor: Beta
Beograd -- Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije pozvao je niskotarifne avio-kompanije "Rajaner" i "Vizer" na sastanak u Beogradu, da im predstavi tržište Srbije.

Savetnica za medije Direktorata Katarina Andrić-Milosavljević kazala je da će danas biti upućen poziv i engleskoj kompaniji “Izi džet”, a biće pozvano ukupno pet ozbiljnih i kvalitetnih avio-kompanija koje nude letove po niskim cenama.

Namere Direktorata je da, navela je, loukost avio-kompanije upozna sa mogućnostima tržišta u Srbiji, uslovima dobijanja dozvola, poveže ih sa predstavnicima aerodroma u Beogradu i Nišu i privuče ih da počnu da lete iz Srbije.

Niskotarifne kompanije “Rajaner” i “Vizer” ranije su bile zainteresovane za dolazak na tržište Srbije, ali su kao najveću prepreku navodili to što su građanima Srbije potrebne vize, kazala je Katarina Andrić-Milosavljević.

Šengenske vize za građane Srbije trebalo bi da budu ukinute 19. decembra.

Od niskotarifnih kompanija iz Srbije trenutno lete nemački “Džermanvings”, norveške kompanije “Norvidžan er šatl” i “Nordvik erlink”, a od 1. februara 2010. letove će početi da obavlja i austrijski “Flaj Niki”.

Undercover 007
18-11-2009, 21:55
Ovo je veoma pohvalna vijest.Ipak se nesto desava i nadam se da ce se stanje kod nas normalizovati veoma brzo i da ce nasi gradjani moci da uzivaju u putovanjima po Evropi i svijetu.

iSelektor
22-11-2009, 20:51
eh ovo je dobra vijest... hahaha dolazio sam na mesec dana, kad ovo krene, svaki vikend!

Pozzz 8)