PDA

View Full Version : Ljajic bez zamerki na izvestaj


STRANAC
18-11-2009, 14:43
Ljajić bez zamerki na izveštaj
18. novembar 2009. Izvor: B92, Beta
Beograd -- Šef tima za saradnju sa Hagom Rasim Ljajić kaže da Srbija nema zamerke na izveštaj glavnog tužioca Serža Bramerca o saradnji Beograda sa Tribunalom.

http://img256.imageshack.us/img256/9947/8499220524b03df8cea4f68.jpg

Rasim Ljajić i Dušan Ignjatović (FoNet, arhiva)
Verzija izveštaja glavnog tužioca Haškog tribunala Serža Bramerca Savetu bezbednosti UN u koji je Srbija imala uvid prvi je izveštaj o saradnji Beograda sa Haškim tribunalom "bez ijedne zamerke", izjavio je šef Akcionog tima za saradnju sa Tribunalom Rasim Ljajić.

Ono što smo do sada videli, kako je rekao, "apsolutno je realno i objektivno i odražava činjenično stanje kada su u pitanju operativne potrage i kada su u pitanju ostali vidovi saradnje s Haškim tribunalom".

"Ovo je prvi izveštaj bez ijedne zamerke Srbiji i prvi izveštaj u kojem se naglašava da je Tužilaštvo Haškog tribunala zadovoljno naporima koji se ulažu u lociranju dva haška optuženika", rekao je Ljajić.

On je naveo da ima prostora da se Bramercov izveštaj eventualno promeni do 3. decembra, kada će glavni tužilac podneti konačnu verziju izveštaja Savetu bezbednosti UN.

Ljajić je rekao da očekuje da će i ostali u međunarodnoj zajednici "na adekvatan način vrednovati sadržaj i suštinu Bramercovog izveštaja".

Ignjatović: Izveštaj veoma povoljan

Novi izveštaj glavnog haškog tužioca Serža Bramerca veoma je povoljan po Srbiju, rekao je za B92 Dušan Ignjatović, direktor kancelarije za saradnju sa Hagom.

Prema njegovim rečima, Bramerc sada prvi put navodi da je zadovoljan stepenom saradnje i potvrđuje da je ona, po svim aspektima, na visokom nivou.

"Njegova ocena slaže se sa našom ocenom saradnje", kaže Ignjatović.

"Mi nemamo nijednu primedbu na ovaj izveštaj koji pokazuje da je Srbija uradila mnogo i u ovom procesu koji traje već dugo imamo već nekoliko dobih izveštaja u kontinuitetu, potvrđuje se da je saradnja Srbije dobra i da se u kontinuitetu poboljšava", kaže on.

Ignjatović navodi da je, međutim, drugo pitanje da li će ono što se nalazi u izveštaju biti dovoljno za neke druge institucije.

"Mislim da bi bilo loše govoriti da je ovo sve ili ništa i očekivati neke spektakularne obrte, jer će Srbija nastaviti da sarađuje sa Tribunalom i nema potrebe da se oko svega ovoga podiže temperatura. To je naša oabeza i mi ćemo nastaviti da održavamo ovaj nivo saradnje, a tamo gde je moguće poboljšavaćemo je", rekao je on.

"Siguran sam da će je neke institucije, pre svega u procesu evrointegracija, prepoznati i da će ova pozitivna ocena delovati i tu. Međutim ako se to ne desi sada siguran sam da će svi napori koji se preduzimaju u najskorijoj budućnosti biti vrednovani na najbolji način“, kaže Ignjatović.

iSelektor
21-11-2009, 04:41
hahahah nisam citao vest, samo naslov... i njega cu da komentiram...

imao zamerki ili ne... isto mu dodje za njega i za srbiju ili? hahaha

Pozzz 8)

Elvis-Eko
21-11-2009, 16:46
Ma Zlaja, u pitanju je izvjestaj koji je Haski Tribunal napravio o saradnji sa Srbijom i do sada su uvijek imali zamerki dok u ovom izvjestaju kao sve super, vide napore Srbije ( satrase se koliko traze osudjene ) i nemaju zamerki dok Mladic i dalje slobodno seta.
Malo je naslov pogresno protumacen jer je ispalo da Ljajic nema nikakvih zamerki

STRANAC
21-11-2009, 16:59
pa nije bas isto...
1.Ljajic,ili bilo ko drugi radi svoj posao,i samom slucajnoscu ili cime bas,on je tu na tom mestu,
i kao takav je odgovoran i vladi republike srbije,samoj republici srbiji,i na kraju svim stanovnicima republike srbije,
te sotga nikako,ali nikako JA ne mogu reci da je sve jedno...
sve sto se uradi lose,a ustanovi se da je uradjeno njegovom greskom,on ce imati posledice...
sve sto se uradi dobro,a sutanovi se njegovim naporom,on ce imati benificije,
i opet mi to ne daje za pravo da kazem da je isto...

elem,sustina je da je on ceona figura u ovim odnosima Hag-Srbija
i da nista ne ide mimo njega...
sad,da li mi ,ili bilo ko drugi vrednujemo ilinegiraom rad,licna je,da ne kazem subjektivna ocena...

da kolokviramo...
Ljajiceva ZADOVOLJENOST izvestajem Bramerca,koncepira se na tome da je Serz,poprvi put od kad je dosao na celu glavnog tuzioca haskog tribunala, u svom izvestaju,koji je po prvi put otvoren za sve strane a pre njegovog iznosenja preg evropskim parlamentom, napisao da SRBIJA RADI SVE DA UNAPREDI SARADNJU SA HAGOM,ali da to nije zaokruzeno dok se ne uhapse mladic i hadzic...

od tog izvestaja zavisi:
1. vizna liberalizacija,koja ce proci 99%
2.ono sto je jos bitnije je odmrzavanje paketa o privredno sporazumu i saradnji,odnosno njegova obostrana inplementacija,jer srbija je pocela da pirmenjuje taj sporazum od 1.januara ove godine...

meni to nije sve jedno,
ali opet kazem stvar je individualna,jer meni je jako bitna stabilnost,prosperitet i svi nacini boljitka zemlje srbije...
tamo mi zivi sve sto imam,tamo mi je sva moja porodica,tamo su svi moji drugovi,
TAMO MI JE SVE STO MI JE DRAGO I MILO,
i nije mi sve jedno...