PDA

View Full Version : Karadzicu dodeljen javni zastitnik


Zijadina
05-11-2009, 17:48
Karadžiću dodeljen javni zastitnik





UN-a za ratne zločine je poduzela akciju protiv pravnih izgovora Radovana Karadžića.
Haski tribunal je dodelio bivsem lideru bosanskih Srba javnog zaštitnika – R.Karadzic koji se optuzuje za genocid , bojkotirao je suđenje i tražio više vremena za svoju obranu.

Haag – Haski tribunal za ratne zločine neće dalje prihvacati taktiku odlaganja Radovana Karadžića i dalje
Sud je u cetvrtak dodelio bivšem lideru bosanskih Srba javnog zaštitnika. Karadžić je bojkotovao prosle nedelje početak suđenja na osnovu toga, da mu je bilo potrebno više vremena za svoju obranu.

Javni zaštitnik će zastupati Karadžića tada, kad se on licno nebude pojavljivao na pregovorima, izjavio je sud u četvrtak. Osim toga, proces je odlozen do marta 2010. Razlog toga je, da se javni zastitnik treba upoznati u sveobuhvatne optužnice, rekao je predsednik veća O-Gon Kwon iz Južne Koreje.

Karadžić je optužen za genocid, zločine protiv čovječnosti i ratne zločine tokom rata u Bosni 1992-1995 u jedanaest slučajeva. On je jedan od glavnih počinilaca nasilne smrti desetak hiljada ljudi i raseljavanje oko dva milijona ljudi. Karadžić negira tvrdnje.

hen/dpa/Reuters

adnan
08-11-2009, 09:08
Biljana Plavsic je jedino musko od svih lidera bosanskih pravoslavaca koji su zasluzni za zlocine u poslednjem ratu. Zena je izasla na sud i muski priznala sve i stajala iza onoga sto je rekla i uradila. Za svoje zlocine je blago osudjena a jos manje je odlezala ali to je druga stvar.

A ovaj Karadzic kao neka p...a nece da stoji iza onoga sto je uradio i rekao. Budi musko pa reci jeste to sam rekao i to sam uradio.

Ako ne priznaje sud u Hagu i nece da saradjuje sa njima neka ga isporuce u Sarajevo da mu tamo sude, taj sud mora da prizna.