PDA

View Full Version : Sumnja se da je svinjski grip


Tahirovce
02-11-2009, 19:48
http://www.sandzaknews.com/slikao.php?image=slike/vijest-2373.jpg (http://www.sandzaknews.com/slike/vijest-2373.jpg)
Novopazarskom zdravstvenom centru su se javile dvije osobe iz Novog Pazara sa siptomima svinjskog gripa i nakon utvrđenih analiza, do utorka, će se znati da li su obolele od virusa gripa H1N1, povtvdio je za naš web portal direktor zdrvastneog centra u Novom Pazaru dr Avdo Ćeranić. Jedna o dove dvije osobe pohađa Medresu u Novom Pazaru, prenio je Radio Sto plus.

Kako je za ovaj regionalni radio rekao upravnik bolnice u Novom Pazaru Alan Kurpejović materijal za analizu prosleđen Institutu Torlak, koji će dati definitivnu potvrdu da li je novi grip prisutan i u Novom Pazaru.
„Dvije osobe su se javile sa jakim bolovima u glavi, visokom temperaturom i kašljem, a mi ćemo sutra, najdalje prekosutra, znati da li su oni oboleli od ovog gripa. Preuzeli smo sve mjere za epidemiološko zaustavljanje", rekao je Kurpejević.

On je dodao da jedna od dvije osobe sa simptomima ovog gripa pohađa Medresu u Novom Pazaru, prenio je Radio sto plus.

superbaka
04-11-2009, 02:56
Širi se infekcija virusom novog gripaKategorija: NOVI PAZAR Broj zaraženih od novog gripa u Srbiji povećan na 169. Zbog porasta broja obolelih od novog gripa, zabranjene su posete u većini bolnica i porodilišta u Srbiji. Udvostručena proizvodnja zaštitnih maski.

U Srbiji se povećava broj obolelih od novog gripa. U Užicu je potvrđen virus kod još tri pacijenta, u Nišu kod dve i u Beogradu kod jedne osobe, čime se broj zaraženih u Srbiji povećao na 169.

Mirko Kovačevič iz preduzeća "9. septembar" iz Gornjeg Milanovca kaže da to preduzeće radi u dve smene i dnevno proizvodi između 55.ooo i 60.ooo maski. Proizvodnja zaštitnih maski uskoro će biti udvostručena .

Vlada je odlučila da ubrza proceduru za nabavku neophodnih lekova i opreme i da za to obezbedi dodatna sredstva.

Zbog porasta broja obolelih od novog gripa, zabranjene su posete u većini bolnica i porodilišta u Srbiji.

Najveći broj obolelih registrovan je u zapadnoj Srbiji, ali se talas infekcije polako širi na istok zemlje.

Troje pacijenata i dalje je u teškom stanju, dvoje u Klin

superbaka
04-11-2009, 02:57
Produžen raspust zbog novog gripaKategorija: NOVI PAZARhttp://www.balkano.net/i/p/200911/1351266558_t.jpg Jesenji raspust produžen je do srede 11. novembra. Broj zaraženih od novog gripa u Srbiji povećan na 169. Jesenji raspust za đake produžen do 11. novembra. Zabranjene posete u većini bolnica i porodilišta.

Kako je potvrđeno za RTS iz Ministarstva prosvete, u dogovoru sa epidemiolozima, jesenji raspust, koji traje dva dana i počinje 5. novembra, produžen je do srede 11. novembra.

U Srbiji se povećava broj obolelih od novog gripa. U Užicu je potvrđen virus kod još tri pacijenta, u Nišu kod dve i u Beogradu kod jedne osobe, čime se broj zaraženih u Srbiji povećao na 169.

Mirko Kovačević iz preduzeća "9. septembar" iz Gornjeg Milanovca kaže da to preduzeće radi u dve smene i dnevno proizvodi između 55.ooo i 60.ooo maski. Proizvodnja zaštitnih maski uskoro će biti udvostručena .

Vlada je odlučila da ubrza proceduru za nabavku neophodnih lekova i opreme i da za to obezbedi dodatna sredstva.

Zbog porasta broja obolelih od novog gripa, zabranjene su posete u većini bolnica i porodiliš

Zijadina
04-11-2009, 18:00
Deca mog bivsheg shefa (10god. - 17god. ) su bili oboleli od H1N1, bili su jedno vreme pod karantenom (ali kuci - nisu smeli da izlaze) i hvala Bogu opet ozdravili.
Kao i kod Influenca gripe su ugrozene osobe one, chiji imunski sistem nije dovoljno jak i stabilan...

Crni Gruja
06-11-2009, 10:56
A evo jedan od slucaja nezeljenih efekata vakcine protiv svinjskog gripa.

YouTube - Update on Washington Redskins Cheerleader who developed Dystonia 10 days after taking Flu Shot (http://www.youtube.com/watch?v=Ug__x-FnOE4)