PDA

View Full Version : Produzeno vreme glasanja na Evrosongu


iSelektor
01-11-2009, 01:46
Produženo vreme glasanja na Evrosongu

http://img2.pict.com/14/81/83/1882555/0/eurovision2520song2520contest252.png

Evropska radiodifuzna unija (EBU) odlučila je da poduži vreme glasanja na Evrosongu koji će se u maju sledeće godine održati u Oslu, pa će gledaoci umesto dosadašnjih 15 minuta (nakon poslednje numere u polufinalima i finalu) moći da glasaju tokom čitavog programa – od početka prve numere pa do 15 minuta nakon poslednje pesme.

Mnogo je logičnije da podignete slušalicu i glasate za neku pesmu dok je slušate i gledate nastup izvođača nego kada se ti nastupi završe. Iskustva nekoliko nacionalnih selekcija potvrđuju da se ovakav vid glasanja pokazao kao veoma uspešan – izjavio je Svante Stokselijus, supervizor Evrosonga.

Po njegovim rečima, novi način glasanja će obezbediti kvalitetnije rezultate, jer će biti produženo vreme sabiranja glasova, a ovakav sistem obradovaće i nacionalne telefonske operatere jer će se smanjiti mogućnost zagušenja njihovih kapaciteta. Naravno, već su počele spekulacije da će novi način glasanja dati prednost izvođačima koji nastupaju na početku programa, pošto će gledaoci imati više vremena da za njih glasaju. Sa druge strane, istraživanje nemačke kompanije „Digame“ je pokazalo da gledaoci glasaju tokom izvođenja njihove omiljene pesme i da to nema nikakve veze sa rednim brojem koji ona zauzima u programu.

adnan
02-11-2009, 08:12
Super, prosli put nisam stigao da glasam pa sam se mnogo isekiro. :)

STRANAC
02-11-2009, 16:39
Super, prosli put nisam stigao da glasam pa sam se mnogo isekiro. :)
zato izgubismo,znao sam ja da si ti kriv... :D:D