PDA

View Full Version : Skupstina SDA Sandzaka usvojila novi Statut i Program Stranke


Tahirovce
31-10-2009, 18:12
http://www.sandzaknews.com/slikao.php?image=slike/vijest-2372.jpg (http://www.sandzaknews.com/slike/vijest-2372.jpg)
Završena je Skupština Stranke demokratske akcije Sandžaka. Skupština kao najviše tijelo Stranke demokratske akcije Sandžaka, počela je sa radom u 11h. Nju je otvorio Generalni sekretar Stranke Fuad Baćićanin i tom prilikom rekao „na današnjoj Skupštini smo se okupili da usvojimo novi, moderan Program Stranke koji odgovara našoj današnjoj poziciji u ovom političkom ambijentu i našim zahtjevima za budućnost". Na kraju uvodnog dijela Generalni sekretar detaljnije je upoznao Skupštinu Stranke sa dnevnim redom kao i brojem prisutnih delegata.

Nakon uvodne riječi, Generalni sekretar predložio je Skupštini da u okviru Prve tačke Dnevnog reda izabere Radno predsjedništvo i za njegov sastav predložio:

Fuada Baćićanina, Generalnog sekretara Stranke za predsjedavajućeg Radnog predsjedništva na Skupštini Stranke, a za članove tog tijela predloženi su Šemsudin Kučević zamjenik predsjednika Stranke, Dr. Dževa Memić, predsjednica Kadrovske komisije Stranke, Sabahudin Obućina predsjednik Nadzornog odbora i Enis Imamović portparol i potpredsjednik Stranke. Skupština je jednoglasno usvojila sastav Radnog predsjedništva Skupštine.

Predsjedavajući Radnog predsjedništva pozvao je na početku sjednice Predsjednika Stranke demokratske akcije Sandžaka da se obrati Skupštini i upozna taj organ sa načelima novog Statuta i Programa čija su se usvajanja našla na današnjem Dnevnom redu zasjedanja.


Na početku svog obraćanja Dr. Sulejman Ugljanin najprije je poželio dobrodošlicu svima u nove prostorije Centrale Stranke demokratske akcije Sandžaka i poželio svima puno uspjeha i visokih rezultata u radu.

Govoreći o prijedlogu Statuta i Programa Stranke demokratske akcije Sandžaka, predsjedik Dr. Ugljanin rekao je da je to „novi koncept, po kome će se naša Stranka boriti za ostvarivanje i unapređenje građanskih i ljudskih prva Bošnjaka u našoj zemlji".

Predsjednik se zahvalio svima onima koji su učestvovali u izradi Statuta i Programa Stranke, a kojih je zaista puno i koji su doprinijeli da ta dva ključna dokumenta danas budu dovedena na najviši nivo i kao takva predstavljena i data na usvajanje Skupštni Stranke.

Dr. Ugljanin je rekao i da je Stranka demokratske akcije Sandžaka, svojim ozbiljnim radom i pristupom u očuvanju svog identiteta i identiteta Bošnjaka, uspjela postati odlučujući faktor za formiranje ove proevropske Vlade Republike Srbije, a da je zahvaljujući tome sad u samom državnom vrhu zadužena za važna državna pitanja od opšteg interesa.

Predsjednik Stranke se na kratko osvrnuo i na veliki značaj posjete potpredsjednika Sjedinjenih Američkih Država Džozefa Bajdena, zatim posjetu Predsjednika Rusije Dmitrija Medvedeva i tek završenu dvodnevnu posjetu Predsjednika Republike Turske Abdulaha Gula Srbiji.

Govoreći o posjeti predsjednika Republike Turske Abdulaha Gula. Dr. Ugljanin je istakao da je zahvaljujući njoj Turska prihvatila Srbiju kao svog strateškog partnera na Balkanu, a što će Srbiji i njenoj privredi i ekonomiji ubuduće biti od velikog značaja bilo da se radi o ulaganjima ogromnog turskog kapitala u Srbiju ili realizaciji izvoza srpskih proizvoda u Tursku.

Na kraju Predsjednik Stranke, Dr. Sulejman Ugljanin, pozvao je sve prisutne da svako da svoj doprinos u razvoju resora u kome može najviše pomoći i tako zajedno radimo na jačanju čitave naše organizacije na svim nivoima. „Naš rad će i ubuduće biti ozbiljan i usmjeren ka unapređenju uslova života svih građana i samo najbolji moći će da predstavljaju našu Stranku, a svi mi treba da težimo ka tome da budemo najbolji u svojim oblastima" kazao je on i dodao da „sada imamo dobre uslove za rad, najbolje koje je ova Stranka imala od osnivanja do danas. Ovo je naša reprezentacija, a i svaki ogranak Stranke će biti naša reprezentacija".

Nakon obraćanja Predsjednika Stranke Dr. Sulejmana Ugljanina, Skupština je nastavila sa radom i raspravu po tačkama Dnevnog reda.

Skupština Stranke demokratske akcije Sandžaka, jednoglasno je usvojila Statut, a zatim i Program Stranke.

Skupština je na današnjoj sjednici za zastupnika Stranke jednoglasno imenovala Predsjednika Stranke Dr. Sulejmana Ugljanina.


Danas je, takođe, imenovan i punomoćnik za predaju dokumentacije potrebne za obnovu upisa Stranke demokratske akcije Sandžaka u Registar. Za punomoćnika je izabrana diplomirani pravnik Zakira Smailović.

Nakon što je iscrpljen dnevni red, predsjedavajući Skupštinom Fuad Baćićanin, zatvorio je sjednicu Skupštine Stranke u 13h i pozvao sve delegate da nastave svoje druženje na koktelu u holu prostorija Centrale Stranke.
Izvor: sda.rs

36310
01-11-2009, 09:11
[QUOTE=Tahirovce;183437]Predsjednik se zahvalio svima onima koji su učestvovali u izradi Statuta i Programa Stranke, a kojih je zaista puno i koji su doprinijeli da ta dva ključna dokumenta danas budu dovedena na najviši nivo i kao takva predstavljena i data na usvajanje Skupštni Stranke./QUOTE]




A znamoli ko su ucesnici u izradi statuta i programa stranke...??!