PDA

View Full Version : Desnoj opoziciji zasmetao Gul


halilce
28-10-2009, 08:10
Autor: M. R. Milenković
Beograd - Poslanici većine opozicionih partija u Narodnoj skupštini poručili su juče da turski predstavnici „suviše često posećuju Srbiju i Balkan“, da „svojataju delove naše teritorije“ i da tokom poseta daju neodmerene izjave. Na ovakve stavove inspirisala ih je dvodnevna poseta predsednika Abdulaha Gula Beogradu i Novom Sadu.



- Šta će Ministarstvo spoljnih poslova i ministar Vuk Jeremić preduzeti povodom spornih izjava turskog ministra spoljnih poslova izrečenih u Sarajevu, kada je on rekao da je Turska odgovorna za BIH, kao i da su istorija, sudbina i budućnost Turske i BIH zajedničke - upitao je Dragan Todorović, šef poslaničke grupe SRS. Tomislav Nikolić, lider SNS, pitao je da li se dolaskom predsednika Gula pokušava umanjiti značaj nedavne posete Dmitrija Medvedeva i zatražio da se država izjasni o „turskom svojatanju Raške oblasti“.
Velimir Ilić, predsednik Nove Srbije, osvrnuo se na najavljenu pomoć Turske za izgradnju dela autoputa u Sandžaku napominjući da se u Srbiji „strateški projekti uvek menjaju kad neko sa strane dođe, što nije dobro“.
Poslanici republičkog parlamenta juče su tokom objedinjene načelne rasprave o setu pravosudnih zakona najviše pažnje posvetili Predlogu zakona o pravosudnoj akademiji. Poslanici SPO-a istakli su da sudije nemaju čega da se plaše i da su i dalje privilegovane, jer mogu da se usavršavaju o trošku države, dok su poslanici vladajuće ZES tvrdili da je stručno usavršavanje sudija jedan od elemenata kojima se obezbeđuje nezavisnost i nepristrasnost sudstva.
Delu sednice, u okviru Nedelje Ujedinjenih nacija, prisustvovala su i deca iz Pirota, Prokuplja, Kragujevca, Kraljeva i Bečeja, koja učestvuju u programu „Škola bez nasilja“.
Zašto nije izabrana Suša?
Ni tokom jučerašnjeg dana novinari nisu mogli da saznaju zbog čega novinarka Gordana Suša, kandidatkinja NUNS-a za Savet Radiodifuzne agencije, nije izabrana i kako je došlo do kvara na vezama između koalicije ZES i socijalista. Kako Danas nezvanično saznaje, G17 plus je od početka podržavao Sušu, dok je DS bio za izbor Milana Bečejića iz UNS-a. Ipak, pre glasanja postignut je dogovor da ZES podrži Bečejića i poslanici SPS-a su s tom informacijom došli na glasanje. Međutim, kada su videli da demokrate i G17 kreću da glasaju za Sušu, šef poslanika SPS-a Branko Ružić mahnuo je svojim poslanicima da ne pritiskaju tastere za kandidatkinju NUNS-a, jer to nije dogovor.
Dnevni list Danas | Politika | Desnoj opoziciji zasmetao Gul (http://www.danas.rs/vesti/politika/desnoj_opoziciji_zasmetao_gul_.56.html?news_id=175 192)

36310
28-10-2009, 11:00
....Tomislav Nikolić, lider SNS, pitao je da li se dolaskom predsednika Gula pokušava umanjiti značaj nedavne posete Dmitrija Medvedeva i zatražio da se država izjasni o „turskom svojatanju Raške oblasti“.


Cetnik stranku mijenja al' cud nikad!!!

STRANAC
28-10-2009, 17:09
ovo su ljudi koji pre podne mrze sebe,
a posle podne ceo svet....
dovoljno je videti samo nihove face i sve je jasno...
da nije sedativa pola njih pomenutih ne bi moglo ni da na noga stoji...
sa druge strane,ipak je posao opozicije takav da kritikuje vlasta za sve
POGOTOVU ZA ONO STO JE DOBRO... :zvizdi: