PDA

View Full Version : Raketa iz Libana na Izrael


iSelektor
27-10-2009, 23:23
Raketa iz Libana na Izrael

Tel Aviv -- Raketa tipa "kaćuša" ispaljena iz Libana pala je večeras na područje Galileje, na severu Izraela, što je prvi takav incident od prošlog meseca.

Raketa je pala na otvoreno polje kraj grada Kirjat Šmone i nije izazvala povrede.Libanski bezbednosni zvaničnik je potvrdio da je ispaljena iz sela Hula, na jugu Libana.Izraelska armija je odgovorila artiljerijskom vatrom na raketiranje, potvrdile su obe strane.

Izraelski vojni portparol je izjavio da se na napad gleda s najvećom ozbiljnošću, naglasivši da smatra Liban odgovornim.

Od rata između libanskog Hezbolaha i izraelske armije u leto 2006. godine ukupno je devet "kaćuša" palo na sever Izraela.

Prošlog meseca su dve takve rakete pogodile područje zapadne Galileje, zbog čega se Izrael žalio Ujedinjenim nacijama. Izraelska armija je i na taj napad odgovorila artiljerijskom vatrom.

Izrael veruje da proiranski Hezbolah nagomilava oružje velikom brzinom od kraja rata i da sada ima 40.000 do 80.000 raketa.

Izvor: Tanjug

STRANAC
27-10-2009, 23:46
uh,sto vo lici na jednu "oluju"...
aman,i oni libanci,uzmu kamen i idu da gadjaju jednu od najbolje oruzanih sila svijeta...
evo sad nabavili "kacusu" i testiraju a jos u prazno...
e,sad kad im se ovi okrenu,*eba*e ježa...

Tahirovce
27-10-2009, 23:49
Ako ikad promjenim stranku uclanicu se u hezbolah :p .
Ma vezbaju sa ovim raketama dok im ne dodju nuklearke ...

STRANAC
27-10-2009, 23:52
Ako ikad promjenim stranku uclanicu se u hezbolah :p . .
:smeh2::smeh2::smeh2:


Ma vezbaju sa ovim raketama dok im ne dodju nuklearke ...
a,kad im dodju,nece imat ko da je lansira... :sadbye::sadbye:

Elvis-Eko
28-10-2009, 03:05
"...
aman,i oni libanci,uzmu kamen i idu da gadjaju jednu od najbolje oruzanih sila svijeta...
...



E care, znas kako ja na to gledam. Uzmimo primjer da ti komsija svaki dan gadja kamenom ili necim u kucu, razbije prozore, polomi stakla, nekom ozbiljno nanese povrijede......... E onda, tebi pukne film pa preskocis tarabu i tamo im skataris sve po spisku :p

Salu na stranu, Hezbolah uvijek izaziva rat i trazi obracune sa Izraelom. Najgore je to sto kad Izrael krene u napad ovi se zabiju u misje rupe tako da civili najvise stradaju.