PDA

View Full Version : U Latviji pao meteorit ili je netko iskopao veliku rupu?


iSelektor
26-10-2009, 17:10
U Latviji pao meteorit ili je netko iskopao veliku rupu?

http://img2.pict.com/54/72/39/1842928/0/sjenica.png

Mještani jednog malog latvijskog sela tvrde da je kod jedne farme pao meteorit. Znanstvenici misle kako je krater širok 20 metara iskopao čovjek...

Svi latvijski mediji prenijeli su kako je u blizini jedne farme u selu Mazsalaca pao meteorit. Od siline udara o tlo, napravio je krater širok 20 metara. Prema riječima mještana meteorit je pao u nedjelju navečer. No Ilgonis Vilkis sa latvijskog Instituta za astronomiju sumnja u cijelu priču o padu meteora.
- Čudno je kako nitko od mještana nije čuo jaku eksploziju obzirom na veličinu kratera. Otići ću na mjesto pada i istražiti krater - rekao je Ilgonis Vilkis.

http://img2.pict.com/29/5f/17/1842930/0/sjenica.png

Tamošnji geolozi sumnjaju kako se radi o prijevari te da je krater tek neuspjeli pokušaj podvale. Sigurni su da je golemu rupu u zemlji netko iskopao. Dodaje kako je krater netko još prije iskopao te da ga nije mislio koristiti u svrhu priče o padu meteora već da se netko naknadno time okoristio. Larissa Gerassimova, koja se predstavlja kao vlasnica zemljišta na koje je pao meteor, naplaćuje 2 dolara svima koji žele vidjeti golemi krater. Rekla je kako će tim novcem popraviti zemljište koje su vojska i policija razrovale svojim vozilima.
- Ulaznice ne naplaćujem jedino predstavnicima tajne službe, koji mi prvo moraju pokazati dokumente da bi ih besplatno pustila na mjesto pada - rekla je Larissa za agenciju Itar-Tass.

YouTube - HOT! Meteorite Latvia 2009 (http://www.youtube.com/watch?v=cJFVjNJH4uA)