PDA

View Full Version : Zasto biramo pogresne muskarce


FolkoTeka.com teme
25-10-2009, 04:42
Zašto biramo pogrešne muškarce (Ne, niste seljanke)

http://img2.pict.com/6c/be/1a/1832637/0/3135ljubavniparfoto02publicif.jp.jpg

Na prvi pogled uspešne, komunikativne i vrlo vešte žene gube glavu za luzerima, alkoholičarima, oženjenim muškarcima i klasičnim švalerima koji jure za svakom suknjom. Jedan loš izbor može da se smatra slučajnošću, ali ako se stalno ponavlja ista priča, to je povod da se stavi prst na čelo.

Postoji, dakle, razlog zašto se ponašate po istom obrascu. Pogrešni izbori često su rezultat neracionalnih strahova, kompleksa, anksioznosti, nerazrešenih trauma. Po pravilu su ova osećanja nesvesna, ali samim tim i moćnija. Ona vladaju našim ponašanjem i u stanju su da upropaste život i najvećim pametnicama. Srećom, radom na sebi problem se može rešiti.


Plašite se odbacivanja

Ako ste u mladosti iznenada izgubili nekoga koga ste mnogo voleli, sasvim je moguće da ćete, kasnije, razviti strah od gubitka i odbacivanja. Vaša želja za zasnivanjem porodice inhibirana je nesvesnim strahom i čuvenim pitanjem „šta ako me ostavi“. Zato ćete po pravilu birati muškarce koji i sami beže od vezivanja, stvarajući s njima odnos bez ozbiljne bliskosti i poverenja. Ali, zato ćete, ako vas ostavi, proći bez patnje, bola i emotivnih ožiljaka.


Verujete u stereotipe

„Žena mora da se uda“, „usedelicu niko neće“…
Ovakve i slične predrasude vas opterećuju i teraju da krenete u lov na muža. Trudeći se da ga pošto-poto nađete, ne razmišljate mnogo i prihvatate prvog na kog naletite, a ne onog kakvog biste zaista želeli pored sebe. Pošto takav izbor nije autentičan, posle nekog vremena bićete nezadovoljni i imaćete osećaj da to nije ono pravo. Razočaranje je neminovno.


Nesigurni ste u sebe

Vi ne volite i ne cenite sebe, iz čega proizilazi vaše nesvesno uverenje da niste dostojni ljubavi. Srećni ste kada neko obrati pažnju na vas i u stanju ste da potpuno odustanete od svojih potreba samo da biste ugodili partneru. Tako mu dajete do znanja da pristajete na sve samo da vas ne ostavi.
Pravilo je da se prema ljudima koji ne cene sebe i drugi tako ophode. Tako će se, sve dok žena ne promeni sopstveni odnos prema sebi, njoj dešavati isti scenario u ljubavi. A u takvom filmu glavni glumac sigurno neće biti stabilan i samosvestan muškarac koji pored sebe želi ženu-krpu.


Šta treba da radite?

Da biste promenili životnu strategiju, morate da radite na sebi. Učite da vrednujete sebe. Cenite svoje vrline i ulažite u sebe u svakom pogledu. Trudite se da probleme ne gurate pod tepih, već ih rešavajte konstruktivno, jedan po jedan.
U tome će vam pomoći psihološka literatura, psihoterapija, ali i samoanaliza. Dovoljno je samo da krenete. Posle će sve biti mnogo lakše.


Zagledajte se u sebe i otkrijte šta zapravo želite. Iskreno odgovorite na sledeća pitanja:

1. Šta očekujem od veze?
2. Šta želim da dobijem?
3. Šta sam spremna da pružim, a šta tražim zauzvrat?
4. Na koje sam kompromise spremna?
5. Na šta nikada neću moći da pristanem?

Zatim opišite čoveka kakvog zaista želite pored sebe.
Prvo napravite spisak idealnih spoljašnjih karakteristika, godine, visina, boja očiju i kose.
Zatim smislite gde biste voleli da živi, šta da bude po zanimanju, čime da se bavi, koje su mu navike i hobi. Opišite detaljno i crte karaktera, kakav bi trebalo da ima odnos prema deci, prijateljima i rođacima. Sve zapisujte, tako ćete imati konkretniju predstavu o tome šta zapravo želite. Osim toga, ovaj metod će vas neminovno naterati da dođete u kontakt sa skrivenim strahovima.


Više o temi... (http://www.f-ton.org/forum/ljubav/7806-zasto-biramo-pogresne-muskarce.html)

hurmasica
25-10-2009, 17:24
"Zrtva "nikad ne bira "zlocinca".:)

iSelektor
25-10-2009, 18:02
"Zrtva "nikad ne bira "zlocinca".:)

ali ga izaziva... 8)

hurmasica
25-10-2009, 18:14
ali ga izaziva... 8)


Aman jarabi, koji si ti alcak:biggrin:

iSelektor
25-10-2009, 18:41
Zovite me USB stick 8)

36310
25-10-2009, 20:04
Zovite me USB stick 8)

Od kol'ko giga??? :)

borichi
25-10-2009, 20:15
Od kol'ko giga??? :)


:smeh2::smeh2::smeh2::smeh2: E i ti mnogo pitas.:icon_cheesygrin::icon_cheesygrin:

iSelektor
25-10-2009, 21:01
to je individualno... sve u zavnisnosti koliko treba, ali nikad manjka 8)

superbaka
26-10-2009, 12:30
Ako padate na pogreshne tipove,evo nekoliko primera.....))))

Uzeli smo za primjer tri solo žene koje nikako nisu uspijevale pronaći partnera i angažirali stručnjake da im u tome pomognu. Rezultati će vas iznenaditi.
Sve tri žene su izašle na prvi spoj koji su pratili stručnjaci i analizirali njihovo ponašanje. Zatim su otišle na konzultacije gdje su im objašnjene pogreške i dani praktični savjeti kako pronaći idealnog partnera. One su kasnije imale još dva izlaska s „odgovarajućim“ muškarcima kako bi se uvježbale u onome što su im stručnjaci savjetovali. Kako su se snašle? Jesu li im savjeti koristili? PRIMJER 2 – UVIJEK JE PRIVLAČE POGREŠNI MUŠKARCI
Rujana, 35 godina, radi na prostornom uređenju.
Ljubavna povijest: Muž ju je ostavio nakon godinu dana braka. Prije toga imala je nekoliko ozbiljnih veza, jednu s konobarom, jednu s apsolventom filozofskog fakulteta i kratak suživot s jednim Talijanom.
Izlasci: Ni jedan muškarac s kojim je bila na „namještenom“ spoju nije je oduševio. Iako su oba imala dobar posao, lijepo ponašanje, nije joj bilo zabavno s njima. Obojica, prema njenim riječima stavljaju posao na prvo mjesto.
Problem: Muškarci s kojima je Rujana izašla istaknuli su prvo njene lijepe manire. Jedan je dodao kako je mnogo pričala o imanju i kući koju posjeduje u inozemstvu, pretpostavio je da ga želi time impresionirati. Nervirala ga je i svojim prevelikim pridavanjem važnosti ekološkim problemima.
Rujana je draga djevojka, ali ni sebi ne želi priznati kako je uvijek privlače pogrešni muškarci. Oni koji nisu spremni na dugotrajno vezanje. Ona u zgodnim i „lepršavim“ momcima vidi nešto zanimljivo i drugačije od onoga što ona jeste. Privlače je muškarci koji ne robuju nikakvim pravilima.
Riječ stručnjaka: Rujana je za rješenje svog problema razgovarala s psihologom, bračnim savjetnikom.
„Rujana je u prošlosti mnogo patila. Za većinu svojih dečki, a posebno za muža je mislila kako je to ljubav njenog života. Imali su strastven odnos, ali on nije bio materijal za brak i ostavio ju je radi druge žene.
Također, ako s nekim muškarcem, kao npr. na prethodnim izlascima, nije osjetila trenutnu privlačnost, osjećala bi se odbačenom, jer je mnogo puta u prošlosti bila „odbačena“. Savjetovao sam joj da u komunikaciji s muškarcima bude otvorenija, bez predrasuda temeljenih na prethodnim iskustvima. Trebala bi dodatno smanjiti i očekivanja. Prioritet bi trebalo biti sprijateljiti se s muškarcima i ne očekivati instant povezanost kao onu iz ljubavnih romana.
Na taj način će se više zabaviti i pronaći više prijatelja, a tko zna gdje to može odvesti.
Još važnije od svega, trebala bi pokušati više slušati što joj osobe s kojima je izašla govore i ne opterećivati ih previše sa svojim problemima. Nikad ne smijete o sebi na samom početku previše otkrivati. Važno je postaviti granice u svakom odnosu. Odredite što je potrebno zadržati za sebe, a što ćete otkrivati postepeno. Vi možda mislite kako je dobro biti iskren i to je istina, ali prevelika otvorenost odaje dojam samokoncentriranosti. Većinu muškaraca privlače žene koje znaju slušati, pa umjesto da pričate o sebi pokažite interes za njega i njegove interese.
Najvažnije, morate pokušati živjeti u sadašnjosti. Usredotočite se na izlazak i muškarca s kojim razgovarate, zaboravite na prošlost ili budućnost“.
Prvi spoj nakon: Nakon što je izašla ponovno s istim muškarcima oba su bila mnogo zaineresiranija. Jedan je rekao kako se zaista ugodno osjećao u njenom društvu i činilo mu se da je ona zaista zainteresirana za ono što priča. Bio je naprosto očaran. Drugi je rekao kako mu se učinilo, za razliku od mnogih djevojaka s kojima je izlazio, kako je s Rujanom na istoj valnoj duljini.
Što je rekla Rujana: Razgovor s psihologom mi je mnogo pomogao. Na zadnja dva izlaska zaista sam se potrudila slušati. Čak i kad niste zainteresirani za ono što vam netko govori, pronađite neki zanimljiv dio. Meni je uspjelo. I sama sam osjetila kako su izlasci bili uspješniji, sve je protjecalo u ugodnijoj atmosferi.
Mislim da psiholog ima pravo vezano uz muškarce, trebate podizati njihov ego, posebno na prva dva spoja kako bi im se svidjeli. Ako se oni privlačno osjećaju i vi ćete im biti privlačni.
Definitivno ću iskoristiti ove taktike u budućim – nenamještenim spojevima.

STRANAC
26-10-2009, 17:29
nema pogresnih muskaraca,svaki je na svoj nacin poseban...
jedino,zene treba da se preispitaju sta bi htele u odredjenom ternutku,jer:
-dok su mlade hoce kurazne,jake, bijesne,mafijase...
-kad malo sazreju,htele bi neke koji bi da im bude oslonac za sve...
-kad malo zadju u godine,hoce situiranog,zgodnog,emancipovanog itd...

zato,pazite ,jer postoji sansa da se opecete vatrom,a to je sto ne razmisljate dovoljno za kasnije i onda ispada da je muskarac pogresan...

isto ovo vazi i za muskarce...
i oni bi dok su mladi da imaju neku sa kojom bi prvo sex iskustvo...
kasnije bi neku koja mnogo dobro izgleda....
pa bi neku koja je skolovana i da je i od roda a boga mi i od "nekretnina"
jer "sindrom Vasa Ladacki" uvek zivi u svima,
i samo oni koji nemaju ego plase se da priznaju to,vec prosipaju decije nebuloze kako su se zenili i uzimali iz ljubavi,osecanja,komunizma :D i jos tako koj- cega...
´ajd u zdravlje... ;) :D

iSelektor
26-10-2009, 17:37
he he he, jes brate ima necega u tome... bravo!