PDA

View Full Version : SAD sprema napad na Rusiju za tri ili cetiri godine?


iSelektor
24-10-2009, 01:11
SAD sprema napad na Rusiju za tri ili četiri godine?

http://img2.pict.com/98/d2/e2/1826600/0/americkavojskasadirakafp540px.jp.jpg

"ŽELIO bih da obratite pozornost na činjenicu kako su na američkoj vojnoj akademiji u West Pointu nedavno pokrenuti programi za učenje ruske kulture i jezika. Iračku kulturu i arapski jezik počeli su učiti tri godine prije invazije na Irak", rekao je vojni stručnjak Konstantin Sivkov.

Sivkov je za ruski tabloid Pravdu dodao kako broj vojnika u novim američkim bazama na Crnom moru u Bugarskoj i Rumunjskoj neće biti velik, ali kaže i da Rusiji nitko ne može garantirati kako se ta brojka neće utrostručiti ili učetverostručiti. Smatra da će za par godina Rusija biti okružena bazama u kojima će se nalaziti američki vojnici.

"Sa vojnicima iz Rumunjske se neće boriti protiv terorizma"

"Što će Amerikancima baze na Crnom moru? Kako bi se borili protiv terorizma? Pa između Rumunjske i Bliskog istoka je četiri tisuće kilometara", kazao je Sivkov te dodao kako je to prevelika udaljenost za slanje trupa u Irak i Afganistan. Zaključio je kako će te baze poslužiti Amerikancima za osiguravanje dotoka plina i nafte iz Kaspijskog jezera.

Ruska javnost se uzbudila zbog najave da će SAD izgraditi baze u Bugarskoj i Rumunjskoj na koje će potrošiti oko 110 milijuna dolara. Vojna baza u Bugarskoj trebala bi biti u pogonu 2010. godine, dok će za stavljanje u funkciju ove druge biti potrebna još godina ili dvije. Zasad je američki plan da u tim dvjema bazama rasporedi oko četiri tisuće vojnika.

SAD premješta vojsku iz Njemačke na istok

Plan za izgradnju dviju baza izrađen je još u eri bivšeg američkog predsjednika Georgea W. Busha 2004. godine. U tom je planu Pentagon iznio prijedlog da se dio od čak 55 tisuća vojnika smještenih u Njemačkoj prebaci u baze u zemljama Istočne Europe, među kojima su i Bugarska te Rumunjska.

Direktor odjela na Institutu za političke i vojne analize Aleksander Kramčikin rekao je su ti planovi o razmještanju vojnika stari oko 10 godina. "Amerikanci trebaju više baza za akcije na Bliskom istoku. Imaju baze u Bahreinu, Kataru i Saudijskoj Arabiji, no one nisu dovoljne za sve potrebe SAD-a", kazao je Kramčikin te zaključio kako su SAD-u potrebne baze u Istočnoj Europi.

Izvor: index.hr

Elvis-Eko
24-10-2009, 05:11
Hahahhahahahaaaaa :smeh2: e sta sve nece izmislit

iSelektor
24-10-2009, 05:22
Ovaj put sam naveo izvor brate :) sta ces udarna im vijest... rekoh verovatno se moze lijepo diskutovat o tome... 8)

Elvis-Eko
24-10-2009, 05:31
Prvo, cista glupost a drugo, ne vjerujem da ce uskoro neki Bush doc na vlast tako da od te price nema nista :D