PDA

View Full Version : Ivica Dacic: Novi Pazar bezbedan


iSelektor
24-10-2009, 00:01
Dačić: Novi Pazar bezbedan


Zamenik predsednika Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić ocenio je danas u Novom Pazaru da je bezbedonosna situacija u toj sredini stabilna.

Dačić je novinarima rekao da je za Srbiju naročito važno što se u toj nacionalno mešovitoj sredini nije dogodio "gotovo nijedan" incident koji u osnovi ima međunacionalni sukob.

Ministar je ocenio da je, sa bezbedonosnog aspekta, ipak, to područje moguće mesto za izazivanje međunacionalnih sukoba.

On je objasnio da misli na "one koji nisu baš oduševljeni idejom" da će Srbija biti članica Evropske unije i da će građani Srbije moći da putuju bez viza.

Dačić je na konferenciji za novinare u Policijskoj upravi Novi Pazar naglasio da Srbija teži evropskim integracijama i želi da bude demokratska država, zasnovana na principima nacionalne ravnopravnosti i ekonomskog razvoja.

"Za budućnost Srbije je veoma bitno da svi građani budu uključeni u sve državne strukture, a Srbija oseća sve građane kao svoje i poverava im i najznačajnije i najpoverljivije poslove", rekao je Dačić.

On je naglasio da policija "ne poznaje" narode i manjine i da su redovi policije otvoreni za dobre ljude, bez obzira na nacionalnu pripadnost.

Ministar je dodao da je cilj policije i građana isti i da se odnosi na očuvanje stabilnosti i bezbednosti, kao i borbu protiv svih oblika kriminala, terorizma i ekstremizma.

Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić izjavio je danas, povodom posete Ivice Dačića Novom Pazaru i Internacionalnom univerzitetu, da bezbednost i stabilnost regiona i države ne zavise samo od policije, već i od naroda.

Zukorlić je ocenio da "napaćeni narod Sandžaka zna šta je iskrena poruka".

"Treba izbegavati situacije koje bi nas mogle dovesti do stvaranja međunacionalnih problema iz kojih je nemoguće izaći", poručio je ministar.

Zukorlić je rekao da napredak države najčešće zavisi od ljudi koji je vode.

"Ja znam da će mnogi sada reći kako može muftija sa Socijalističkom partijom Srbije. Reći ću im da muftija može sa svakim odgovornim čovekom koji zna da poštuje i da ono što traži za sebe prizna i za drugoga", naveo je Zukorlić.

Ministar unutrašnjih poslova sa saradnicima boravio je danas u Tutinu i Novom Pazaru gde je posetio policijske stanice i lokalne samouprave u ovim gradovima.

Dačić je posetio i manastir Sopoćani kod Novog Pazara i održao predavanje studentima Internacionalnog univerziteta na temu "Bezbednost Republike Srbije, sa posebnim osvrtom na bezbednost u Sandžaku".

Muftija je posetu ministra Dačića Univerzitetu ocenio veoma značajnom, istakavši da je prevashodni interes da dijalozi između islamske zajednice, rukovodstva Univerziteta i države ne budu prekinuti.



Izvor: Mondo

Tahirovce
24-10-2009, 00:27
hahahhah ne mogu da veruje koji je licemer zukorlie .
nije mu igrala karta prkosa, sad se opet lize ...

amlA
24-10-2009, 00:34
Vala mi lakse otkad je Dacic dao izjavu da je Novi Pazar stabilna oblast....eto:010:
Sucur za njega

36310
24-10-2009, 00:36
Vala mi lakse otkad je Dacic dao izjavu da je Novi Pazar stabilna oblast....eto:010:
Sucur za njega

Uhhh shuti i meni je pao kamen sa srca!

Tahirovce
24-10-2009, 00:41
slobov je to djak, nije ni malo glup kao sto deluje...

amlA
24-10-2009, 00:42
Ko nije glup?Dacic ili ovaj kamen?

Tahirovce
24-10-2009, 00:45
Pa jel kamen slobov djak ?
Kamen mu je simpatizer :uhhhh: .....

36310
24-10-2009, 00:47
E kamen mu u pracu...!

amlA
24-10-2009, 00:51
Ma nismo se skontali...ja sam mislila na onaj kamen sto je brojkama pao sa srca:uhhhh:

Tahirovce
24-10-2009, 00:55
Razumeli smo se :sadbye: .....

carsija
24-10-2009, 01:10
sjecanje i podsjecanje