PDA

View Full Version : Tajson I Holifild se pomirili


STRANAC
19-10-2009, 19:13
Dva boksera progovorila su posle 12 godina u emisiji američke kraljice televizije.

Majk Tajson (43) i Evander Holifild (47) poslednji put su se sreli 28. juna 1997, u sada već istorijskoj borbi za titulu svetskog šampiona u Las Vegasu.

Tajson je u trećoj rundi u napadu besa ujeo protivnika za uvo, i odgrizao mu parče. Holifild je morao da se podvrgne operacijama kako bi zadržao normalan izgled uva. Bokseri otada, navodno, nisu razgovarali niti se sretali.

U emisiji Opre Vinfri, problematični Tajson imao je samo reči hvale za svog protivnika.

YouTube - Mike Tyson and Holyfield on Oprah winfrey Show (http://www.youtube.com/watch?v=v5lNU33QHUs&feature=player_embedded)

"Pred vama je divan čovek, pravo je zadovoljstvo poznavati ga, želim da to svi znaju", rekao je bokser u naletu emocija.

Holifild je duhovito odgovarao na pitanja voditeljke, rekavši da mu "ponekad nedostaje" deo uva. On je priznao da je i sam ujedao protivnike, doduše kada je bio dečak.

"Ako razgovaramo o ujedanju, znajte da sam ja osoba koja je ujela svakog dečaka u svojoj porodici", rekao je on.

YouTube - Oprah Winfrey Show - Mike Tyson & Evander Holyfield (http://www.youtube.com/watch?v=ZEa1iGA02Gk&feature=player_embedded)

Dvojica boksera pristali su da se sretnu u emisiji, kako bi mladim ljudima pokazali da se konflikti i nasilje mogu zaboraviti i oprostiti.

"Pomirenje je uvek moguće. Sve možemo zajedno", rekli su oni.