PDA

View Full Version : Zene piju pre seksa kako bi se opustile


STRANAC
19-10-2009, 18:31
Žene često konzumiraju alkohol pre nego što stupe u seksualni odnos jer im on pomaže da se opuste, istaknuto je u istraživanju obavljenom u Velikoj Britaniji.

U istom istraživanju otkriveno je da preko šest odsto žena nikada nije imalo seksualni odnos dok su bile trezne.

Istraživači koji su proučavali vezu između seksualnih navika kod žena i konzumiranja alkohola, došli su do zaključka da među 3.000 ispitanica čak polovina preferira seks pod uticajem alkohola.

Njima nedostaje samopouzdanje kada ljubav vode trezne, ali uz piće spremne su na avanuru i slobodnije su u krevetu. Čak 75 odsto žena je izjavilo da popiju čašu ili dve vina pre nego što odu u krevet sa suprugom ili dečkom.

Studija je takođe pokazala da je prosečna žena spavala sa osmoricom muškaraca, od čega sa petoricom kada su bile pod dejstvom alkohola.

Što je još više zapanjujuće devet od deset žena reklo je da nikada ne bi izašle na sastanak bez pića, a 73 odsto njih je izjavilo da im alkohol daje samopouzdanje potrebno za takvo veče.

Na kraju, čak 14 odsto anketiranih žena koje su u vezi izjavilo je da ne bi mogle da imaju seks sa partnerom ukoliko ne popiju par čaša vina pre toga.

Sve ovo prilično je zabrinulo istraživače, koji ženama savetuju da pričaju sa partnerom o svojim nesigurnostima, pre nego što posegnu za flašom pre intimnog odnosa.

superbaka
20-10-2009, 02:48
Istraživači su otkrili da žene koje piju slabo i umjereno, nakon nekog vremena izgube osjećaj za procijenu privlačnosti muškaraca, čak i kad su trijezne. Žene koje piju imaju manji osjećaj za odabir simetričnog muškog lica, što je temelj privlačnosti i "dobrih gena" te se smatra da simetričnost ima ključnu ulogu u izboru partnera.

Devojke, koje su istraživanjem ušle u grupu "tipičnih" žena, nisu alkoholičarke, ali popiju oko 40 "čašica" mjesečno, prošle su niz testova, uključujući i izbor simetričnih muških lica. Ispitano je 45 žena, koje su pogledale 60 parova fotografija lica muškaraca. Po jedna slika iz svakog para bila je više simetrična, a one su ih trebale prepoznati.
Rezultati su pokazali da što su više pile u proteklih šest mjeseci, lošije su bile na testu simetričnosti. Čak i one žene koje piju veoma malo, pet pića u prosjeku mjesečno, ostvarile su slabije rezultate na testu od onih koje ne piju. Svako dodatno piće vodilo je sve lošijem rezultatu.

Istraživanje prikazuje da žene koje popiju alkohol nisu u stanju primijetiti simetriju lica.
Žene koje su pile alkohol iznenada su "primijetile" da su manje privlačni muškarci postali privlačniji. Na osnovu toga, studija sugerira da omamljenost uslijed alkohola ili stanje pijanstva smanjuju percepciju simetrije nečijeg lica i čini osobe privlačnijima nego u stvarnosti.

Istraživanje također prikazuje da alkohol ostavlja dugoročne posljedice na mozak. Istraživači vjeruju da alkohol na neki način utječe na strukturu ljudskog mozga, smanjujući mogućnosti vizualne percepcije, ali je još nepoznato koliko su te posljedice stvarno dugotrajne i da li su možda trajne.