PDA

View Full Version : CitroËn c6


STRANAC
18-10-2009, 16:20
C6
C6 je zamišljen kao ekskluzivan auto, limuzina, sa puno luksuza, komfora, sigurnosti i stila. Jedini problem je što se nadmeće u delu tržišta gde kupci ne žale pare da bi se domogli pravog automobila, pa će kompanija imati puno posla kako bi se probila na njemu, i osigurala da ovaj model ne završi kao i Renault Vel Satis, koji se već 2004.godine u nekim zemljama prestao prodavati. Posao Citroenu je dodatno otežan time što uglavnom proizvođači daju razne novčane popuste i na taj način podižu svoju prodaju. Ono čime se ponose u Citroenu, jeste da je, po njihovim rečima, C6 poprilično jedinstven, a tako će se osećati i svi njegovi vlasnici svakog puta kad krenu na put. Na strani ovog modela je i odlična tradicija francuskih luksuznih vozila kao što je Bugatti, Delahaye i Facel Vega. Citroen takođe ima i već izgrađeno ime sa svojim revolucionarnim DS i CX modelima.

http://img33.imageshack.us/img33/6066/citroenc63.jpghttp://img193.imageshack.us/img193/995/citroenc64.jpg

Performanse: V6 motori su dostupni, oba sa šestostepenim automatskim prenosom. Benzinac sa 3.0L proizvodi 212KS i juri do "stotke" za 9.4 sekundi. Turbodizel sa 205 KS je brži od prethodnog za pola sekunde. Pomenuti šestostepeni menjač je sjajan, a lagana i opuštena vožnja, kojom C6 odiše, teško da će vas naterati da pređete u manuelni mod.

http://img188.imageshack.us/img188/6834/dashboardvolvos80citroe.jpg

Komfor: Vlasnici često opisuju vožnju u C6-ici, kao vožnju na magičnom ćilimu. Četvoro ili petoro putnika se može bez problema voziti ovim kolima, i to u komforu koji je potpuno opravdan njegovom cenom. Suspenzija odlično radi svoj posao, i apsorbuje skoro svaku prepreku i neravninu na putu. Prostran enterijer je veoma prijatan. Automatska klima ima posebnu funkciju "soft diffusion", koja eliminiše promaju, a višeslojni, dvostruko zatamnjeni prozori osiguravaju tihu vožnju u kabini. Buka motora je takođe veoma mala, bez obzira da li se radi o benzinskim ili dizel motorima. Ukoliko izaberete opciju Lounge Pack, zadnja klupa će imati dva sedišta, elektronski podesiva. Kapacitet prtljažnika je 488L.

http://img188.imageshack.us/img188/1382/citroenc65.jpghttp://img188.imageshack.us/img188/4859/citroenc66.jpg

Sigurnost: Jedan od najsigurnijih kola na putu za putnike. Osvojio je svih 5 zvezica na crash testu. Senzori na prednjem braniku, detektuju ukoliko je neko ili nešto udareno, i pokreće zaštitnu kapu (koja se nalazi preko motora. I u drugim oblastima je dobio zapažene rezultate: u standardnoj opremi dolazi 9 vazdušnih jastuka, kao i elektronska kontrola stabilnosti. Bolje opremljeni modeli dolaze i sa sistemom ranog obaveštavanja, koji upozorava neoprezne ili pospane vozače, preko vibracija iz sedišta da su prešli bele linije na putu.

http://img38.imageshack.us/img38/8545/citroenc61.jpghttp://img38.imageshack.us/img38/580/citroenc62.jpg

Pouzdanost: Ovo je oblast za koju Citroen tvrdi da je unapredio. C6 je veoma kompleksna mašina, ali sistem oslanjanja ne bi trebalo da ima ikakvih problema u narednih 5 godina ili 200.000km. Bili bi veoma zadovoljni ukoliko bi ovo mogli i da proverimo kroz iskustva vozača.

Pozitivne osobine:
Komforan, siguran.

Negativne osobine:
Troškovi vožnje i održavanja će biti viši nego kod konkurenata.

iSelektor
18-10-2009, 18:43
E ne znam. C5 mi je ljepsi spolja... unutra mi izgleda super!