PDA

View Full Version : Prijave zbog sampanjca na stadionu


halilce
17-10-2009, 10:40
Beograd -- Policija je podnela prekršajnu prijavu protiv Borisa Tadića zbog kršenja Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama.

http://www.b92.net/news/pics/2009/10/678558544ad88265ce67a554300207_extreme.jpg

Lica Boris Tadić, Tomislav Karadžić i Snežana Marković-Samardžić uhvaćeni na delu? Prijava je, osim protiv Tadića, podneta i protiv Tomislava Karadžića, Aleksandra Antića i Snežane Marković-Samardžić i Fudbalskog saveza Srbije, zato što su u subotu na stadionu nazdravili (http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=10&dd=13&nav_category=12&nav_id=386401) za pobedu fudbalske reprezentacije Srbije nad Rumunijom.

"Policijski službenici Policijske uprave za grad Beograd podneli su danas Gradskom sudiji za prekršaje u Beogradu, u redovnom postupku, zahteve za pokretanje prekršajnog postupka protiv Fudbalskog saveza Srbije kao pravnog lica i Tomislava Karadžića kao odgovornog lica u pravnom licu, kao i protiv fizičkih lica Borisa Tadića iz Beograda, Tomislava Karadžića iz Subotice, Aleksandra Antića iz Beograda i Snežane Marković-Samardžić iz Beograda, zbog izvršenog prekršaja na osnovu Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama Republike Srbije", saopštio je MUP.

B92 - Vesti - Prijave zbog šampanjca na stadionu - Internet, Radio i TV stanica; najnovije vesti iz Srbije (http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=10&dd=16&nav_category=16&nav_id=387034)

halilce
17-10-2009, 10:41
Mislim da će im se suditi po hitnom postupku...:biggrin:

Skorpija
17-10-2009, 11:32
KAKO DA NE :icon_cheesygrin:

POLITIČKI MARKETING, SUHA DEMAGOGIJA.....:zvizdanje:

Tahirovce
17-10-2009, 11:34
odavno nisu nista nize uradili , dno dna ...

STRANAC
17-10-2009, 17:46
ovo je nevidjena farsa...
tako to i biva kad pokusavaja i na "merhaba" da uzimaju politicke poene..
ovo je toliko negativno odzvonilo u narodu da ce imati posledica sigurno...
nego,sa druge strane,ovo mozda ima i drugu pozadinu
jer poznato je da je u poslednje vreme izrazeno huligansko ponasanje na sportskim manifestacijama,i mislim da je cak i neki zakonski akt na brzinu sklepat kako bi se pojacale sankcije
za prekrsioce,tako da je sad AKO MOZE PREDSEDNIK DA BUDE KAZNJEN ONDA MOGU SVI...
hm,ko zna za sta je sve ovo dobro...

iSelektor
18-10-2009, 00:50
Preskup šampanjac
MUP Srbije podneo prekršajne prijave protiv Borisa Tadića, Tomislava Karadžića, Aleksandra Antića i Snežane Marković-Samardžić zbog ispijanja alkohola na Marakani na utakmici Srbija-Rumunija. Svi tvrde da će platiti kaznu koju odredi sudija

BEOGRAD - MUP Srbije podneo je juče prekršajne prijave protiv predsednika Srbije Borisa Tadića i drugih političara i sportskih funkcionera koji su u subotu uveče ispijali šampanjac u VIP loži stadiona Marakana. Akteri proslave plasmana Srbije na Svetsko prvenstvo u fudbalu složno ističu da će platiti kaznu, ako tako bude glasila sudska odluka.

"Policijski službenici Policijske uprave za grad Beograd podneli su Gradskom sudiji za prekršaje u Beogradu, u redovnom postupku, zahteve za pokretanje prekršajnog postupka protiv Fudbalskog saveza Srbije kao pravnog lica i Tomislava Karadžića kao odgovornog lica u pravnom licu, kao i protiv fizičkih lica Borisa Tadića iz Beograda, Tomislava Karadžića iz Subotice, Aleksandra Antića iz Beograda i Snežane Marković-Samardžić iz Beograda, zbog izvršenog prekršaja na osnovu Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama Republike Srbije", navodi se u saopštenju MUP.

Kako nam je saopšteno iz kabineta Borisa Tadića, predsednik nije promenio svoj stav.
- Kao što je predsednik i do sada govorio, kad sudija za prekršaje bude odredio kaznu, on će postupiti po njoj, odnosno platiće - rečeno nam je u kabinetu na Andrićevom vencu.
Ministarka za sport Snežana Marković-Samardžić takođe je poručila kratko i jasno:

- Da, naravno da ću platiti kaznu.
Aleksandar Antić, predsednik Gradskog odbora SPS i potpredsednik FK Crvena zvezda, kaže za Kurir da postupak policije pokazuje da konačno živimo u normalnoj zemlji.
- Pozdravljam takav postupak jer smo mi, kao javni funkcioneri, dužni da drugima dajemo primer. Ne želim da tražim opravdanje za ono što je učinjeno, ali valjda smo u tom trenutku velikog slavlja pomalo zaboravili gde smo i jednostavno smo nazdravili. Mislim da nismo dali dobar primer tim postupkom, ali evo neka na ovaj način, tako što ćemo platiti kaznu, damo primer drugima da ne rade takve stvari - poručuje Antić.
Zoran Leković, generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije, kaže da Savez kao organizator preuzima svu odgovornost za točenje šampanjca.

- Smatram da smo mi najodgovorniji kao organizatori, a ne naši gosti koji su se tu našli. Ukoliko sud ustanovi da je prekršen zakon, snosićemo posledice. U okviru FIFA i UEFA dozvoljeno je točenje alkohola u VIP ložama na svim stadionima sveta, jedino je zabranjeno njegovo iznošenje van lože. Međutim, ukoliko je to u suprotnosti sa našim zakonom, nećemo se buniti i platićemo kaznu - naglašava Leković.

Na pitanje da li će FSS u tom slučaju inicirati da se koriguje zakon, kako bi naši stadioni bili u trendu sa ostalim svetskim i evropskim normama, Leković kaže da je to zanimljiva ideja, ali da nije FSS taj koji treba da ocenjuje zakone.
Tomislav Karadžić je juče bio nedostupan.



TUŽILAC RADOVANOVIĆ TRAŽI ZABRANU 14 NAVIJAČKIH GRUPA!

Republički javni tužilac Slobodan Radovanović predložio je juče zabranu 14 navijačkih grupa klubova Partizan, Crvena zvezda i Rad: "Ultra bojs", "Belgrejd bojs", "Ultras", "Alkatraz", "Ludaci - Padinska skela", "Anti-Romi", "Saut femili", "Hed hanters", "Iriducibili NBG", "Šedouz", "Ekstrim bojs", "Čuvari časti", "Brejn demidž" i podgrupa "Junajted fors - 1987".
Radovanović je najavio ne samo zabranu ovih grupa, već i njihovo brisanje iz registra nadležnog ministarstva. Prema njegovim rečima, Savet za sprečavanje nasilja u sportu prihvatio je inicijativu da se zabrane ekstremne navijačke podgrupe.
- Od 2002. godine bilo je sedam smrtnih slučajeva tokom narušavanja javnog reda i mira. To je frapantan podatak. Inicijativa za ukidanje ekstremnih navijačkih grupa trebalo bi da dovede do zabrane, kao i njihovog brisanja iz registra u nadležnom ministarstvu. Podgrupe imaju svoje vođe i predstavnike - kaže Radovanović, i dodaje:
- Podgrupe su ekstremističke i nosioci izgreda, protiv njih je podnet veći broj krivičnih i prekršajnih prijava, a u narednom periodu biće provereno postupanje po tim prijavama - ističe Radovanović.