PDA

View Full Version : Alo: Padao sneg, ali i drvece...


iSelektor
14-10-2009, 02:44
Padao sneg, ali i drveće...

Kopaonik, Zlatibor i Sjenica juče su osvanuli pod snegom. Neočekivani kijamet doneo je za ovo doba godine nezapamćene probleme u isporuci električne energije, zbog čega je nekoliko hiljada kuća ostalo bez napajanja. Iako nije padao sneg, totalni kolaps je zabeležen i u prestonici, gde je zbog kiše i jakog vetra po ulicama padalo drveće!

http://img2.pict.com/2f/ec/dd/1763142/0/snegv.jpg

U ulici 27. marta u Beogradu oko devet sati palo je drvo koje je pokidalo tramvajsku kontaktnu mrežu, ali i odvalilo jedan stub javne rasvete, oštetilo autobus, automobil i jedan kamionet. Širom grada palo je ukupno deset stabala, pa je i u ulici Đure Đakovića stradao jedan automobil, ali srećom, drvo nikog nije povredilo.
Ipak, mnogo više problema kijamet je doneo u zlatiborskom okrugu. Prava vejavica nanela je na Zlatiboru dvadesetak centimetara snega, a slično je bilo i u novovarškom kraju, gde je izmereno i preko 30 centimetara belog pokrivača. Električari su tokom prepodneva uspeli da saniraju havarije na dalekovodima prema Gostilju, Ljubišu i Semegnjevu, ali je do po podne bez struje i dalje bilo preko 200 domaćinstava u atarima Dobroselice, Jablanice i Stubla. Nezapamćeni problemi sa isporukom električne energije zabeleženi su i u zlatarskom kraju. Struju su faktički imali samo Nova Varoš i dva najveća sela, Akmačići i Božetići. Na teritoriji opštine Bajina Bašta, preko 3.000 kuća juče je bilo bez struje. Dalekovodi su pucali i na području Tare, Zaovina, Rastišta, Jagoštice, Zarožja...
- Pamtimo i veće probleme, ali ne u ovo doba godine - rečeno nam je u EPS-u u Bajinoj Bašti.

Na teritoriji opštine Prijepolje, kvarovi na dalekovodima ostavili su bez struje Brodarevo, Aljinoviće, Toce, Kamenu Goru, Ivanje.