PDA

View Full Version : Drugi Fiksni Operater u Telefonizaciji Srbije


STRANAC
12-10-2009, 20:41
Ime fiksnog oparetera do kraja 2009
12. oktobar 2009. | 20:23 | Izvor: B92
Beograd -- Ministarka za telekomunikacije Srbije Jasna Matić rekla je da bi do kraja godine trebalo da bude poznato ko će biti novi, drugi operater fiksne telefonije.


Ministarka telekomunikacija Jasna Matićhttp://img190.imageshack.us/img190/250/90462337.jpg (FoNet, arhiv)
"Naš plan je da se cela procedura završi do kraja godine i da znamo ko je pobedio i ko će početi da pruža usluge fiksne telefonije našim građanima", kazala je Matićeva za B92.Ona je dodala da je u ovom trenutku teško proceniti vrednost takve usluge, pa je zbog toga zainteresovanim firmama prepušteno da same predlože cenu.

"Očekivaće se da to bude telekomunikacioni operater, neko ko već ima iskustva. Očekujemo da se javi i neko od operatera koji kod nas već pružaju druge vrste usluga, a to su pre svega kablovska televizija, internet i mobilna telefonija", rekla je Matićeva.

Ona je navela da je cilj da se korisnicima ponudi objedinjeni paket usluga, kako ne bi morali da plaćaju više različitih računa za internet, mobilni telefon ili kablovsku televiziju.

Ministarka je dodala da se ipak ne očekuje pojeftinjenje usluga fiksne telefonije.

"Cene fiksne telefonije kod nas nisu visoke, to moramo priznati. Građani će moći da odaberu paket prema njihovim potrebama, nešto slično onome što sada imamo u mobilnoj telefoniji, moći će da odaberu paket koji je za njih najpristupačniji", rekla je ona.

Matićeva je kazala i da se trenutno jedini operater fiksne telefonije u Srbiji
Telekom neće suočiti sa nelojalnom konkurencijom, već sa konkurencijom koja će izvršiti pritisak na to da se više investira u fiksnu telefoniju.

"To je konkurencija koja će omogućiti veće ulaganje u fiksnu telefoniju koja je kod nas zanemarena. Ne treba zaboraviti da je sigurno više od 150.000 naših građana tražilo da dobije priključak, ali nije bilo mogućnosti za to. Imamo i na desetine hiljada dvojnika, čak i u centru Beograda, što je u svetu dana nepoznat pojam", rekla je mistarka telekomunikacija.

Tahirovce
12-10-2009, 21:06
(FoNet, arhiv)

"Cene fiksne telefonije kod nas nisu visoke, to moramo priznati. .

ova laze kao kad je bila mala ..

e neznam da li se jos negde u svetu desilo da je u skorije vrijeme poskupela fiksna telefonija, uglavnom cijene idu na dole, kod nas je poslednje poskupljenje iznosilo 200% :4_2_204: :4_2_204:..

adnan
15-10-2009, 12:39
ova laze kao kad je bila mala ..

e neznam da li se jos negde u svetu desilo da je u skorije vrijeme poskupela fiksna telefonija, uglavnom cijene idu na dole, kod nas je poslednje poskupljenje iznosilo 200% :4_2_204: :4_2_204:..


E bate, koliko gladnih usta ima u posti? Valja to nahraniti.