PDA

View Full Version : POGINUO SJENICAK!


fraer
26-11-2006, 21:45
Sarajevo: U sudaru dva BMW-a jedna osoba poginula

Jedna osoba je smrtno stradala u saobraćajnoj nezgodi koja se oko 15 sati u subotu dogodila u Ulici Džemala Bijedića, u sarajevskoj općini Novi Grad.

Tokom vožnje u istom smjeru došlo do sudara automobila marke BMW bez reg. oznaka, kojim je upravljao vozač Z. E., rođen 1986. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, i BMW reg. broj 063-J-089, kojim je upravljao vozač V. A. rođen 1982. godine u Sjenici, u Srbiji, nastanjen u Sarajevu. Nakon udara vozilo BMW reg. broj 063-J-089, udarilo je u stablo s desne strane pored kolovoza.



U ovoj saobraćajnoj nezgodi od zadobivenih povreda u KC Koševo podlegao je V. A. Lakše tjelesne povrede zadobio je vozač Z. E., kome je ljekarska pomoć ukazana u KC Koševo nakon čega je otpušten kući.



Uviđaj saobraćajne nezgode na licu mjesta izvršio je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajeva i službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo.



Zbog navedene saobraćajne nezgode saobraćaj vozila u ulici Džemala Bijedića između brojeva 162 i 164 bio je obustavljen od nastanka saobraćajne nezgode do 20.30 sati kada je ponovo normaliziran.



FENA

26/11/2006 15:56

Crni Gruja
26-11-2006, 22:24
Ccccc, sta se ovo dogadja ljudi, nista dobro covek da cuje. Da nezna neko ko je taj decko, da se nije culo i Sjenici?

Kemoni
27-11-2006, 10:37
Adis Vejsilović smrtno stradao za volanom BMW-a





Do udesa u kojem je učestvovao još jedan BMW došlo pod još nerazjašnjenim okolnostima * Da li je nesreći kumovala ulična utrka



Adis Vejsilović (24) iz sarajevskog naselja Buča Potok poginuo je u saobraćajnoj nesreći koja se jučer oko 15.30 sati dogodila u ulici Džemala Bijedića u blizini sarajevskog preduzeća "Žica".



Uzaludna reanimacija



U udesu je povrijeđen i Edin Zornić (22), također iz Buča Potoka, koji je prevezen u bolnicu Koševo. Prema informaciji iz Pres-službe KC Koševo, Zornić je zadobio lakše povrede i nakon ukazane pomoći bit će pušten kući.

Vejsilović je, kažu u bolnici Koševo, u CUM dovezen u 15.50 sati. I pored reanimacije i pokušaja ljekara da mu spase, život on je u 16.25 sati podlegao.

U trenutku udesa, kako nam je potvrđeno, Vejsilović se nalazio za volanom crnog BMW-a (063-J-089) koji se pod još nepoznatim okolnostima sudario s bijelim BMW-om (653-M-899) za čijim volanom je bio Zornić.

Nakon sudara, Vejsilović je u velikoj brzini izletio s ceste i udario u stablo. Koliko je jak udarac bio, svjedoči i podatak da je njegovo vozilo polomilo stablo. Automobilski dijelovi razasuli su se po cesti, a totalno uništeni BMW završio je pod otkinutim stablom i granama.



Došli i vatrogasci



Drugi BMW također je izletio s ceste na obližnje proširenje i manje je oštećen. Na mjesto udesa izašli su ljekari Hitne pomoći i vatrogasci, koji su izvukli Vejsilovića iz olupine.

Na mjestu udesa mogla se čuti i priča da su se dvojica vozača BMW-a trkala, ali takve navode iz policije nisu mogli potvrditi, kazavši da će uviđajna ekipa utvrditi da li su se mladići kretali u istom pravcu dvosmjernom ulicom. U toku vršenja uviđaja došla su i dvojica mladića koji su nam rekli da poznaju Vejsilovića i Zornića, koji su navodno bili poznanici.



E. HALAĆ

http://www.avaz.ba

fraer
27-11-2006, 10:48
Hvala Kemoni. Zna li iko ko je taj momak?

Crni Gruja
27-11-2006, 10:51
Nemos verovat kolko mi to ime zvuci poznato, al nema sanse da mogu da se setim ko je.

Tahirovce
27-11-2006, 17:01
Ja danas nisam bio u Sjenici i nisam cuo nista o ovome,a sutra ce se procuti garant, nebi bila Sjenica da se odma ne procuje......