PDA

View Full Version : Od decembra jeftini letovi iz Nisa


iSelektor
11-10-2009, 11:06
Od decembra jeftini letovi iz Niša

http://img2.pict.com/a6/7a/be/1746771/0/aerodromnis111008.jpg

Niš -- Avioni dve niskotarifne avio-kompanije leteće od decembra s niškog aerodroma "Konstantin Veliki" za Italiju i Švedsku, najavio gradonačelnik Miloš Simonović.

"Postigli smo dogovor sa italijanskom loukost kompanijom ’Vind džet’ o redovnoj liniji sa niškog aerodroma, koja će biti uvrštena u zimski red letenja", rekao je Simonović agenciji Beta. On je kazao da će iz Niša leteti i švedska niskotarifna kompanija MCA erlajns.

"Ta aviokompanija se načelno složila sa našom idejom da linija do Švedske obuhvati i jedan aerodrom u Nemačkoj", rekao je Simonović.

On se nada i da će irska i engleska loukost kompanija, “Rajan er“ i “Džet tu“, početi da lete iz Niša u letnjem redu letenja 2010. godine.

"Dolazak ovih loukost kompanija u Niš omogućila je ovogodišnja ratifikacija sporazuma o otvorenom nebu u Skupštini Srbije, kao i zvanični dokument ’Jat ervejza’, u kojem se navodi da ta kompanija 'nema kapaciteta da poveća broj linija iz Niša'", rekao je niški gradonačelnik Miloš Simonović.

’Jat ervejz’ je u predstojećem zimskom redu letenja ukinuo jedinu liniju na kojoj je leteo sa Aerodroma "Konstantin Veliki", Niš-Cirih.

Izvor: B92 i Vesti - Sport - Muzika - LifeStyle - Automobili - BiznisKlub.com (http://www.BiznisKlub.com)

STRANAC
11-10-2009, 11:44
sve ovo dobro,samo jos da vidimo reakciju JAT-a,citaj drzave,jer ovo je direktno zavlacenje ruke u njihov dzep...
inace,low cost kompanije su preko neophpdne nasoj zemilji,pogotovu sada kada se ocekuje vizna liberalizacija...

adnan
11-10-2009, 11:46
SAS je jedno imao niske tarife za Beograd pa je prestao, neznam zasto ali mogu da pretpostavim.