PDA

View Full Version : Policajac pretukao vozaca hitne pomoci!!!


halilce
07-10-2009, 01:40
Policajac polomio lobanju vozaču Hitne pomoći

Autor: Nebojša Radišić | Foto:N.Raus | 06.10.2009. - 08:00
http://www.blic.rs/_customfiles/Image/slike/2009/10_oktobar/06/hronika/policajac-v.jpg
Kragujevac - Vozač Hitne pomoći Nenad Sretenović (24) zadobio je prelom lobanje kada ga je u centru grada juče napao i pretukao policajac Igor M. (31). Do incidenta je došlo dok je Sretenović prevozio pacijente na dijalizu na odeljenje Nefrologije.

Kada je vozač Hitne pomoći stao u ulici Kneza Mihaila da primi još jednog pacijenta, vozač“opel suze” koja se nalazila iza počeo je da trubi i da se svađa sa Sretenovićem. U raspravu se umešao i sin vozača „opela“, Igor M. koji je pesnicama oborio na zemlju mladića i naneo mu teške povrede glave.
Kako je za „Blic“ izjavio direktor Urgentnog centra dr Drakče Radovanović “Nenad Sretenović je životno ugrožen, jer mu je sa leve strane polomljena lobanja”.
- Pacijent je priključen na aparate, ali je bio svestan kada je dovežen u Urgentni centar. Njegovo stanje se prati, a tek ćemo utvrditi kako će dalje biti lečen i da li će da se obavi složena operacija, kaže dr Drakče Radovanović.
Tuča koja je izbila u podne, nakon naizgled bezlazlenog nesporazuma u saobraćaju, pretvorila se za par minuta u pravu dramu. Vozač Hitne pomoći Nenad Sretenović se prvo posvađao sa Radoslavom M. (59), ocem policajca. Iznenada Igor M. je izašao iz drugog automobila i pred troje teških bolesnika, pretukao Sretenovića.
Kako kaže svedok nemilog događaja Slavica V. koja je bila u “zastavi 101” Hitne pomoći i čekala prevoz na dijalizu “vozač Nenad Sretenović nije ničim izazvao incident”.
- Zaustavio se uz trotoar i čekao je da dođe još jedna, četvrta pacijentkinja, i da nas sve zajedno preveze do bolnice. Tada se pored nas zaustavio „opel“ iz kojeg je stariji čovek počeo da viče. Nenad je izašao iz kola da pita u čemu je problem i onda su se pokoškali, a onda se odnekud pojavio treći muškarac. Udario je našeg vozača, i počeo da ga mučki bije. Toliko ga je tukao da nije mogao da podigne glavu sa asfalta ni kada je stigla ekipa Hitrne pomoći. Ja sam na dijalizi 19 godina, u bolnicu me voze tri puta nedeljno, težak sam bubrežni bolesnik. Tresla sam se od straha, i svi smo bili u šoku, kaže Slavica V. Policajac Igor M. nije bio na dužnosti kada se dogodio incident, a šef policijske uprave u Kragujevcu Ivan Đorović je za „Blic“ izjavio da“bez obzira ko je započeo svađu i tuču, policajac je kriv”.
- Nije smeo da se tuče, a kamo li da teško povredi vozača Hitne pomoći. Ako se utvrdi da je kriv, biće suspendovan s posla i protiv njega će biti podneta krivična prijava. Ljudi koji rade u policiji treba da nauče da moraju da se ponašaju dostojanstveno, i da ne smeju da budu nasilni, kaže Ivan Đorović.


http://www.blic.rs/_customfiles/Image/slike/2009/10_oktobar/06/hronika/aleksandar-150.jpgUzoran radnik
Pomoćnik direktora Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Aleksandar Kličković je rekao za „Blic“ da je “Nenad Sretenović uzoran radnik, koji je u ovoj zdrvatvenoj ustanovi zaposlen duže od dve godine”. Do sada, kaže on, “nije bilo nikakvih problema kada je on u pitanju”. Ova služba će preduzeti sve zakonske mere da zaštiti svog vozača, koji je inače i otac maloletnog deteta.
Blic Online | Hronika | Policajac polomio lobanju voza?u Hitne pomo?i (http://www.blic.rs/hronika.php?id=113999)