PDA

View Full Version : SiteLauncher 0.9.9 - Do omiljenog sajta bez ijednog klika


iSelektor
28-09-2009, 19:22
SiteLauncher 0.9.9

Do omiljenih sajtova bez ijednog klika

http://img2.pict.com/08/b2/94/1680969/0/skpd07.jpg

Koristite Bookmarks toolbar za pristup omiljenim sajtovima, ali vam se čini da postoji i elegantnije rešenje? U pravu ste!

SiteLauncher je ekstenzija za Firefox koja omogućava upotrebu prozorčeta sa spiskom omiljenih sajtova kojima su pridružene prečice sa tastature. Podrazumevano je dostupno 14 popularnih sajtova (Google, Gmail, YouTube, Wikipedia, Facebook, MySpace...), ali se ovaj spisak može prilagoditi potrebama korisnika, što promenom pridruženog slova kao prečice za sajt, što uklanjanjem postojećih i dodavanjem novih adresa.

Prednost ovog pokretača u odnosu na Bookmarks toolbar jeste u tome što ne zauzima dragoceni prostor na ekranu, poziva se jednostavnom prečicom ’Ctrl+Space’, a vizuelno je pregledan i veoma je dopadljivog, futurističkog izgleda. Da stvar bude još lepša, ako znamo kom slovu je pridružen željeni sajt, kombinacija ’Shift+Alt+<slovo>’ automatski ga otvara.

Sajtovi se otvaraju u novom jezičku (tabu). Desnim klikom na pokretač dobija se meni sa prečicama do opcija i podešavanja, pokretač se može postaviti kao Home Page, a može se omogućiti i upotreba miša za klik na željenu prečicu, ukoliko je to baš potrebno. Vizuelni izgled prozorčeta pokretača prilagodljiv je afinitetima korisnika, kako bojama tako i brojem kolona u kojima se sajtovi prikazuju.


Potrebno: Windows, Mozilla Firefox 3
Veličina: 117 KB, 195 KB na HD-u
Cena: plug-in je besplatna
Adresa: addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/10127