PDA

View Full Version : Screen Capture 1.2.1018 (Printscreen)


iSelektor
28-09-2009, 19:56
Screen Capture 1.2.1018

http://img2.pict.com/b9/0a/aa/1680821/0/skpz07.jpg

Najviše volimo jednostavna i besplatna rešenja koja svoj posao obavljaju „po PS-u”. Morate priznati da izdanke ove fele nije baš jednostavno pronaći, ali ponekad kašika sama od sebe upadne med.

Screen Capture je, kao što mu ime sugeriše, program za „čupanje” screenshotova. Karakterišu ga jednostavan korisnički interfejs i mogućnost korišćenja bez previše pametovanja. Zbog prirode posla, program je preporučeno držati rezidentnog u memoriji (naravno, nije obavezno), a „hvatanje” sadržaja ekrana obavlja se pritiskom na jedno od tzv. hardverskih dugmadi. Podrška obuhvata četiri ovakva tastera (njihovo značenje na svom telefonu moraćete sami da odgonetnete pošto su obeleženi brojkama od 1 do 4), mada se akcija može obaviti i na uređajima koji nemaju ekran osetljiv na dodir (putem tastature, logično).

Program ne obiluje podešavanjima, te se preporučuje onima koji nisu previše zahtevni. Nama je zasmetalo to što se snimanje materijala obavlja isključivo u PNG formatu, kao i činjenica da korisnik ne dobija mogućnost izbora odredišnog direktorijuma – slike se automatski lageruju u folder My Documents. S druge strane, lepo je to što su autori implementirali Timer funkciju, pa je „čupanje” screenshotova moguće obavljati i automatski nakon isticanja unapred definisanog vremenskog perioda.

Platforma: Windows Mobile 5/6/6.1
Veličina: 136 KB
Cena: program je besplatan
Adresa: Ilium Software Screen Capture - A Free Screenshot Utility for Your Windows Mobile Device (http://www.iliumsoft.com/site/fp/screen_capture.php)