PDA

View Full Version : WWIGO - alternativa za web kameru


iSelektor
28-09-2009, 19:50
WWIGO

http://img2.pict.com/83/59/98/1680805/0/skpz02.jpg

Motvik je odlučio da pomogne svima onima koji žele da komuniciraju putem Interneta, nemaju web kameru, ali zato poseduju mobilni telefon sa ovom mogućnošću. Ne samo da svoj mobilni telefon možete koristiti kao internet kamericu, već ostvarujete mogućnost bežične komunikacije, odnosno telefon možete „šetati” bilo gde oko vas dokle god je on u direktnoj wireless vezi sa vašim kućnim računarom ili laptopom. Tako, na primer, svojim rođacima iz inostranstva možete pokazati celu kuću ili kako ste osvežili kuhinju, pri tom im komentarišući uživo šta ste sve uradili. Možete postaviti mobilni telefon da snima određeni deo vašeg doma i pratiti promene direktno na ekranu vašeg računara i tome slično.

Program koji vam sve ovo omogućava zove se WWIGO, što je skraćenica od Webcam Wherever I Go. WWIGO se sastoji od dve aplikacije, mobilne komponente koja se instalira na vaš telefon i aplikacije koja ide na vaš kućni kompjuter. Nakon što instalirate i pokrenete obe aplikacije, stream, odnosno prenos video materijala kreće skoro trenutno.

Sve video materijale koje vaš mobilni telefon „uhvati” možete snimiti na PC radi kasnijeg pregledanja. WWIGO je kompatibilan sa Skypeom, Yahoo Messengerom, MSN-om i drugim aplikacijama za video komunikaciju, a poseduje i opciju automatskog kačenja video materijala na YouTube.

Platforma: Java, Symbian
Veličina: 350 KB
Cena: 10 evra
Adresa: | Motvik Technologies Private Ltd Corporate Website (http://www.motvik.com)



Pozzzz Selektor 8)