PDA

View Full Version : Djerlek osniva novu stranku


Elvis-Eko
25-09-2009, 19:14
Bivši gradonačelnik Novog Pazara Mirsad Đerlek obelodanio je danas da osniva novu političku partiju manjina u Sandžaku, čiji će glavni cilj biti stabilizacija i ekonomski prosperitet te regije.

Đerlek je rekao da će glavni akteri nove stranke biti narod, da će potpisi početi da se prikupljaju već od sutra i da veruje da će taj posao biti obavljen za dva dana.
"Novom političkom opcijom pokušaćemo da relaksiramo koliko je moguće političke tenzije koje su do sada stvarane na politčkoj sceni Novog Pazara i Sandžaka, kao i da smanjimo polarizaciju koju su proizvele dve političke opcije", rekao je Đerlek, aludirajući na Sandžačku demokratsku partiju čiji je donedavni lider bio Rasim Ljajić i Stranku demokratske akcije Sulejmana Ugljanina.
On tvrdi da će ekonomski razvoj i stvaranje atmosfere za bolji život svih građana tog multietničkog područja, kao i njegova stabilnost biti osnovni ciljevi programa buduće stranke.
"Mi ćemo se, kao građani Srbije, zalagati da ovaj region postane stabilno područje i da se o njemu ne govori kao o mogućem potencijalnom žarištu jer ono to objektivno nije", rekao je Đerlek.
Bivši gradonačelnik kaže da ime stranke još nije definisano, kao i da će o tome odlučiti zajedno sa građanima koji ga podržavaju. On dodaje da ne želi da bude lider nego "čovek iz naroda", koji će biti član nove političke opcije u kojoj će narod imati aktivno učešće i najvažniju ulogu.
Đerlek je objasnio da su ga na osnivanje nove stranke opredelila dva razloga. Prvi je, kako je rekao, želja da nastavi da se bavi politikom i narod koji ga je podržao nakon što je smenjen sa mesta gradonačelnika Novog Pazara, a drugi je to što je ministar Ljajić, koga kaže da veoma ceni i kao čoveka i kao političara, odlučio da formira novu političku opciju na nivou države.

STRANAC
25-09-2009, 20:49
od mene sve cestitke i podrska...

36310
25-09-2009, 21:29
od mene sve cestitke i podrska...

I od mene vala! :)
Ma imam neki pozitivan predosecaj u vezi osnivanja ove stranke....

STRANAC
25-09-2009, 21:41
nikad bolje vreme za trecu opciju...
oni zavadjeni i iskompromitovani...
rasim se otisnuo na put koji ko zna gde vodi,sandzaku i bosnjacima konacno treba sveza i mlada snaga koja hoce da nesto uradi,a mislim da Djerlek hoce i moze...

Elvis-Eko
26-09-2009, 00:28
nikad bolje vreme za trecu opciju...
oni zavadjeni i iskompromitovani...




A narod i dalje tvrdoglav, tuhav pa i dalje tjera neku svoju tafru. Mozda je ovo sansa da malo dodje sebi pa da se ta savjest promjeni.
Ova stranka nece biti toliko velika poput sda, sdp ali nece nositi i epitet IZDAJNICKA

halilce
26-09-2009, 00:41
Daj bože da uspe,ali sam pesimista....
Možda bude samo delovao na teritoriji Pazara,a to je nedovoljno!
Pristalica u Sjenici i Tutinu,daj bože za opštinski odbor!
Povukla ga je želja da nastavi da se bavi politikom...
Tja....

Ps.sve doktori osnivaju stranke,liječiće nas travari...

Tahirovce
26-09-2009, 12:26
e jaka ce to bit stranka :uhhhh:...