PDA

View Full Version : Dajem ostavku ako do kraja godine ne uhvatimo Mladića


36310
24-09-2009, 08:34
Daću ostavku na mesto koordinatora Akcionog tima za hapšenje Ratka Mladića ukoliko do 31. decembra on ne bude uhapšen i izručen Tribunalu u Hagu, najavio je Rasim Ljajić za "Blic".


U slučaju da Mladić ne bude izručen do kraja godine Tribunalu, kao što je to rekao i tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević, bila bi to, kako objašnjava Ljajić, "njegova pogrešna procena zbog koje bi morao da snosi konsekvence".
Upitan na čemu bazira uverenje da će Mladić biti uhapšen do kraja godine, Ljajić odgovara:
- Ono se zasniva na saznanju o aktivnostima koje se sprovode na hapšenju Mladića, koordinaciji službi i celokupnom radu. Na tome se bazira naš optimizam.
U Tužilaštvu za ratne zločine odbijaju da govore o Mladiću.
- O Mladiću više nećemo reći ni reč sve dok, kako je to rekao šef Koordinacionog tima za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić, ne budemo saopštili - Ratko Mladić je uhapšen - rekao je za "Blic" Bruno Vekarić, portparol Tužilaštva za ratne zločine.
On je takođe dodao da Vladimir Vukčević, tužilac za ratne zločine, ne želi da objašnjava na čemu zasniva svoju tvrdnju o hapšenju Mladića u naredna tri meseca. Izručenjem Ratka Mladića Tribunalu u Hagu uslovljeno je odmrzavanje privremenog trgovinskog sporazuma sa Evropskom unijom (EU). A s druge strane, odmrzavanje ovog sporazuma omogućilo bi primenu sporazuma o asocijaciji i pridruživanju Srbije sa EU, čime je pak uslovljeno podnošenje kandidature za EU. Iako se mnogobrojne članice EU zalažu za primenu ovih sporazuma bez obzira na to što Mladić nije uhapšen, obrazlažući da Srbija u svemu drugom u potpunosti sarađuje sa Hagom, Holandija i Belgija blokiraju dalje evropske integracije. One i dalje insistiraju da puna saradnja sa Hagom znači isključivo hapšenje Mladića. Mladić je u begu od 2000. godine, od kada je najtraženiji optuženik Suda u Hagu.

"BLIC"

homar
24-09-2009, 15:45
Daće ostavku na "fotelju koordinatora" a zato će sa svojom zadnjicom sjedeti na još 4-5 fotelja. Ako Rasim da ostavku raspadnut će se Srbija i uplašit će se Mladić.:pucaodsmijeha:

STRANAC
24-09-2009, 16:13
vec odavno zivim u ubedjenju da je Mladic "na sigurnom" i da drzavni organi vode brigu o njemu...
ovo je samo povecalo snagu mog verovanja i navelo da razmisljam da je doslo vreme za "kompenzaciju".
nego,pitam se sta je cena,da li je samo odmrzavanje sporazuma sa EU,ili je mozda po sredi veca igra...???

mislim da je polako pocelo pripremanje javnosti za njegovo izrucenje.
vec sad vidim sledeci naslov "mladic umak´o za 5 minuta "...

36310
24-09-2009, 17:52
vec odavno zivim u ubedjenju da je Mladic "na sigurnom" i da drzavni organi vode brigu o njemu...

Sto posto...pa "oni" ga cuvaju buraz moj!

Ma ja sam cvrsto ubedjen da on u Hag ziv otic' nece.
Pa zamislite u kakvom bi se shkripcu nasla Srbija kada bi suocili ta dva zlotvora pred tribunalom i kada bi im,tokom sudjenja, dokazali sve optuzbe zbog kojih ih terete...

Elvis-Eko
24-09-2009, 18:20
Daću ostavku na mesto koordinatora Akcionog tima za hapšenje Ratka Mladića ukoliko do 31. decembra on ne bude uhapšen i izručen Tribunalu u Hagu, najavio je Rasim Ljajić za "Blic".






Uhhhhh, ne moze se bez sekiracije ni jedan dan. Nemoj da ceka kraj godine, slobodno neka da ostavku ODMAH

36310
24-09-2009, 18:26
Nemoj da ceka kraj godine, slobodno neka da ostavku ODMAH

Eneee,pa uhar je jos ova dva-tri meseca...ide plata,stimulans,topli obrok,uplacuje se penzijsko :)

Elvis-Eko
24-09-2009, 18:31
Eneee,pa uhar je jos ova dva-tri meseca...ide plata,stimulans,topli obrok,uplacuje se penzijsko :)



Nevolja ti je. Nego, mozda i ovima iz akcionog tima treba toliko vremena da nadju sposobnog covjeka poput Rasima, koji ce da ga zamjeni :smeh2:

superbaka
24-09-2009, 22:24
Ko cje dati ostavku i kome Ljaicj,koji je najvecji Srbin i patriota.Mladicj se sheta javno po BG,to znaju i ptice na grani kao shto se i shetao Legija,niko nije smeo da ga privede,ovo je chito finasiske prirode,poshto je budzet prazan,kad se ne bude iamlo za p;enziju tad cje ga kao uhvatit......nikad nesposobnija vlada u istoriji nije postavljena kao sada....ko prezivi prichacje.....)))))