PDA

View Full Version : Direktor banke uzimao mito


Tahirovce
23-09-2009, 08:29
Direktor banke uzimao mito

Sreda 23.09.2009, 06:33
http://www.sandzaknews.com/opcije/stampac.jpgŠtampaj vesti
http://www.sandzaknews.com/opcije/komentari.jpgTrenutno ima 0 komentara (http://www.sandzaknews.com/vijesti/hronika/index.php?akcija=vijesti&do=komentari&kat=7&id=2306)

http://www.sandzaknews.com/slikao.php?image=slike/vijest-2306.jpg (http://www.sandzaknews.com/slike/vijest-2306.jpg)
Policija je uhapsila direktora filijale "OTP banke" u Novom Pazaru Esada Džankovića zbog sumnje da je izvršio krivična djela zloupotreba službenog položaja, primanje mita u iznosu od 2.000 evra i falsifikovanje službene isprave, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Džankoviću je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, navodi se u saopštenju i dodaje da je "utvrđeno da je u filijali "OTP banke Srbija" potpisan ugovor o investicionom kreditu od 30.000 evra dinarske protivvrijednosti na osnovu falsifikovane dokumentacije".

Ugovor je potpisan između banke i navodno H.I za koga se ispostavilo da je tada bio na privremenom radu u inostranstvu i da nije bio upoznat sa ugovorom, već je to u njegovo ime učinio njegov sin H.DŽ.

Na isti način je prethodno u navedenoj filijali otvoren namenski tekući račun na ime H.I.

Ugovor je u ime banke potpisao DŽanković, koji je znao da je navedeni kredit potpisuje H.DŽ. iako kredit glasi na H.I.

"Osumnjičeni DŽanković ne samo da je za to znao, već je i H.DŽ. na to nagovorio, pošto je poljoprivredno gazdinstvo registrovano na H.I, što je i bio uslov za dodjelu kredita i za tu uslugu je od H.DŽ. primio mito od 2.000 evra", navedeno je u saopštenju MUP-a.
Izvor:
Direktor banke uzimao mito (http://www.sandzaknews.com/vijesti/hronika/2306-direktor-banke-uzimao-mito-.html)

STRANAC
23-09-2009, 09:44
sto bi rekli kod nas

"ucini dobro i pojedi g..no" :smeh2::smeh2:

Undercover 007
23-09-2009, 23:50
hahahah vala jes brate.Imase dolje tih klosara dosta koji su tako te kredite dobijali i misle nikad ih nece trebati vratit.Cesto sam cuo i ono hajde potpisi mi za kredit da dignem par hiljada podijelicemo itd.