PDA

View Full Version : Porodica optuzuje lekare za smrt trudnice u Novom Pazaru


halilce
09-09-2009, 03:08
Porodica Munire Gusinac, trudnice koja je 22. jula preminula na Ginekološkom odeljenju novopazarske bolnice, saopštila je danas da je izveštaj inspekcije Ministarstva zdravlja pokazao da je bilo propusta u lečenju preminule.

Porodice Gusinac i Ajdinović su na konferenciji za novinare ocenile da su izveštaji inspekcije iz Kragujevca i Beograda pokazali da su u lečenju Munire Gusinac koja je preminula na Ginekološkom odeljenju u osmom mesecu trudnoće, učinjeni "krupni propusti". Oni su rekli da su posle tih izveštaja pristali na ekshumaciju i da je slučaj sada u rukama istražnih organa.


Otac pokojne, Murat Ajrović, ranije je odbio obdukciju tvrdeći da to ne bi ublažilo bol porodica, niti bi bilo otkriveno nešto novo.
Suprug preminule, Senad Gusinac, rekao je da se ona pre smrti žalila na bolove u stomaku i u leđima, i da je zato zadržana u bolnici. Prema njegovim rečima, lekari su se nemarno ponašali prema Muniri i, osim infuzije, nisu joj pružili drugu pomoć i pažnju.
"Ona mi je telefonom rekla da je tražila pomoć od sobe do sobe, ali da nije bilo ni lekara, ni sestara. Postoji nekoliko SMS-poruka koje nam je ona slala, a koje dokazuju te tvrdnje. Ujutru mi šurak javlja da je Muniri loše, ali tada je sve bilo već kasno, ona je već bila mrtva", rekao je Gusinac.
Načelnik Ginekološkog odeljenja Sead Šačić je rekao da saoseća sa rodbinom Munire Gusinac, ali je odbacio tvrdnje o propustima lekara.
"Munira je na naše odeljenje stigla sa uputom o pretećem pobačaju. Ovde je dobila adekvatnu pomoć, bilo joj je bolje, a propusta u radu medicinskog osoblja nije bilo", rekao je Šačić i dodao da ni beba nije mogla biti spasena.