PDA

View Full Version : Uticaj gena ili društva...


Tahirovce
30-08-2009, 13:00
http://content.avenija.com/upload/topshop_SCG/image/Ezine_39/varanjear1.jpgProteklih nekoliko godina otvorila se diskusija da li smo monogamna ili poligamna bića. U vreme naših baba i deda ovo nije bila tema za raspravu, odgovor je bio jasan i decidiran: Bog je ujedinio muža i ženu za večnost i nagradio ih decom, ali ne i sa drugom šansom, čak i ako oboje kasnije otkriju da je njihov brak greška.
Pošto je došlo do emancipacije žena i svet u celini je postao mnogo liberalniji, te je i razvod je postao prihvaćen. Sve to je u skladu sa modernom filozofijom koja govori o tome da imamo pravo izbora sa kim želimo da živimo, da se družimo, šta želimo da radimo…
50 godina kasnije, 50% brakova se raspada. Zašto?
Da li je razlog zaista u ljudskoj genetici ili u “štetnim uticajima” modernog društva gde se fizičko uživanje često stavlja ispred intelektualnih i emotivnih potreba svake osobe… Da li je muškarac koji vara žrtva svojih gena ili društva? Evo nekih odgovora - razloga zbog kojih može doći do prevare.
Osećaj da je “pravi muškarac”

Do ovoga najčešće dolazi kada veza postane rutina i izgubi onu početnu ushićenost. Svaka osoba ovo rešava na svoj način. Na žalost neki od partnera traže novu potvrdu da su zgodni, privlačni, najbolji, san svake žene - ovaj put kod nekog drugog.
Ego bez granica

Oni koji imaju nekoliko devojaka ili ljubavnica u isto vreme predstavljaju poseban tip muškaraca koji nemaju nikakvu posebnu vrednost u svojoj ličnosti kojom bi mogli da se dokažu. Zato, jedino što imaju postaje sirovo razmetanje svojim “haremom.” Naravno uz sve sočne detalje, koje, iskreno, mnogi ne žele da znaju.
Zbrka u glavi

Neki muškarci se prosto boje vezivanja. Kada shvate da je veza postala ozbiljna, uplaše se! Neki od njih će ovo pokušati da reše razgovorom sa svojom partnerkom otkrivajući u njemu svoje strahove. Ili na promer - izložiće se šarmu zgodne koleginice, a ako uspeju da joj odole time pokazuju da zaista vole svoju partnerku i nikada više prevaru i ne pokušaju. Na žalost - često ne uspevaju da odole…
Više vas ne voli

http://content.avenija.com/upload/topshop_SCG/image/Articles/varanje2.jpgI ovo se dešava. Taman kada se vežete on otkrije ne samo da nije više zaljubljen, nego da nema više uopšte osećanja prema vama. Više delujete kao dva stara prijatelja koji dele stan. Na žalost, on će na kraju svakako otići od vas.
Vi ste samo cimerka, pa je izvesno da će njegova nova devojka dolaziti čak i da prenoći s vremena na vreme.
Dakle, šta biste trebali da uradite kada vas prevari?

Slušajte svoju intuiciju. Zašto se to dogodilo, sa kim se to dogodilo i koliko često?
Svaka od takvih situacija je posebna i vrlo teška. Naš jedini savet je da dobro razmislite da li je vredno ostati sa takvim čovekom. Pogotovo ako ovo nije bilo prvi put nego shvatite da je varanje vremenom postalo način njegovog života.