PDA

View Full Version : Ustav


Talino
03-10-2006, 20:56
U Skupštini Srbije je upravo usvojen predlog novog ustava, po kojem će Srbija biti definisana kao Država srpskog naroda i svih njenih gradjana.



Naime, ako će Srbija biti država svih njenih gradjana, onda to SVAKAKO znači da će biti i država srpskog naroda. Medjutim, ukoliko je naznačeno odvojeno:

- država srpskog naroda

- i država svih njenih gradjana

onda to nesumnjivo znači da će to biti MALO VIŠE država srpskog naroda a MALO MANJE država nesrba.



Zahvaljujući pasivnoj politici naših predstavnika, u prvom redu ministra g. Rasima Ljaića ali i dvojice poslanika tj. g. B. Omeragića kao i g. E. Džudževića, Bošnjaci će biti svedeni na manjinu na VLASTITOJ zemlji (u rangu sa npr. Bugarima u Srbiji).



Trojica spomenutih predstavnika još nas nisu udostojili da nam bilo ko od njih kaže na nekom od lokalnih medija nešto o predstojećem ustavu. Dve televizijske kuće nas isto tako drže u jednoj vrsti medijskog geta i ne pokreću ovu tematiku u svojim programima. Na TV Jedinstvo jedino možemo gledati polugole folk dive sa granda a na RTV možemo gledati nategnute ramazanske terevenke, protiv kojih nemam lično ništa, ali ipak smaram da je tematika predstojećeg ustava ipak prevashodnija, iako je trenutno mjesec posta.



Nasurpot našoj pasivnosti, u Vojvodini se bije žestoka bitka oko beogradske tendencije da se Vojvodini usktati njeno pravo na suštinsku autonomiju i predsjednik skupštine Vojvodine, g. Kostreš najavio je da će se u vojvodini BOJKOTOVATI predstojeći referendum, jer je autonomnost Vojvodine (koja je dobila EKONOMSKU autonomiju) ipak ugrožena ovakvim ustavom.



Dakle, vojvodjani se bune iako su ustavom dobili hiljadu puta više od Sandžaka? :roll:



Da li neko od vas razmišlja o tome, gdje je u svoj ovoj priči Sandžak?! Da li smatrate da je bošnjački narod svim ovim dešavanjima bačen u politički zapećak u kome jedini hair za svoje džepove vide lokalni političari i uži sloj ljudi oko njih. Hoćete li na referendum izaći i glasati za, ili protiv, ili ćete bojkotovati referendum?



Lično ćemo ja (kao i moja porodica) bojkotovati predstojeći referendum o ustavu i to iz dva razloga: kao prvo, Beograd je stvorio podjele medju nama a sada izvlači korist iz tih podjela jer nam uskraćuje naše pravo. Drugo, smatram da smo prodani od obe vodeće političke partije: kako od SDA tako i od SDP. To su jaki razlozi za bojkot.

poz.

Crni Gruja
03-10-2006, 21:08
Ja neznam licno o kakvom se referendumu radi, ali sam iz kontexta zakljucio da je to referendum na koji se narod izjasnjava da li prihvata predlozeni ustav ili ne. Ako sam u pravu, ne treba ga nikako prihvatit, i treba Beogradskoj gospodi pokazati da Sandzak nije da se cuska okolo i da se sa njim postupa kako ko hoce, vec da cemo se mi boriti za svoje. Ako im sad prodje nekaznjeno, gotovo je sa nama, nikad nas vise niko ozbiljno nece shvatiti. POKAZIMO IM ZUBE-to ja predlazem

liliput
03-10-2006, 21:17
stvarno bi voleo da verujem u to da mozemo da budemo slozni i da bojkutujemo taj ustav.ali danasnja situacija u sandzaku pokazuje da ce to biti mnogo tesko(daj boze da se ujedinimo i da poboljsamo stanje naseg naroda).a vec danas kad sam video one sliike iz sjenice jos bolje sam shvatio tu propast u sjenici i cijelom sandzaku... :roll: steta za sav nas narod u sandzaku,kad mi imamo politicare koji misle samo na sebe... :cry:

liliput
03-10-2006, 23:22
evo ovde mozete da procitate sta je izjavio bajram omeragic u vezi ustava :arrow: http://www.danas.co.yu/20061004/hronika1.html#3

halilce
04-10-2006, 01:57
Ono što sam mislio,to se i ostvarilo!

A to je,da ni u ovom ustavu Srbije,nas Bošnjaka,neće biti kao konstitutivnog naroda,već samo kao nacionalne manjine!Zahvaljujući pasivnoj politici naših predstavnika, u prvom redu ministra g. Rasima Ljaića ali i dvojice poslanika tj. g. B. Omeragića kao i g. E. Džudževića, Bošnjaci će biti svedeni na manjinu na VLASTITOJ zemlji (u rangu sa npr. Bugarima u Srbiji).

U pravu si Talino,ali mislim da Rasim Ljajić,nije mogao ništa da uradi!

Ne branim Rasima,kao pripadnik SDP-a,što i ne krijem,ali on u skupštini Srbije,jednostavno nema pravo glasa!

Veća odgovornost,a time i krivica,je na Bajru i Esadu,kao poslanicima i koalicionim partnerima,koji participiraju u vlasti.

Sada,kada je definitivno otpala svaka mogućnost,da u ustav uđemo kao narod,pokazala se prava politika Sulejmana Ugljanina!

Od autonomije,i države Sandžak(što iskreno ni ja ne podržavam),došao je Sandžak do toga,da se samo broje pare,koliko je uloženo!

Da li je to trgovina Sandžakom?Ja sam ubeđen da jeste.

I znao sam da će SDA,pozvati Bošnjake na referendum!

Ali,lično mislim,da nijedan iole pametan građanin Srbije,neće izaći na referendum,jer u njemu stoji da je Kosovo sastavni deo Srbije!Koje Srbije,ko sme od političara da ode bez pratnje KFOR-a na svoju teritoriju!

Voleo bih i ja da Kosovo ostane,ali znajući šta su Albanci preživeli za vreme Miloševića od 89-98(bez rata),teško da će se to ostvariti!

Smatram,da je ovaj ustav donet,samo da se Koštunici ispuni predizborno obećanje,i da je Koštunica samo izmanipulisao građane Srbije!

A Suljo,Bajro,Esad,i Rasim donekle,izmanipulisali su nas Bošnjake!

Zato,Suljo,Bajro,Esade i ti Rasime,Na zdravlje Vam USTAV SRBIJE!

I na čast i obraz,svakako!

riki
04-10-2006, 10:15
e hocel neko da mi kaze sta je saa autonomijom SANDZAK sta bi sa nasom drzavom nemogu nigde da nadjem da ista se pominje u novom ustavu ako ima neko informaciju o drzavi u koju smo se kleli nek mi javne

hvala pregovoracima srecna vam drzava

ado
04-10-2006, 10:38
bojkot

liliput
04-10-2006, 12:41
e hocel neko da mi kaze sta je saa autonomijom SANDZAK sta bi sa nasom drzavom nemogu nigde da nadjem da ista se pominje u novom ustavu ako ima neko informaciju o drzavi u koju smo se kleli nek mi javne

hvala pregovoracima srecna vam drzava



ova pitanja bi trebali da pitaju svi stanovnici sandzaka?ali ne samo i pregovarace nego sve politicare sandzaka i "nase slavne vodze" zbog kojih se narod bije :!: :!: vise ih ne treba odvajat ni jednog ni drugog obrukali su ovaj ovoliki narod :!: :!: :x

liliput
04-10-2006, 13:33
http://www.glas-javnosti.co.yu/danas/srpski/T06100 301.shtml

liliput
04-10-2006, 17:44
"Broj telefona po broju stanovnika 5. oktobra 2000. iznosio je tri odsto, što je na nivou Avganistana. Sandžak je toliko infrastrukturno zaostao da bi tek kada bi se 15 godina dan i noć gradilo dostigao prihvatljiv nivo"



ovo je izjavio neki strani politicar :(

liliput
04-10-2006, 17:47
"Osećam se kao neko ko je preko noći izgubio svoju domovinu i kao da prisustvujem poslednjem činu etničkog čišćenja"

ovo je izjavio koordinator Sandžačkog intelektualnog kruga Mehmed Slezović.

oki
04-10-2006, 22:33
sto riki Rasim bi ti dao drzavu... dao bi ti ......c, ko i svima nama. sorry za teske rijeci , ali istina je bolna.... sami smo krivi, nasi stari i mi yajedno sa njima, jebo politiku. nadjite neku lijepu devojku ko ja i uzivajte.. eto toliko. cao ensar

hur mar du :D

Marko
05-10-2006, 09:06
Sta ste vi ocekivali od ovog ustava ??? Sta ste ocekivali od nasih predstavnika ??? Pa njih niko nista i ne pita,oni su tamo samo kao figure da bi ispunili kvorum. Ako Sandzak bude bio protiv ovog ustava mislite da ce referendum propasti !!! Kad je ikad iko pitao nas iz Sandzaka o bilo cemu ??? I Rasima i Sulja covek da trampi za g..no bi ZIJANIO

liliput
05-10-2006, 10:23
u sandzaku samo sda podrzava ustav a ostale partije su spremne da bojkotuju ustav.

:arrow: SDA za, ostali kritikuju (http://www.danas.co.yu/20061005/hronika1.html#10)

liliput
09-10-2006, 13:52
kostunica u novom pazaru,tutinu i raski (http://www.rts.co.yu/jedna_vest.asp?belong=&IDNews=163330)



kostunica u novom pazarau.jedino me interesuje kad je dolazio u pazar,tutin i rasku sto nije svratio i do sjenice :wink: bilo mu tesko da se penje valjda.sjenicu ni ne broje valjda... :roll:

Tahirovce
09-10-2006, 16:00
Liliput nema kod koga da dodje.......

liliput
09-10-2006, 16:16
pa eto trebo bi samo da vidi stanje grada;odma bi se vratio...

halilce
09-10-2006, 16:19
Ne odgovara mu predsednik opštine,lilipute! :mrgreen:

liliput
09-10-2006, 16:21
steta onda :mrgreen:

liliput
09-10-2006, 21:45
Ugljanin pozvao na referendum (http://www.blic.co.yu/blic/danas/broj/strane/politika.htm#2)

http://img107.imageshack.us/img107/5084/ugljaninpw5.jpg

adnan
09-10-2006, 22:04
Ovde mediji pisu da je glavna svrha ustava da Kosovo ostane pod upravom Srbije, i da ce ako se usvoji udaljiti Srbiju od EU. Kostunica kaze suprotno, da ce ustav pribliziti Srbiju EU (pogleaj liliputov link gore). Da li verovati EU ili Kostunici i sto je on dosao u N.Pazar da "peca" glasove?

liliput
09-10-2006, 22:13
pa to se jasno vidi. nije njima stalo uopste do sandzaka.da ih je zanimao sandzak ne bilo ko sto je sad.nego samo pred izbore kad trebaju glasovi tad dodje i prica kolko je "vazan sandzak". a ne treba verovat ni EU a ni kostunici :!:

Talino
10-10-2006, 02:40
kostunica u novom pazaru,tutinu i raski (http://www.rts.co.yu/jedna_vest.asp?belong=&IDNews=163330)



kostunica u novom pazarau.jedino me interesuje kad je dolazio u pazar,tutin i rasku sto nije svratio i do sjenice :wink: bilo mu tesko da se penje valjda.sjenicu ni ne broje valjda... :roll:



Ja ću pokušati da ti objasnim zašto. Jer je Sjenica pala na ispitu samosvijesti, pa im valjda ni nije bitna. Naime, u Sjenici je stvorena totalna podjela izmedju SDA i SDP, a od obe te stranke Koštunici (valjda je to svima poznato) ne prijeti opasnost po izglasavanje ustava.



Da je g. Džemail Suljević ostao dovoljno jak na minulim izborima, kao što nije - i te kako bi oni dolazili i tamo kod vas.



Ovako, opredijelili ste se na minulim izborima uglavnom izmedju te dvije simbiozne izdajničke opcije, i smatra se da vi nećete pretpostaviti "značajan problem". Da ćete potpisati vlastito samoubojstvo!



Ako želite da Koštunicu vidite gore kod vas, samo napravite jedan (makar simboličan) skup u korist bojkota ustava, i ima da vam dodje u musafire pun autobus vladinih službenika, a možda i Koštunica i Voja iznajme sobe u Borićima na par dana. :wink: poz.

halilce
10-10-2006, 16:23
Da je g. Džemail Suljević ostao dovoljno jak na minulim izborima, kao što nije - i te kako bi oni dolazili i tamo kod vas

Zahvaljujem se Sjeničacima,što su glasali manje na ovim izborima,za opciju koju zastupa Džemail.Jer,on se prodavao celo vrijeme između Sulja i Rasima!Nadam se Da ćete potpisati vlastito samoubojstvo!

A ako su ove dvije opcije izdajničke,i da je Džemail jači danas nego prije 2 godine,Kočtunica u Sjenicu NE DOLAZI ZBOG PREDSJEDNIKA OPŠTINE!

Da je na toj funkciji,neko iz SDA,dotrčo bi on sigurno,sa cijelom svitom!

A da je predsjednik,neko iz NPS,Koštunica bi iz Raške,otišao direktno u Ivanjicu,pa makar i VOZOM!

liliput
10-10-2006, 18:03
Republički premijer Vojislav Koštunica juče u Novom Pazaru (http://www.danas.co.yu/20061010/hronika1.html#0)



http://img103.imageshack.us/img103/4461/ugljnnri5.jpg

Tahirovce
10-10-2006, 21:22
Da je g. Džemail Suljević ostao dovoljno jak na minulim izborima, kao što nije - i te kako bi oni dolazili i tamo kod vas.







A kad je to bio jak na izborima,hahhahahha



I hvala bogu NIJE i nece, stranke koje si nabrojao se pitaju,tako hteo NAROD, a ti pricaj sta hoces......

riki
11-10-2006, 09:27
izvinite jel ima zastava sandzaka na zgradi opstine posto je ljider skida kad dolazi podocnjak

i samo me zanima DAL JE NARUCIO LJIJEPO VRIJEPE ZA KOTUNU

resko ako vam smeta predsednik raspisite opet opoziv uobicajeno vam je to gledajuci kako sve stvari radite mogu da samo kazem bruka i sramota

Tahirovce
11-10-2006, 16:39
Ja neznam Riki sto to kazes "Resko ako vam....",nije Resko raspisao izbore,niti sam ja relevantan da to uradim,nemoj mene provizat pojedinacno(mada sam glaso za DA,i ponosim se time),i nemoj zaboravit ono bacanje zastave sa bioskopa....

liliput
13-10-2006, 00:16
:arrow: stranka za sandzak usvojiola odluku o bojkotu referanduma (http://www.danas.co.yu/20061013/dogadjajdana1.html#4)

Tahirovce
13-10-2006, 07:18
Ova stranka nije presla cenzus na proslim izbori,kolko biraca tolko je i teska rijec.....

Talino
16-10-2006, 06:03
Tahirovče, kladim se u 100 eur. da ćeš potvrdno glasati na referendumu o Ustavu? :mrgreen:



Halilče: "Koštunica u Sjenicu NE DOLAZI ZBOG PREDSJEDNIKA OPŠTINE! Da je na toj funkciji,neko iz SDA,dotrčo bi on sigurno,sa cijelom svitom!"

Da bi bolje shvatio pokvarenost Beograda i naivnost našu, uzmi malo u obzir to, što je Pospanko (Koštunica) u istoj vladi sa G17-, dok su u Sandžaku stali odvojeno: Pospanko sa Ugljaninom, a Dinkić sa Ljaićem! ;) Šta ti to govori?!



Halilče: "A da je predsjednik neko iz NPS, Koštunica bi iz Raške,otišao direktno u Ivanjicu, pa makar i VOZOM!"

NPS ni nebi htio da da primi u goste, čak i kada bi htio da dodje. :D

riki
16-10-2006, 12:47
neznam o kojem bacanju zastave pricas samo znam da je suljo bacio zastavu kada mu je prvi put kostunije dosao hahhahahaha

Tahirovce
16-10-2006, 17:23
Sa bioskopa Riki seti se nisi tolko ostaro.

Talino ako to bude stav SDA mozes se kladiti i u 1000eura.



NPS ni nebi htio da da primi u goste, čak i kada bi htio da dodje. (da ne citiram kopiracu)..Prvo treba NPS da ima presednika a to za .... ma nikad, a mozda ni tad.A da ga nebi primili verujem, vi ste u kolacijiu sa SRS :mrgreen:



Talino a zasto se ti ne prestavis,mislim da je malo podlo anonimno kritikovati,kod nekih kritika smo se slozili kod nekih ne,ali ipak kad nekog prozoves trebali bi znati KO GA TO PROZIVA???

liliput
16-10-2006, 22:14
:arrow: Protest zbog ustavnog ignorisanja Bošnjaka (http://www.danas.co.yu/20061017/hronika1.html#4)

halilce
16-10-2006, 22:45
Iskoristiću taktiku koju koristi naš član Talino,a to je da na različitim Forumima,postavlja iste teme i postove!

Ja ću mu i ovde postaviti neka pitanja,koja sam mu postavio na drugom forumu,ali,verovatno neće biti identična!

Talino,odgovori!

1.Šta po tebi predstavlja,deklaracija pet Bočnjačkih partija?

2.Da li je TVOJ DVOJAC (Zukorlić,Ljajić)prerastao u kvintet sa kormilarom?

3.Da li će NPS,ostati dosledna svojim stavovima i parafu na ovaj dokument,ili će pokušati da profitira i sada?

Lakota |ljiv|
16-10-2006, 23:44
al imate tesku pricu.....

Talino
17-10-2006, 05:42
Talino,odgovori!

1.Šta po tebi predstavlja,deklaracija pet Bočnjačkih partija?



Hvala na ovim pitanjima Halilče brate. Evo ovako.



1. Akt potpisane deklaracije protesta je (bez obzira na to ko ga je donio) svakako hvale vrijedan čin, ma da je fatalno zakašnjeo! Treba podržati ovu deklaraciju, čak i da ju je donio i g. Ugljanin, ili bilo ko drugi. Treba je podržati zbog našeg dostojanstva, (nas kao naroda) kako bismo pokazali da se ne mirimo sa našim podredjenim položajem u Srbiji Tadića, Srbiji Tomića, Srbiji Koštunice...



Da je ovo normalna zemlja, i da u njoj vladaju iole normalni političari, ovakav ustav bio bi nezamisliv! Bio bi nezamisliv i sam način kako je predlog Ustava došao u skušpštinu na usvajanje! Bez javne rasprave, prije svega! Devedeset i pet posto poslanika koji su u skupštini usvojili predlog ustava uopšte nije ni poznavalo sadržaj kojeg izglasavaju, već su glasali po "partijskoj dužnosti". (uključujući i ova tri naša mutanta gore)



Ovo je zemlja rehabilitiranih četnika (tj. izglasane su im penzije a oni proglašeni narodnim herojima, itd). Ovo je zemlja koja i dalje skriva haške optuženike. Ovo je zemlja koja ne misli dobro Bošnjacima i Sandžaku. USTAVOM DOBIJAMO JEDNU VELIKU STATUSNU NULU! Jedini način da se izborimo za svoje mjesto pod suncem, jeste da budemo složni i dostojanstveni i bojkotujemo ovaj ustav.



Talino,odgovori!2.Da li je TVOJ DVOJAC (Zukorlić, Ljajić) prerastao u kvintet sa kormilarom?



2. Nije kvintet Haličke. To je zapravo kvartet + g. Suljević koji je ovdje prišao samo zato jer se radi o vitalnom interesu Bošnjaka, i ja sam iz razgovora sa njim prije neki dan zaključio da bi istom dokumentu prišao da ga je pokrenuo i g. Ugljanin, ili bilo koji drugi Bošnjak. Akt protesta zbog zapostavljanja Bošnjačkog statusa u predloženom Ustavu svakako je hvale vrijedan, ali, kao što rekoh, mislim da se sa tim zakasnilo nekoliko mjeseci. Dobro vrijeme za ovaj protest bilo je negdje u Julu ili Avgustu ove godine, kada se iz vlade Srbije počela nagovještavati mogućnost donošenja novog ustava. Sada je, na žalost prekasno jer je predlog ustava usvojen u skupštini, a sa obzirom na nemogućnost kontrole toka izbora od antireferendumski orijentisanih snaga, nesumnjivo je dsa će on biti i izglasan.



Gospodi koja se okupila (svima izuzev g. Suljevića) da bi potpisala ovaj simbolični znak protesta, sada je konačno došlo iz zadnjice u glavu - jer svi oni (izuzev g. Suljevića) su GODINAMA zapostavljali pitanje Bošnjačkog naroda i gurali ga pod tepih... svi su bili zabavljeni medjusobnim trvenjem sa g. Ugljaninom. Jedini koji je o našem položaju neprestano govorio sve ove godine unazad - jeste g. Suljević. I ja cijenim njega kao velikog čovjeka što je rizikovao svoje dostojanstvo i prišao ovom kvartetu koji u zadnjih 10 godina, pa sve do sada, nikada, ni jednom riječju nije nastupao u ovom pravcu.



Žao mi je što i g. Ugljanin ovo nije potpisao. :( Iskreno mi je žao zaista. Najsrećniji bi bio da je on ušao u ovo društvo i pridružio se protestu, jer ovo više nije pitanje pojedinaca niti pitanje ideologije, već je pitanje DOSTOJANSTVA cijelog naroda!



Ovo nije vrijeme podjela, veoma je osjetljiv politički trenutak, pa apeliram na sve Bošnjake da (bez obzira na sve ranije njihove greške) ipak podržimo ovaj akt protesta, jer ćemo time reći NEDOBRONAMJERNIM političarima u Beogradu (Tadić-Tomić-Koštunica) da naše pitanje JOŠ UVIJEK OSTAJE OTVORENO, i DA SA TIM MORAJU NEDVOJBENO RAČUNATI!



Nama definitivno NEDOSTAJE malo Albanskog duha... tj njihove odgovornosti, njihovog zajedništva u teškim trenutcima... zašto mi ne možemo biti skupa kao što su oni skupa? Da li bi oni ostvarli bilo šta da su bili podijeljeni ovako kako smo sada mi? Da li bi oni dopustili recimo rugovi, da ostane u životu da ih je predstavljao kao naš futni Ljaić? Mazalla!! Ubili bi ga, dana ne bi živeo! Ali, opet, i ovo je nešto, pa smatram da ipak treba podržati APEL ZA BOJKOT, čak i ako ga je donio jedan Ljaić. :roll:



3.Da li će NPS ostati dosledna svojim stavovima i parafu na ovaj dokument, ili će pokušati da profitira i sada?



3. NPS je uvijek bila dosljedna ideji Autonomnosti sandžaka, i ideji ulaska Bošnjačkog naroda u Ustav Srbije, kao konstitutivnog i ravnopravnog naroda sa svim ostalim narodima, uključujući i - ravnopravnog sa Srbima. NPS, je zapravo jedina preostala politička struja koja je ovo gurala cijelo vrijeme. Ljaiću i Muriću je sada nešto naprečac došlo iz zadnjice u glavu. A kad su kao vukovi napadali na Ugljanina godinama (i to sve uz izdašnu pomoć Beogradskih klerofašista) - onda su bili zaboravili Sandžak i Bošnjake, i jedino im je bilo stalo da pobjede u svom ličnom duelu sa Ugljaninom, koji je makar za trohu bolji od njih dvojice.



Zapravo, odgovorno tvrdim i iskreno iznosim to svoje mišljenje - Upravo su Ljaić i Murić (uz pomoć svojih beogradskih donatora) natjerali Ugljanina da izda Sandžačko pitanje i status Bošnjačkog naroda u Srbiji.



Zato mislim da je jedini g. Suljević iskreno stao iza ovog potpisa. Svi ostali su se okupili oko tog dokumenta samo zato da bi izvukli odredjene političke poene. Zaista, meni je bilo smiješno kada sam vidio da Ljaić potpisuje ovu deklaraciju, a do prije neki dan je GODINAMA sjedio u beogradskim foteljama i NIKADA, NIKADA, NIKADA nije tamo spomenuo bilo šta u ovom pravcu. A sad bi htio da odjednom bude patriota. Narod će prepoznati njegovo licemjerje, i upravo to što je on potpisnik ovog dokumenta može okrnjiti ugled samog dokumenta.



Ipak, kao što rekoh na početku, ovo treba podržati ali: - Ne zboh Suljevića - Ne zboh Zukorlića - Ne zboh Murića - Ne zboh Ljaića itd..... Treba podržati protest isključivo u interesu Bošnjačkog naroda i interesu Sandžaka!



Nadam se da ste zadovoljni odgovorima. :oops: pozz.

halilce
17-10-2006, 16:15
Zahvalan,Talino!

Selam!

Tahirovce
17-10-2006, 16:38
Nama definitivno NEDOSTAJE malo Albanskog duha... tj njihove odgovornosti, njihovog zajedništva u teškim trenutcima... zašto mi ne možemo biti skupa kao što su oni skupa? Da li bi oni ostvarli bilo šta da su bili podijeljeni ovako kako smo sada mi? Da li bi oni dopustili recimo rugovi, da ostane u životu da ih je predstavljao kao naš futni Ljaić? Mazalla!! Ubili bi ga, dana ne bi živeo!







Covece ovo je vec previse,ja njemu i njegovoj stranci ne bih dao glas ni da mi zivot znaci,ali nikad ALI NIKAD nebih ni pomislio ovako nesto ni njemu ni clanovima SDP,niti bilo kojoj stranci(njenom lideru) kojoj ne pripadam.Ubiti nekoga ko ne misli kao ti...razmisli.......

oksi
17-10-2006, 16:50
Slazem se sa Talinom u onome sto je i9zneo o Ustavu i o pitanju Bosnjaka ali se ne slazem da treba nekoga ubiti zbog politike.politika ko k...a danas jedan sutra drugi.

STRANAC
17-10-2006, 20:25
i ako mi se, uglavnom,ne svidjaju TALINO-vi stavovi,ipak mislim da ovde nije ispravno shvacen,jer covek nije nagovestavao niti inspirisao na ubistvu toh HAJVANA vec je rekao jednu surovu istinu a to je da su albanci ubijali sve one koji su ljubili skute njihovim neistomisljenicima,i tacno je sve sto je o tome naveo...

i ja su tu slazem sa njim,da smo i mi uradili nekih par stvari verovano ne bi sada bili gradjani drugog reda,ali izgleda je sandzacka politika davno izgubila kompas,pa se sve ovo i desava...

samo li se pitam dal ima sposobna insana,da ako ne nadje taj kompas onda se bar po polozaju sunca orijentise gde smo...

a sve se nesto plasim da je ipak za sve ovo jako kasno...



p.s.sacekajte da se TALINO izjasni,ipak mislim da nije mislio to sto ste vi shvatili....

halilce
17-10-2006, 22:55
Uopšte nisam Talinovu izjavu uzeo zdravo za gotovo!

Čovek,iako se ne slažemo u stavovima,nije direktno rekao,niti pozvao na to krivično delo,niti izrazio mržnju,prema bilo kome!

Imao sam jednu debatu sa jednim od urednika foruma,i tada sam mu zamerio za šovinizam,ali svako ima pravo na svoje mišljenje i stavove!

Da nismo imali loše političare,jesmo,jer ne bi došli u situaciju u kojoj smo sada!Ali,VLAST je čudo,a vrijeme i istorija će suditi,ko je dobar a ko loš za svoj narod!

riki
18-10-2006, 08:41
podrzavam talina potpuno

a to da ovi iz sda nerazmisljaju ko talino pokazuje 28 avgust ko je bio u sjenici zna dobro kako se sda ponasala

a da na sednicama ne pominjem nemam reci

Tahirovce
18-10-2006, 17:33
hahahah Bravo Riki znaci Talino je dobro rekao za Rasima,sandzaklijke su trebale da ga ubiju,pa ok ako kazete svi tako neka bude,ja samo hocu da kazem da svako ima pravo na svoje politicko opredeljenje,da ako ima razloga da bude kritikovan treba ga kritikovati ali nikako UBITI....

STRANAC
18-10-2006, 18:16
i ja se slazem sa TAHIROVCE-tom....



mozda se i ne bih slozio,nego,velim,kad se RIKI slozio sto ne bih i ja,jel TOLIKE RATOVE PREZIVESMO EVO SAD U SLOBODI IZGINUSMO...



ko je razumeo shvatice....

Talino
19-10-2006, 05:16
Nije čudno da sljedbenik SDA, kao patije koja na nemuslimanski način, neljudski način, najlopovskiji način (!!!) uzurpira opće dobro - regionalnu TV (koja nije vlasništvo SDA već svih gradjana, jer je kupljena opštinskim novcem) - eto, nije čudno da neko, ko je sljedbenik takve partije ovdje trza moje riješi iz konteksta. Nije ti to fer Tahirovče. A još tražiš da se predstavim?! Pa da po neki SDA ili SDP zaljudjenik baci bombu na kuću? :D



Inače, ne smatram da je nemoralno što se ne predstavljam, tvoje optužbe su nekorektne. Ti ne poznaješ moderne odnose u internet komunikacijama.



Tahirovče, ja nisam govorio o ubojstvu Ljaića, već sam spomenuo da bi Albanci ubili Rugovu da ih je predstavljao u Beogradu onako kako nas predstavlja g. Ljaić. Mislim da bi u istom takvom slučaju ubili i g. Ugljanina. Albanci ne trpe veleizdaju, a mi bošnjaci nismo ni jedan promil kao oni. Mi se ubijamo izmedju sebe, u pokušaju da se utrkujemo da se Beogradu što više ulignemo.



Kako dakle Albanci postupaju prema veleizdajniku? Možda će nekome biti zanimljivo da pročita..



Prvo mu bivaju stavljeni peškir i sapun na kućni prag, i to se obično radi krišom, noću. To je stari albanski običaj postupanja prema veleizdajnicima. Kad neko vidi peškir i sapun na kućnom pragu zna da mu je odlaziti odatle, ili gubiti glavu.



Za ovaj običaj znam jer je zet moje rodjene tetke koja je udata za Albanca (inače i sam Albanac) radio na prištinskom univerzitetu u teškim godinama po Albance, kada su nad njima iz beograda vršili presiju i genocid... čak je bio i član JUL-a! Taj njen zet je zatekao peškir na svom pragu i morao je bježati u Bg neposredno prije Bombardovanja NATO saveza. Kad su mu u Bg dali "nogu" jer nije imao para da plati samački dom, vratio se na Kosovo. Rodjena njegova dva sina i žena sa njim nisu do danas progovorila, a on živi poput samotnjaka. Allaha mi sve je ovo istina.



Eto, to sam htio da kažem... da našem narodu fali malo samopoštovanja, dostojanstva... NEZABORAVLJANJA! Mi smo narod koji jako brzo zaboravlja, a to je pogubno na Balkanu! poz.

Tahirovce
19-10-2006, 16:57
Talino probajte vi iz NPS sa peskirom i sapunom mozda vam upali,posto prica o patriotizmu zavergla malo al da upali ne ne nece nikako.Ipak se varas, ne zaboravlja nas narod lako....

Talino
19-10-2006, 19:09
Ako pronadjemo dovoljno prljav i smrdljiv peškir, možda i pokušamo. :D



A šta bi, po ttebi, bilo šasnije - Da im postavimo peškir na prag, ili pak da svi kolektivno poljubimo Koštunicu i Tadića u zadnjicu, ako nam to kaže kaže "Vodja"? ;)

Tahirovce
19-10-2006, 20:44
Meni je najšašavije ono kad je Vodja(tvojih) cmokao Šešeljeve u .... da im izglasaju presednika skupstine u Sjenici :mrgreen: ........

Talino
20-10-2006, 03:06
Ja sa tim nisam upoznat.

Tahirovce
21-10-2006, 19:13
Upoznati su oni koji treba da budu - biraci Sjenice, kazem ti je da je nas narod veliko zlopamtilo.........

Talino
24-10-2006, 04:02
Sve i da je tako, ne vidim koja je razlika izmedju Šešelja i Koštunjavog?

http://www.srpska.ru/articles/118/kostunica.jpg

Rekao bih da se donekle razlikuju samo u metodologiji. poz.

Hajradinovic
09-11-2008, 02:44
Znamo mi u Sandzaku Ko je prodo i pazar i sjenicu gde je pao na vlasti je grabio i krao, a narod se izmedju sebe ubijo pa nam je prodavo oruzije pa nas ocinkavo pa su ljudi na pesteri i po sandzaku za takve stvari jeli debeo cutek . znamo mi ko je reko da se glasa ustav !!! U kojem pise da Bosnjaci ne postoje da sandzak ne postoji.. muka mi da trazim sad.. to.. znamo mi kome su donatori dolazili u kancelariji a on im s'praga trazio mito para.. znamo mi koliko je para islo za Beograd da se BG izgradjuje a sandzak ostaje mljitav znamo mi takodje ko narucuje Lijepo vrijeme za Voju Kalasnikovog i Velju rakijicu, Znamo mi ko se Ljubi i Grli sa PALMOM znamo mi A ZNAMO I KO PRICA SUROVU ISTINU PA GA NAROD SHVATA KAO DA HOCE ODMA SVADJU I RAT.! A ZNAMO DA SUROVA ISTINA MOZE DA BUDE VRLO POGUBNA I OPASNA ali ISTINA JE ISTINA !! Znamo mi ko nam je viko na skupovima "Volim i ja vas" "nISAM VAS CHUO DOBRO" originalni postupci kao i Pokojni Liposlav Milosevic kada je viko Volim i ja vas .. i Necujem dobro.. koji nije sahranjen kako dolikuje jednom ljudskom bicu na groblju vec je ukopan ko crklla macka ispod neke lipe truhle ciji ce ga korijeni do dunava izbacit.. Znamo mi ko je skoro iz kancelarije Pokupio sav smestaj namestaj i Cak tapete pokusao da skine i shtekere i prekidace iz kancelarije..Znamo mi zbog koga se nama cijelo srpstvo podsmejavalo od 95-6 godine pa unapred Znamo mi ko je pokuso da srusi Islamski fakultet u Novom Pazaru.. ko je naHusko Policiju na temelj U tutinu otvaranju medrese cinimi se muka je nama svima od toga.. znamo mi Ko je reko "Ako nekomamo mi da smo obraz izgubili znamo mi to sve.. ali necemo da planemo mi smo Zlo u sandjaku pokipi mljiko ja sam kriv" znpamtilo izmedju sebe a ne pamtimo zla od onih glavnih sto su nam naneli i dusevni mir u pojedinima pomjeriiio i uznemirio celi narod u sandzaku pa kad su videli da nema vise ni tapeta po sjenici novom pazaru i tutinu presli su na Prijepolje da grebu zidove pa makar bio i onaj Spanski zid.. Znamo ko je nas izdo od 95-6 pa do skoro koji nas je unistio i upropastio koji je po naredjenu bezbedosnih Drzavnih AGENCIJA dobijao ideje das jednog ubijes sto.. Uradis im 2 dobra uz to im naknadno dodas jos 10 zla.. znamo mi kakav je to covek koji je nakon toliko godina posto je bio dobar rukovodilac vlasti i sve organizovao kako treba pa je pored takve dobre organizacije imalo i mrtvih u novom pazaru za vreme izbora neduzni ljudi su ginuli zbog takvog IDOLA.. Koji pored 7 Padeza koristi samo 3 TRPELI SMO STO SMO TRPELI..! bujrum.. svako ako se nadje uvredjen nemoj da shvati ovo Licno ..i personalno.. Ja pricam sta osecam.. i sta znam niti sam nacionalista niti mrzim koga.. jednostavno Shvatite i otvorite oci..!! Stranke mjenjajte a Vjeru ne !!

Tahirovce
09-11-2008, 10:57
:smeh2::smeh2::smeh2:
ovo mi poznato, rece ovo na mitingu pred 150 ljudi i osvoji 3 odbornicka mesta :zvizdi::zvizdi: ....

suad
09-11-2008, 18:20
@hajradinovic

AFERIM

Hajradinovic
24-11-2008, 01:35
:smeh2::smeh2::smeh2:
ovo mi poznato, rece ovo na mitingu pred 150 ljudi i osvoji 3 odbornicka mesta :zvizdi::zvizdi: ....



Nisam ja ovde redovno.. ko sto imam obicaj da visim po vise foruma.. imam i svoj o kojem moram da se brinem ujedno a i svratim na NAS sjenicki forum i vidim sta se desava samo kod mene Politika ovolikog sadrzaja nije dozvoljena.. sve u granicama. Skoro mi je i pala stranica pa sam moro otpocetka sve.. ali opet ti kazem brate nemoj da se nadjes u ovoms to ja pisem.. ne pisem to ni zbog tebe ni zbog bilo kog ovde jednostavno posto si vec dao Slobodu izrazavanja (u granicama) i slobodu misljenja takodje do neke granice.. uleteo sam i da napisem sta ja mislim , znam i osecam.

Bujrum navratite www.sandzaklije.tk


Pa i treba da ti je poznato..

A taj sto je rekao pred 150 ljudi.. Reko je barem posteno i iskreno.. i nije rekao ovo sto ti citas.. i Barem je na Posten nacin i dobio ta tri odbornika.. Nije se dzakovima na izborima listici ubacevali i brojali ... Brate nemoj ti ovo da shvatis.. licno ja ti kazem iako sam hajradinovic i amidza mi je u NPS nemora da znaci da sam ja stranacki opredeljen iako sam nekad bio za SDA ali onaj SDA koji je Rahmetli Alija IzetBEGOVIC OSTAVIO ZA SOBOM A ne ovaj pun TAJKUNA I maffijasa. Podjimo samo od jedne stvari.. pa dalje kontajte i razumite kako hocete.. Evo pitanja.. a vi mi dajte odvogor.



Zbog cega je Alija Izetbegovic zabranio sulejmanu ugljaninu da mu dodje u posetu ?????

Tahirovce
24-11-2008, 08:01
To su gluposti, koje tu serviraju.....

36310
24-11-2008, 14:45
...Kako dakle Albanci postupaju prema veleizdajniku?
Možda će nekome biti zanimljivo da pročita..



Prvo mu bivaju stavljeni peškir i sapun na kućni prag, i to se obično radi krišom, noću. To je stari albanski običaj postupanja prema veleizdajnicima. Kad neko vidi peškir i sapun na kućnom pragu zna da mu je odlaziti odatle, ili gubiti glavu.


Ma otkud nam toliki peskiri i sapuni brate???
Sreca pa nam ovaj obicaj nije u tradiciji inace bi nacisto bankrotirali! ;) :zvizdi:

dido
24-11-2008, 14:48
Hocel neko odgovorit na ovo odlicno pitanje???:zvizdi:

Tahirovce
24-11-2008, 15:47
odgovorih mu ja, klasicne lazi i gluposti....

hanna
24-11-2008, 20:25
Ko li servira ovakve gluposti...cak ni mrtve ljude ne ostavljaju na miru...Allah im se smilovao

Hajradinovic
26-11-2008, 20:41
Pa hajde.. sve su to gluposti sto ja pisem ovde... Odgovorite mi na pitanje?

Nemoj to.. Ni mrtvim,a nedaju mira.. nemoj tako da pricas sad ispada kako ja ovde pisem neke nebuloze i uznemiravam sve redom i ukljucujuci u Ukaburene Rahmetli !

36310
26-11-2008, 21:34
@hajradinovicu ne pises ti gluposti uopste!

Nego,deder daj nam odgovor na ono tvoje pitanje-vidis da ga niko ne zna.

ps
Amidza ti je car!

STRANAC
26-11-2008, 23:03
ps
Amidza ti je car!
ko je midzo...???

Tahirovce
26-11-2008, 23:31
Pa ja ti odgovorih na pitanje, to su obicne izmisljotine, besel to u periodu kad su ti posteni bili u koaliciji sa radikalima ili me pamet vara :zvizdi: ...
e moram Mitka nesto da pitam , al u temi religija, da ne kvarim ovu temu....

36310
27-11-2008, 12:33
ko je midzo...???


Pa valjda Harun!
Jel' tako Hajradinovicu?

Hajradinovic
02-12-2008, 03:45
Harun Hajradinovic mi dodje Brat od amidze.. ali u pitanju je veci broj godina i iz postovanja prema njemu nemogu ga nazvat BRATE vec amidza..

Pa nemojte.. sad izmisljotine i neznate.. kao zasto... pa svi znaju to zato sto je prodo svoj narod evo vam kratko i jasno.. OPET momci.. nista licno..!!

STRANAC
02-12-2008, 16:53
Harun Hajradinovic mi dodje Brat od amidze..
e,aferim...
ljudina je to kakva se retko srece...

Hajradinovic
05-12-2008, 05:18
STRANAC


Neznam kako to da razumem... ? :)