PDA

View Full Version : Crna nedelja na putevima Srbije:


halilce
17-08-2009, 03:03
Crna nedelja na putevima Srbije: 32 mrtvih, 500 povređenih

Autor: Srna | 16.08.2009. - 16:39
Na putevima u Srbiji protekle nedelje poginule su 32 osobe, više od 500 ljudi je povređeno, a samo ovog vikenda u 153 saobraćajne nesreće život je izgubilo šest osoba, dok ih je 88 teže i lakše povređeno.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da policija čini sve da bi se broj saobraćajnih nesreća smanjio, ali je istakao da to nije dovoljno, pa je pozvao učesnike u saobraćaju na oprez, jer je njihova neodgovornost glavni uzrok za nesreće na putevima.
"Mi smo pojačali kontrolu i dali smo nalog da se poveća broj onih koji kontrolišu saobraćaj. Naravno, i da se uvedu nove tehnike zbog onih koji imaju nedozvoljenu količinu alkohola i narkotika, ali to nije dovoljno", rekao je Dačić, prenose beogradski mediji.
On je apelovao na savest samih vozača, jer se najveći broj saobraćajnih nesreća događa zbog neprimerene brzine, alkohola i korišćenja mobilnih telefona u vožnji.
Dačić je ocenio da je Srbiji potrebno još nekoliko godina i mnogo sredstava kako bi se duž autoputeva i svih regionalnih puteva postavio video nadzor, nakon čega više neće biti potrebe za saobraćajnom policijom na ulicama i što će automatski umanjiti broj nesreća.
Blic Online | Hronika | Crna nedelja na putevima Srbije: 32 mrtvih, 500 povre?enih (http://www.blic.rs/hronika.php?id=106484)